Правилната гајба под обвивка: Шема дрвени лајсни, лајсни метал коло.

  • admin
  • 15 декември 2015 година
Правилната гајба под обвивка: Шема дрвени лајсни, лајсни метал коло.

Најчесто приватни куќи или одвоени згради во форма на приватни продавници се обвиткуваат. Тоа е една работа, ако објектот е затворен од неовластен пристап на лошо добронамерници, е сосема друга работа кога овие лица имаат директен пристап до зградата. По топла клима, бара инсталација на климатизери и вандали може да го оштети механизмот, само надвор од интерес. Инсталација заштитни единици за климатизери   спречува вандализам. Затоа, за пристап до јавни објекти, пред да летва под обвивка, мора да инсталирате климатизација и затворете го заштитното единица, која мора да биде во склад со иднината заврши дома. Скоро секој знае за важноста на поддршката на елементите во надворешната завршна обработка на приватни куќи. Некои занаетчии, со цел да се спаси инсталација лајсни обвивка на, почнуваат да се користат на хард дрвени блокови, игнорирањето на правилата на инсталација и можноста на материјалот. За да не бидеш тажен за напорите и потрошените материјали, мора да се расправа за изборот на материјал за гајба. "Како?" Почетникот ќе праша. Одговорот е тука.

Главните функции на гајба

Гајба разгледаат можноста за поддршка член на надворешната површина на ѕидот завршува, тавани, покриви и партиции. Главната цел на кутијата е функцијата на рамката:

• зајакнување на просторна структура на работната површина

• создавање основа за прицврстување на кожата.

oblitsovka-saydingom

Во прилог на кадрирање функции гајба вешто да го користите на организацијата на приватна куќа изолација. Гајба под обвивка може да биде изграден од галванизиран метал профили и дрво (барови, штици и греди). Неопходно е да се направи разлика на цврстиот сандак (платформа) и редок.

рече-обрешетка

По инсталирањето на лајсни во резултирачките празнини помеѓу полиците произведуваат изолација. Идеалниот дизајн на скелетната рамка обезбедува максимални услови за вентилација и циркулација на воздухот.

dom-obshitiy-saydingom-485x364

Како да го одберете материјалот за сандаците разумно

Изберете материјал за хелиум потребно за следниве причини: плочи тежината и обвивка панели, и елементи потребни.

За повикување: просечната тежина на страничната обвивка е:

• винил обвивка, со големина (3660х232 мм) - 1,9 кг.

• Метал, со големина (6000х250мм) - 4,0 кг.

 

sajding-pod-kamen1

Ако се земе предвид вкупниот број на панели или листови за обвивка за ѕидови, фасади и цоколи, лесно е да се донесе заклучок за избор на материјал под гајба. Тротоарот треба да биде силен и да ја "носи" тежината на финишот.

Шемата на лајсни под обвивка

Во зависност од материјалот од употребената обвивка, шемата на гајба се разликува. Разновидноста на обвивката овозможува да се монтира на речиси секоја површина. Главната работа е да се подготви работна површина и да се воспостави скелет под обвивка.

obreshetka

Пред да започнете со работа, се препорачува да се постави жичен дијаграм на избраниот тип гајба (хоризонтална или вертикална).

Облогата може да биде направена од дрвени или метални профили.

Корисен совет

Цртеж на хартијата, колото на кутијата ви овозможува да ја поправите локацијата на шипки и профили за време на инсталацијата. По изготвувањето на шемата и одредување на големината на локацијата на профили или решетки, во однос на прозорецот и вратите, распоредот се пренесува на ѕидот.

sch5

дрвен гајба

Дрвена гајба за обвивка може да се нарече "економична" опција, бидејќи користењето на шипки за да формира рамка значително ги намалува материјалните трошоци. Барови за каси се третираат со антисептик. Најсоодветно е да се користат шипки со големина 50х50 мм, сушени и со еднаква форма. Обрнете внимание на должината на производот.

karkas-pod-sajding-iz-profilya-1

Барот или одборите треба да бидат доволни за производство на преклопување на целата монтажна рамнина. Опремата од дрво може да се постави вертикално и хоризонтално. Трасата на лифтовите е традиционално избрана да биде 400 мм, без оглед на случајот во кој ширината на обвивката достигнува 600 мм.

obreshetka_u_okonnyh_i_dvernyh_proemov

Растојанието помеѓу соседните шипки за време на формирањето на рамката е избрано во однос на ширината на страничната обвивка. Чекорот на фиксирање на скелетната рамка до ѕидот може да биде од 500 до 700 мм.

montazh-obreshetki-pod-sayding

Прицврстувањето на обвивката на рамката направена од дрво се врши со помош на завртки за самопреслушување. Покрај тоа, ние се потсетиме дека должината на шрафовите зависи од дебелината на напречниот пресек на шипки. Ако гајбата е инсталирана на дрвени ѕидови, нема дополнителни елементи за прицврстување.

11252_8

За тули, бетонски основи или блокови, при користење на споите, користете шпорети. Водовите под подлогата се вообичаени во правецот на панелите и лимјата. Ако треба да се спроведе вертикална инсталација, гајбата може да работи хоризонтално.

гајба, метал

Технологијата на монтажа и монтажа на метални лајсни практично не се разликува од инсталацијата на дрвениот сандак. Разликата во методите на прицврстување на профилите за водилки. Најпребарениот профил е пресек од 27x60 mm и должина од 2.50-3.00 m. Шемата за монтирање на рамката од профилот ќе биде како што следи.

како-правилно-направете-obreshetku-pod-sayding

Почнуваме да поставуваме метални П-профили од рабовите на ѕидот. Ние ги обележуваме на ѕидните места за прицврстување, во кои внесуваме пластични спојки.

montazh-saydinga-na-metallicheskiy-profil

Потоа го монтираме и фиксираме профилот со суспензија или заграда. Суспензии се плочи перфорирани од галванизиран челик. По одредување на суспензијата ние ги наведнуваме навнатре.

razmery-podvesov-dlya-gipsokartona-2

Следните суспензии на CD-то се фиксни на сличен начин. При инсталирањето, ќе биде неопходно да се создаде термички прекин помеѓу суспензијата и ѕидот. За да го направите тоа, меѓу нив е поставен заптивка на парронит. За да го инсталирате грејачот пред да ги инсталирате профилите и сандаците, поставуваме мембрана од ветровите, а потоа го правиме склопот на елементите на рамката.

профил-под-металичен-рече

За да се даде рамка на потребната ригидност, главните профили се зајакнуваат со вкрстени елементи, кои се нормални. Страни за обвивка се поставени на креираниот гајба со употреба на завртки со самоприслушување со широка хауба.

planka-finnaya-vinilovogo-saydinga

Завртките се завртуваат исклучиво во посебни дупки за прицврстување, кои може да се разликуваат со овална форма на фабричка продукција.

За поставување на вертикален сандак се користи метален профил од 28x27 mm, што е почетен профил за монтирање на крајната страна на главниот профил.

Корисни совети

За фиксирање на гајба, металните профили 50х50 и 40х40 мм не се погодни без преклопен раб за монтажа. Монтажата на гајба од било кој материјал е направена од светилници. Контролата на визуелната вертикалност и хоризонталната ориентација на обвивката се врши со користење на нивото на зградата.

одредување слика 1

Пластичен гајба кога инсталирањето на обвивка речиси и не се користи поради значителна тежина на панели и плочи на материјалот.

одредување на фотографија

Сепак, перспективата на насока - системот за прицврстување на фасадите на амбалажата "Алта-профил" може со сигурност да се смета за светла иднина на монтажните работи. Подетални информации за системот за фиксирање на пластичниот гајба се прикажани во ова видео.

Можеби сте заинтересирани за: