Кат превртен, тавански первази - како правилно да ги намалат аглите, корисни совети

  • admin
  • 27 јуни 2015 година
Кат превртен, тавански первази - како правилно да ги намалат аглите, корисни совети

Која е убавината на декоративниот елемент - превртеност? Ова не е само строга функционалност која има за цел да ги скрие дефектите во ѕидовите, таваните или подот. Тоа е, исто така, визуелна ориентација, лаконски ограничувачки и нарачување на просторот за живеење. И ако ова плинтус под ширина на пластика   - тоа е стилски и модерен. Плочата со правилно исечени агли и завршува "работи" за разлика од околината, со што се усогласува неговата содржина. Тоа е тоа, превртување!

Над и под подлогата

Меѓу разновидноста на градежни материјали, декоративниот и истовремено заштитниот елемент е зафатен со посебна позиција. Всушност, да се биде на границата на две рамнини на просторот за живеење, неопходно е да се скрие јазот што е формиран од љубопитните очи.

Плоча-столб-во-внатрешноста2

Така, таванот лајсни затвора аголот помеѓу ѕидот со позадина и таванот, создавајќи еден вид на прачка крајот ѕид. На столбната плоча се толку убави на мајсторите дека има стекнато универзални квалитети. Со столбната плоча во близина не само го врати на ѕидовите, подот и таванот, но исто така се користи како финален елемент декоративни лајсни.

7685

Постојат следниве видови на столбната плоча:

• Плафон (филе)

• обичен под

• подот со кабелски канал

• за фабриката за обложување на ѕидот (профилот е залепен)

• лента плинтус.

shutterstock_35881567-Mageon_n

Се разбира, секој има свој профил на методи на инсталација столбната плоча, што е предуслов за кој е точниот намалување на рабовите.

Корисни совети

Многу луѓе знаат за постоењето на специјални перничиња. Затоа, не треба да се мешаат таблата со таванот, и уште повеќе се обидуваат да ги променат своите места при инсталирањето. Тоа нема да стане поубаво од ова. Она што е наменето за таванот воопшто не е погодно за секс или обратно.

плинтус-напольный-01

Како правилно да се заобиколат агли на столбната плоча

Кога ја поставувате лентата со свои раце, најважниот момент е процесот на сечење агли за последователно парење. Традиционални правила за спарување столбната плоча агли вклучува две одделни сечење делови 45 степен агол во однос на аксијален локација.

12475_prev

Ова значи дека исечениот десен дел од столбот треба да најде симметрично лоциран лев член. Уредните агли на плочата се сметаат за класици на завршни работи.

Слика 6

Како да се намали аголот на первазот

Покривен столб (филе) е украсен декоративен бар и е познат за нас, како елемент на тврда пена ПВЦ или гипс.

како-правилно-vyrezat-ugol-potolochnogo-plintusa

За филето, можете да ги користите завршените делови од аглите во кои се вметнува столбната плоча. За да се приклучите на таванот, превртете се без употреба на агли, исечете ги краевите под агол користејќи столче. Како да се намали на таванот шета по правилата? За да ги скратите аглите на первазот, направете го неопходното мерење на неговата должина и локација.

кастрење-надворешен-таван

Потоа филето се поставува во столче и цврсто се притиска. Потребниот агол на сечење се постигнува со употреба на остар нож или носач, со исклучок на механичките пречки со филетот.

stuslo

Соседната рамка за обележување се исклучува на другата пресечка под истиот агол. Завршената плоча се применува на таванот и залепена со посебен лепак, внимателно прилагодување и маскирање на сечењето.

вид-потолочного-плинтуса

Корисен совет. Како да изберете стол

Столот треба да биде опремен со ексцентрични и прицврстувачки клешти и висококвалитетна ножовка. Столот треба да има удобна широка станица, на која има плинтус или клипес. Прицврстувачите мора да се извртат и извртени на половина кривина. За лесна употреба на водечките уреди направете марки - "внатрешни" и "надворешни" агли.

KWB stuslo 550mm

Ние ги исечеме аглите на дното на подот

Плинтумот обичен кат е најчестиот вид на декорација. Обичните плинтуси се направени од дрво и пластика. За дрвени перки користете ефтини сорти на дрво и дрво. Плинтус обичен е наменета за тротоарите.

756190603_7

Плинтус кат ПВЦ се издржливи, лесни за инсталација и употреба, и ефтини.

Најбараниот е подот со кабловски канал со обезбедена внатрешна шуплина за инсталација на комуникациите.

3hcCoTqUUGg

Според правилата, инсталацијата на первази се стартува од аголот. За надворешните агли, рабовите се вткаени "во лицето", што значи дека аголот на намалување е, исто така, 45 степени. Се разбира, можно е да се произведе непречено сечење "на мустаќи" само со помош на стол. Краевите на подот на спојувани плочки се подесени со помош на бленда или машина за мелење.

внатрешен агол-отворен

подна плоча со кабелски канал

Подготовката на превртот на подот се состои од сечење на елементи со одредена должина на целиот ѕид. Мерењето на работата се врши внимателно и прецизно, со оглед на локацијата на аголните приклучоци и зглобовите. Кога го мериме движењето, тој мора да биде во неизкинато состојба. По означувањето, столбната плоча со кабелскиот канал е расклопувана, бидејќи главниот панел и декоративната лента се сечат посебно.

4

Секој дел е обележан во столица и се сече со пила или ножовка со потребниот агол. Пластично первазната плоча може да се сече под прав агол, бидејќи рабовите ќе бидат покриени со декоративен приклучок. Така изгледаат надворешните и внатрешните агли на столбната плоча со кабелскиот канал.

6cd35d45c8ec

Ова видео ќе ви каже детално како да ги пресечете аглите на подот и таванот.

Малтерисување од калап, флексибилен и коннеленurnyj. Како да ги намалите аглите

Крилестата плинска плоча, наменета за фабриката за обложување на ѕидот, е пластична лента од вид на заоблен трапез. Таквата постава е инсталирана и непречено рана на ѕидот. Заоблениот профил не бара подготовка и сечење агли за време на докинг.

1

И, најпосле, наједноставната варијанта на украсување е мека плинтус или лента за лизгање, чии делови може да се исечат без користење и користење на алатки.

Таквиот флексибилен спој е погоден кога се поврзуваат кривилинеарни и повеќеслојни површини, како и пробивање на колоните.

2

Текстураниот флексибилен спој се состои од профил и монтажна плоча, кои се едноставно монтирани. За да го направите ова, доволно е да се загрее столбната плоча, да се инсталира и прицврсти монтажната плоча. За флексибилно движење, нема потреба да се сечат аглите.

ugol

Ние ги исечеме аглите на калапот со голема шема на следниов начин. Исечете парче лиење со текстура шема и додадете неколку сантиметри од двете страни. Потоа дели сегментот на половина и произведуваат ознаки на традиционален начин. Резултатот на докинг треба да биде уредно избран општ цртеж.

плинтуса-потолочные-цветочные

Може да бидат заинтересирани: