Газиран бетон за изградба на куќи, како да изберете, корисни совети

 • admin
 • 12 АВГУСТ 2016
Газиран бетон за изградба на куќи, како да изберете, корисни совети

производство на технологија не стои мирно, и да помогне да се изгради топол дом во краток рок. Сега се многу популарни газирана бетонски блокови. Тие се разликуваат во големина, тежат помалку од конвенционалните тули. За да се изгради една зграда брзо и лесно. Што големина се газирана бетонски блокови, од кои и двете се изгради куќа дискутира во овој член.

Цената на гас бетон

Газирана модерен материјал, кој е добиен со мешање на бетон, песок и дува агенти. Поради овој состав блокови се мала тежина и одлична термичка изолација својства. Цената на градежни блокови почнувајќи од 3000 рубли метар кубен. м. блокови Бариера се малку поскапи за кубен метар. м, ќе треба да плати 3200 рубли. Кофражни блокови се продаваат поединечно и цената започнува од 360 рубли по единица. Ова е прилично прифатлива цена. И кога ќе се разгледа големината на gazoblok е неколку пати повеќе од обичен тули, тоа ќе ви помогне да заштедите на градежни материјали. Исто така, за поставување ќе треба посебен лепак, кој чини од 205 рубли по 25 кг пакет. За изградба на вкупните трошоци куќа газирана бетонски блокови се помали од редовна тула.

Изградбата на куќата на газобетон

Па ти си подготвена да започне stroitrelstvu дома. Веб-страницата се расчисти и е целосно подготвена, го купи потребните материјали. Каде треба да се започне со работа? Се разбира со уред фондацијата. А многу честа заблуда дека овој материјал е лесно и не треба солидна основа. Ова не е така, бидејќи газобетон е многу ранливи на деформација во виткање. Само основа може да се направи поинаква. На повеќето најдобра опција да се пополнат монолитна плоча  големината на куќата. Таквата основа е отпорна на земјата слегнување. Најдобар дебелина за ова отелотворување е 40 см, а поголемиот дел од него мора да се наѕира над земјата. За уред на таква основа е потребно да се инсталира на кофражни и поставување на хидроизолација. Потоа положи зајакнување на решетката од бетон фрлаат во фази слоеви од околу 15 см. По бетон кофражни доби отстранети и празнини помеѓу плочата и покриени со земја ископување.

kakoi-фундамент-vibrat-13

Вие исто така може да се направи и следната основа:
монолитен појас. За него, ископа ровот (длабочина од 50 см) долж периметарот на идната куќа, направи песок перница и да ја инсталирате кофражни. Потоа, во празнината на кофражот, се поставува поврзаната арматура, а потоа бетонот се истура. Сите работи се препорачува да се спроведе во топлиот период од годината, за да се спречи замрзнување на почвата. Ако polaniruete да организира подрум основа мора да се задушени на потребните длабочина.

transheja-485x363

Основа на колоната. Тоа е пол инсталиран во местата на најголемо оптоварување, во аглите на куќата и во местата на идните пресеци на ѕидовите. Се препорачува да се постават столбови на секои 1,5 m и длабочината на нивната инсталација треба да биде 30 cm под точката на мрзнење на почвата. Сите поддржувачи мора да бидат строго вертикални. Потоа, просторот помеѓу столбовите е покриен со мешавина од песок и чакал и исполнет со бетон, со или без засилување. Оваа варијанта на подрумот е погодна за куќа без подруми.

777

По основањето е подготвена, можете да започнете со изградба на ѕидовите. За надворешни ѕидови најдобро е да се користат блокови со дебелина од 375 до 400 mm, зашто уредот за внатрешни прегради е погоден за повеќе од 250 mm. Исто така, во спојката ќе ви помогне специјална алатка. Продолжуваме да лежиме. Прво, ставивме материјал за покриви на темелите по должината на периметарот на ѕидовите. После тоа, го нанесуваме цементниот малтер и ги поставуваме блоковите. Мора внимателно да се следи, така што површината е рамна, на тоа зависи не само удобноста на понатамошната ѕидарија, туку и силата на структурата. Исто така блокови може да се наредени на посебен лепак. Неговата конзистентност треба да биде слична на дебела павлака. Неопходно е да ги поставите следните редови од аглите на куќата. Ако планирате да изградите двокатна куќа, ќе ви бидат потребни блокови во форма на буквата У. Тие се неопходни за уредот на отвори за врата и прозорци, како и за инсталации на пресечни греди. Овие џемпери се поставени по должината на периметарот на ѕидовите и исполнети со засилување за цврстина. На места на отвори потребно е да се воспостават реквизити. Потоа истурете бетон. По нејзиното зацврстување, се формира монолитен појас околу периметарот на куќата. Сега можете да ставите греди преклопуваат и да го подигнете вториот кат. Како што се преклопуваат, можно е да се користат газобетонни плочи или да се направи обичен дрвен под на носечките греди.

perekryit2

По завршувањето на изградбата на ѕидовите, покријте го покривот и продолжете до завршните работи. Во принцип, изградбата на куќа изработена од газобетонни блокови не се разликува од изградбата на тула и нема да предизвика никакви посебни тешкотии.

dom-iz-gazobetona-svoimi-rukami

Блокови на газирана бетон

Неодамна газираниот бетон стана многу популарен со изградбата на приватни куќи. Се разбира, како и секој друг вид на градежни материјали, има предности и недостатоци. Позитивните карактеристики на аериран бетон вклучуваат:

 1. Добра сила. Постигнати со блокови под висок притисок и температура.
 2. Мала тежина. Ова ви овозможува да ги намалите трошоците за фондацијата и купување на материјал.
 3. Висока топлинска и звучна изолација. На крајот не е неопходно да се обезбеди дополнителна изолација и звучна изолација.
 4. Отпорен на ниски температури.
 5. Добро е да се сече, пиле.
 6. Е безбеден за здравјето на луѓето.

Недостатоците ја вклучуваат потребата за надворешна декорација. Газиран порозен материјал и атмосферски врнежи што паѓаат на неа ќе остават темни дамки на фасадата на куќата. Со текот на времето, ќе пораснат мов и лишаи. Ова воопшто нема да изгледа многу естетско, така што зградата треба да биде циглирана или едноставно малтерисана.

211

Газирана бетонски блок големина

Блокови на газобетон, како тула, може да имаат различни големини. Постојат три вида блокови:

 1. ѕидови;
 2. за партиции;
 3. U-облик (неопходен за кофраж).

Според тоа, тие имаат различни големини. Првите ги имаат следните димензии:

 • должина 600 mm;
 • ширина 250 - 500 мм;
 • висина 200-250 мм.

Внатрешните ѕидови на куќата не го прават тоа премногу дебел, не е добро. Затоа, преградни ѕидови ги имаат следните димензии:

 • должина 600 mm;
 • ширина 100-150 мм;
 • висина 200-250 мм.

За уредување на вратата и прозорецот отвори користи блокови со вдлабнатина во средината зона за истурање бетон. Овој блок е со големина од:

 • должина 600 mm;
 • ширина 300 - 500 mm;
 • висина 200-250 мм.

Димензиите се многу различни и секој ќе биде во можност да ги собереш на материјали кои се потребни димензии.

Razmery

Колку блокови во коцка на газобетон

Се разбира, материјалот за ѕидови е погодно да се купи коцка. метри. Тоа не мора да купат единици со недостаток на, а изградбата ќе оди побрзо. Бројот на блокови за кубен метар е во директна зависност од нивната големина. Тоа може да се пресмета со помош на едноставни математички пресметки. Прво треба да се измери обемот на единицата. Да го направите ова, се размножуваат сите опции, претходно ги преведува во метри. На пример, 0,6 * 0,3 * 0,25 = 0.045 кубни. м. По ова, 1 кубика. м поделено со тој број. Резултатот е: 1 / 0.045 = 22,22222 парчиња. Круг, ќе видиме дека во 1 кубни. m е 22 блокови. Сега онлајн податоци за бројот на различни големини на бетонски блокови на материјал се производители во еден кубен метар. Знае точниот број, можете лесно може да се пресмета бројот на блокови во својот дом. За да го направите ова, се најде на обемот на ѕидовите, множење својата висина, должина и дебелина. Следно, како резултат на број се множи со бројот на блокови во коцка. м. Како резултат на вредност ќе биде еднаква на износот на материјали за ѕид.

skolko-penoblokov-200-300-600-V-KuBe-2

аериран бетон ѕидарски

Ако знаете сите нијанси на поставување бетонски блокови, вие не ќе биде тешко да се изгради еден дом или гаража. Потребни ви се следниве алатки за работа:

 • ниво;
 • кабел за означување;
 • чекан;
 • бонсек и авион за аериран бетон;
 • ѕид женкар;
 • прибор;
 • четка за отстранување на прашина од жлебови.

Тогаш тоа е неопходно да се подготви цемент мешавина или посебен лепак. Сега можеме да се започне изградба. Потекло ryadsazhaem на цемент мешавина, која дебелина треба да биде 2 см. Кога користите проверка на нивото токму дали блокови се рангирани. По завршувањето на првиот ред е потребно да се поправи на кабел, кој ќе служи како референца за следните редови. За прилагодување на блокови неопходно да се користи чекан. Секој ред е потребно за мелење на грубост следните слој на блокови. Исто така потребно е да се запамети дека единици треба да се стави офсет од 8 см или повеќе за максимална изградба сила. Како гарант на силата на куќата е зајакнување на ѕидовите. На секои четири реда блокови потребно да се направи широк прекин 4 см, поаѓајќи од рабовите од 6 см. После тоа, засилување барови се поставени и исполнети со посебни лепак или цемент смеса. Следно, поставување на следната серија. Изградба технологија на газобетон е прилично едноставна. Затоа, за изградба не е неопходно да се впуштат во професионална помош, тоа е сосема можно да се справат сами на себе.

armirovanie-kladki-iz-gazobetonnyh-blokov.jpg.pagespeed.ce.hBjJauFlHn

Аериран бетон со своите раце

Не мора да се купи материјал во пазарите на зградата или нареди од производителот. Тоа е можно да се произведе блокови и дома. За да го направите ова, потребно е:

 • цемент миксер;
 • форми;
 • жица.

Со податоци алатка може да продолжи со производство решение. За да го направите ова, потребно е:

 • цемент;
 • кварцен песок;
 • вар,
 • каустична сода или натриум сулфат.

Месење на компоненти мора да бидат мали порции, постепено додавање на компоненти. Сите мора темелно да се меша со помош на мешалка ова е лесно да се постигне. По добиената смеса треба да се става во калап. Откако исполнет форма малку жица застане израмнување на површината, сечење нерегуларности. После тоа решение останува во форма на околу 20 до 24 часа. Се разбира, оваа техника има недостатоци, квалитетот ќе биде инфериорен во однос на производството колеги. И покрај тоа што е поевтино да се купи материјал доставени од производителот. Направете блокови на сопствените или ги купуваат приватно прашање. Иако независна продукција технологија не е толку тешко.

Малтер за гасбетон

Внатре во блоковите на газобетон има многу празнини поради кои добро ја апсорбира влагата. Затоа, надворешната декорација на објектот е едноставно неопходна. Гипсните ѕидови од газиран бетон се подобри по некое време, така што тие се добро исушени. Не сите завршни материјали се погодни за блокови. Сега на пазарот нуди посебни фластери кои ќе лежат совршено и формираат заштитен слој на ѕидот на бетонски блокови. Да ги разгледаме овие материјали подетално:
Мешавина од вар - песок погоден за рачно завршување. Се продава во пакувања од 25 кг. Има зрно од 1 мм. Пакувањето на овој материјал ќе чини во просек по 265 рубли.

70_shop11371

Акрилен малтер. Погодна за декоративна декорација. Сепак, во однос на пропустливост на водена пареа инфериорни песок мешавина вар. Цената на 25 килограми е просек од 2000 рубли.

Олимпс дигитална камера

Силикатен малтер. Обезбедува добра паропропустливост и ниска апсорпција на влага во ѕидовите. Недостатокот е мал избор на бои. Неговата цена е споредлива со акрилни аналози и е еднаква на 2000 рубли.

силикат-штукатурка

Силиконски малтер. Создава траен слој кој е отпорен на врнежи. Долго време држи атрактивен изглед. Цената на овој малтер варира од 1700 до 3200 рубли.
  Опсегот на малтер е многу разновидна и секој ќе биде во можност да изберете мешавина со потребните физички својства и атрактивен изглед.

fd0a393e86b62b9ae5f3014ad43e5f9a

Оваа статија раскажува за гас-бетонски блокови. Таа раскажува за нивната големина. Користејќи го советот на статијата, можете самостојно да го пресметате бројот на блокови и да изградите куќа. Доколку е потребно, самостојно можете да изработувате газобетон. Исто така е лесно да се подигне малтер за завршна обработка на надворешните ѕидови. Успешна изградба.

Можеби сте заинтересирани за: