Изолација филм, филм за изолација на покривот

  • admin
  • 27 септември 2015 година
Изолација филм, филм за изолација на покривот

Прагматичниот животен стил и живеењето во приватни домови овозможуваат максимално искористување на можностите за иновативни технологии на градежни материјали. Топол и заштитен простор под покривот и поткровје може да биде со користење на филтри за бариера со пареа, создавајќи со свои раце избалансиран микроклиматски систем.

Влагата треба да биде онаму каде што треба да биде

Регулираните правила за поставување на бариера на пареа се дефинирани во SNiP 11-3-79. Градење на топлинско инженерство. Според сегашните градежни кодови и регулативи, уредот за бариера на пареа "е предвиден за разни и рамни покриви и тавани со користење на рефус или влакнести грејачи".

Слика 23

Важна задача на пареа бариера и водоотпорност материјали е да се обезбеди режим на работа на топлинска изолација. Благодарение на филмот за бариера со пареа, изолацијата е продолжена долго време. Parobarrier наредени на внатрешноста на покривот или се преклопуваат.

Бидејќи е дел од добро балансиран дел од системот за вентилација на покривот и плафонот, филмот активно учествува за да се спречи акумулацијата на пареата на влага и формирање на кондензација.

paroisol2_800_600_5_80

Посебно значење има квалитативното и професионалното поставување на филмот на покривот. Извршувањето на абатментот на филмот до елементите на покривот и големината на зглобовите мора да се изврши беспрекорно. Како да се избере и да се постават пареа бариера филм?

Цел и технички параметри на пареа бариера филм

Главната цел на филмот за бариера на пареа може безбедно да се нарече:

• способноста на филмот, без оглед на материјалот и природата на силите кои ја поместуваат подлогата, еластично го придружуваат поместувањето без оштетување на интегритетот

• да биде на потпора, да остане пластичност без дополнителна заштита за време на можни механички оштетувања.

Image 2

При проценка на квалитетот на својствата на пареа бариера, постојат одредени карактеристики. Ова се индикатори:

• пропустливост на водена пареа или способност да помине водена пареа во одреден временски интервал од 1 кв.м.

• коефициент на дифузна дебелина на водена пареа (Sd)

• коефициент на отпорност на колона за вода.

Слика 9

Кога правите пареа бариера филмови и мембрани индустриски метод користи модификуван битумен и полимери. Најмногу се користи филмови и мембрани на полимерот на видот plastomer (атаксичната полипропилен APP) и еластомерни полимер од типот (стирен-бутадиен-стирен SBS).

jutafol-d-96-silver-1

Како да изберете филтер за пареа бариера за кров

Избор на филтер за пареа бариера, наменет за поставување на покривот, треба да се фокусирате на такви индикатори:

• Главната карактеристика пареа бариера филм, покажува износот на влага што ќе бидат во можност да го прескокнете филм (0-30 g / m2 на ден

• Филм сила и леснотија на инсталација

• Отпорност на ултравиолетово зрачење.

јута-схема

Треба да се запомни дека силниот филм за изолација на бариерата од пареа не треба да го изгуби интегритетот од случајно механичко дејство - падот на алатката на неа. Важен показател е отпорот на сончевата светлина. При ниска отпорност на UV, филмот практично ги губи перформансите. За време на инсталацијата, овој филм треба да биде покриен со завршни материјали што е можно побрзо.

Слика 1

На пример, пареа бариера филм yutafol  има такви индустриски карактеристики:

• Густина од 96-110 g / m2

• Дебелина од 0,17 до 0,22 mm

• паропропустливост & lt; 1 g / m2 / ден (при t + 23 ° C и влажност 85%)

• Дифузна дебелина (Sd) 36-40 m

• сила за механичка фрактура - 210/190 N / 5cm

• стабилност на УВ - 3 месеци.

paroizoljacionniye_large

Да речеме, дека водечките производители на филм за пареа изолација на покривот сметаат:

• JUTA пареа бариера филмови и мембрани

• пареа бариера филм SpanBel

• Качувачка мембрана Climateq.

степлер-класичен

Парапропустливоста на филмот е означена со присуство на материјалот од ознаката (лента), што укажува на големината на ознаката за преклопување.

Покрај тоа, филмот може да се комбинира со изолација од Paroc базалт, Isover стаклени влакна и полистиренски групи материјали.

Целата тајна на "пријателскиот интерфејс" и исклучителни својства на бариерата на пареа се содржани во неговата повеќеслојна структура.

08

До бариерата!

Номенклатурата на пареата Yutafol е наменета за изградба на повеќеслојна кровна кровна покривка, како и рамни покриви. Унифол и Јутафол пареа бариера филм се произведува со втиснување од полиетилен (HDPE) со дебелина од 0,8-2,0 mm, со должина од 100-250 m и со ширина од 5 m.

Инсталација-и-инсталација-водоотпорност филм-Yutafol-D-или-UTAKON-на-ниска височина-сплавове

Филмот се состои од неколку слоеви на филм од пропилен и армиран јасен носач. Зајакнувањето на решетката ја создава потребната сила и еластичност, засилени со двострано каширање.

Пареа бариера бариера создава рефлективен слој на ултра-тенки алуминиумски филм.

монтаж-гидроизоляционно-пленки

На пример, пареа бариера "Јутафол Сребрена", која содржи алуминиумски пигменти, не треба да се контактира со грејач. Во овој случај, филмот е фиксиран на гребенот или заостанува.

Потсетиме дека вкупната дебелина на изолацијата од просториите под слојот на пареа бариера треба да биде минимална во споредба со дебелината на изолацијата од надвор. Ова значи дека пареа бариера на таванот мора да се направи технолошки правилно.

Како да инсталирате пареа бариера

Технологијата на поставување на филтерот за бариера на пареа е идентична за повеќето типови изолација на кров.

На пример пареа бариера филм ви кажам за технологијата на стил.

Слика 1 ++

Филмот се сече и се подготвува за димензиите на работната површина. За сандакот филмот е прицврстен со помош на градежен спојувач. Филмот се поставува од внатрешната страна на изолираната изолација со мазна површина нагоре или кон просторијата.

Пароизоляция-кровли ----- пленка-ДЕЛТА-РЕФЛЕКС-Делта-Рефлекс-2

Филмот има хоризонтални или вертикални ленти со преклопување, чија ширина е прогласена од производителот.

step_1-4_r100_70_termo

Подобро е да се зацврсти филмот на дрвените елементи на рамката, нозете или подот. За фиксирање на филмот, користете стеги.

735720

Тогаш зглобовите на филмот се залепени и запечатени. Во зависност од материјалот на покривот, врвната монтирана пареа бариера е фиксирана со шини 3x5 cm.

По инсталацијата на parobarrier, можете да почнете со поставување на декоративни покриви.

Како да се постават пареа бариера филм со слој од алуминиум е прикажано во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: