Завршувањето на верандата со свои раце, изборот на материјал за веранда обложување, корисни совети

  • admin
  • 13 април 2015 година
Завршувањето на верандата со свои раце, изборот на материјал за веранда обложување, корисни совети

Завршувањето на верандата е креативен процес, бидејќи е неопходно да се произведува кожата според правилата. Идентични материјали може да се користат кога се градат веранди од разни видови. Запознајте се со тајните на правилно отстранување ќе ви помогне некои совети.

Каков тип на веранда сакате?

Повеќето сопственици на приватни куќи за одмор сакаат веранда - анекс кој се граничи со еден од ѕидовите на зградата. Кога креирате мирна атмосфера и удобно расположение на верандата, неговата декорација игра.

12102

Верандата може да биде од отворен или затворен тип. Се разбира, завршувањето на верандата внатре се врши во зависност од видот. Да се ​​одржи на отворено веранда (уште се нарекува тераса), на градежните материјали не се предмет на влијание на атмосферската влага во форма (ве советуваме да се обрне внимание на модерна пластични панели за надворешни завршува, перфориран листКоја може да се користи не само за декорација, но, исто така, поделбата на зони, перфориран лист може да се заврши таванот тераси, итн) и други внатрешни предмети. За летна веранда нема потреба да се прави застаклување. Овој вид на веранда се смета за сезонски простор, затоа мебелот во кабинетот или цврстите згради не се соодветни на верандата.

_________________53c79b286db4a

Доволно е да се украсат верандата со растенија за летни соби и удобни преносни софи и фотелји. Ова значи дека декор на отворената веранда не треба да биде само импресивен, туку и отпорен на температурни промени или влага.

Image 2

Затоа, внатрешноста на верандата започнува со топлина и хидроизолација на долниот дел од ѕидовите и таванот. Кои материјали може да се користат за ова?

Варијанти за внатрешна и надворешна декорација на отворената веранда

поставата, панели, плус фантазија

Традиционално, дрвото и каменот се користат како внатрешна покривка на верандата. Пред облогата на верандата сите конструкции на дрво треба да се третираат со антисептик. Најчестите материјали за покривање на верандата внатре и надвор се:

• поставата и пластика

• полистиренски плочки

• ПВЦ и МДФ панели.

10023

Се разбира, овие материјали се обложени речиси сите веранди на земјата колиби и колиби на нашата огромна татковина. Евтин и брз! Но секогаш сакаш да го прошириш својот дом, особено ако приватната куќа и неговата веранда се наоѓаат во живописната околина. За да се помогне во проширувањето на декорацијата внатре и поставата на верандата однадвор, можно е користење на ламинат и дрвен дрво.

1951

Особено интересни елементи се направени од овие материјали за чардаци лоцирани на горните катови на куќата.

врамени веранди

Едноставна опција за креирање и поставување на верандата во куќата може да се нарече продолжување на планиран бор. Структурата не бара поставување на сложена и моќна основа, така што нема проблем со спојување со дрвени структури и последователна завршна обработка.

веранда-к-дому-1

Лесна рамка или веранда може да биде изградена со рака. Како покрив материјал не е лошо да се користи меки плочки, кои со инсталација технологија и перформанси квалитети успешно во комбинација со постојните покриви на приватна куќа.

Шема-уреди-деревнян-вендинди

Кои материјали се користат за изградба и обложување на отворена веранда

Приближна листа на материјали потребни за обложување на скелетна веранда:

Фондацијата и рамката на верандата

• Бетонски столбови за основање

• лента за рамки

• гајба за дното на верандата

• дрвени плочки или OSB плочи

• загради и агли за поврзување на дрвото

• Самолепливи завртки за фиксирање на плочки или плочи

• приклучоци за приклучокот за рамката

картинка-3

Покривни

• греди и кров материјал

• ребра и плочки за каси

• Самолепливи завртки за дрво

Секс

• водоотпорност

• плочи или подни плочи

• заостанува и затегнувачки елементи.

Покрај тоа, треба да се размислува за опција за осветлување и завршување на дното на верандата со камен.

a8167f322ecd562aaf7cf05dfedf642a_600_0_0

Корисни совети

Експертите веруваат дека рамката веранди се најевтина и практична опција за поставување на дополнителна структура. Дизајнот има помала тежина, која бара лесна основа. Приклучоците на главната градба и верандата лесно се пресметуваат и подигнуваат, секогаш земајќи ги предвид приклучните места на верандата и главната структура на куќата.

веранда-05

Се приклучува на отворената веранда

При поврзување на отворена веранда, главното внимание треба да се посвети на точките за поврзување. Во овој случај, се препорачува да се земе предвид разликата во материјалите на школка и на темелите, како и времето на подигнување на структурите.

kreplenie-brusa-k-rostverku

Идеално, спојните точки треба да ја вршат функцијата на експанзионниот спој, компензирајќи ја разликата во линеарни и волуметриски екстензии. Таквиот процес е неизбежен со текот на времето и со флуктуации на температурата и влажноста. Како поврзувачки елемент на ѕидовите на верандата, препорачливо е да се користат сидра.

дрвена тераса-со-раце-3

Завршувањето на верандата е затворено

За топла веранда, бојата се разликува од отворен тип. Освен основните внатрешни и надворешни бои, сопствениците размислуваат за застаклување и за инсталација на камини.

Слика 11

Најчеста варијанта на застаклување е дизајнот на француската веранда, во која се користат големи пластични прозорци.

стаклен трем

Француската веранда се карактеризира со структура со стаклени ѕидови. Инсталацијата на моќни двојни застапени прозорци подразбира постоење цврста основа и сигурни столбови.

2439

За ова, експертите препорачуваат користење на метални рамки или агли. Во случај на застаклување, може да се користат еднослојни и двослојни кеси. Подобро е да се користат структури со ротирачки преклопувања, што овозможуваат нивно отворање.

veranda2

француски прозорци

"Француски" прозорци се лизгачка конструкција со две врати, од кои едниот е подвижен. Таквите структури се способни да издржат значителни оптоварувања на ветерот. Прозорските рамки се профили со висока цврстина со запечатување и сигурен фитинзи.

Слика 26

Windows може да се затвори однатре и надвор, обезбедувајќи пристап до верандата. Затоа, прозорците може успешно да се користат како врати.

За да инсталирате скапи повеќеслојни ПВЦ прозорци нема смисла. Подобро е да се размислува за опцијата за затоплување на подот и ѕидовите на верандата. За да се изолираат ѕидовите, подот и таванот на затворениот тип на веранда, подобро е да се користат такви традиционални изолатори.

Шема-утеплени-вендинди-подшивки-потолками

Во случај на буџетски и ефтини бои, можете да инсталирате обични прозорци, кои се препорачуваат да се монтираат на висина не помала од 80 см од подот.

За покривање на ѕидовите на затворена веранда, можно е да се употреби гипс картон и гипс картон. Пред обложување на ѕидовите на топла веранда, неопходно е да се хидрофобираат ѕидовите однатре и надвор.

image0192

Како погоден за грејач:

• минерална волна

• екструдирана полистиренска пена.

На страната на верандата, изолацијата е "затворена" со пареа бариера и се шие со иверица, гипс картон, обложувалница или ѕидни панели.

Како да се направи обложување на затворена веранда, е претставена во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: