Flyugarka, што е тоа, производство, монтажа на flyugarki на цевката

  • admin
  • 12 септември 2015 година
Flyugarka, што е тоа, производство, монтажа на flyugarki на цевката

Добар шеф има секој елемент од конструкцијата на куќата заштитена од лоши временски услови. Оџакот или оџакот е монтиран според сите правила, а на врвот на оџакот се поставува флукс. Што е овој глупав чадор или качулка?

Популарни flyugarka

Познато е дека ако градежните објекти се изложени на атмосферски врнежи, може да се тврди нивната издржливост и сигурност. Оџаците и цевките на приватни куќи најмногу страдаат од влага. Решавање на проблемот на заштита на структурата може да биде користење на едноставен уред - flyugarki.

пропустливи

Flyugarka е декоративно обликување на надворешниот дел од оџакот. Dymnik, капа, чадор сите овие елементи се обединети со заедничко име. Денес, оригиналниот дизајн на flyvark е неверојатно популарен. Ова е класична геометрија и беспрекорна функционалност на печки, камини и вентилациони цевки.

член-сите-120_18

Стилски, украсени со декоративни елементи во форма на временски испарувачки испакнат дел од цевката, ќе трае долго време. Се разбира, ако рамката е направена и правилно инсталирана.

Дизајн и видови патувања

Првично, поимот "flyvark" потекнува од холандскиот збор vluugel   (крило). Ветрот е уред за одредување на насоката на ветрот, кој се состои од метална плоча - замаец, кој ротира на вертикална оска.

2

Прекумерна конструкцијата на замаецот се состои од чад од грип и качулка на нозете. За тркалезни цевки се избираат или се произведуваат кружни ѕидови, за правоаголен или квадратен пресек, замаецот мора да има идентичен напречен пресек. Секоја пушачка куќа има значителна тежина (просечната тежина достигнува 50-60 кг), инаку пушачот ќе се однесе од цевката со налетот на ветрот. Затоа, прицврстете го скијачот на посебно внимание.

зонт-схема

Flyvarku на цевката е направен од галванизиран челик, нерѓосувачки челик и бакар. Топилниците од бакар имаат долг работен век, па затоа се инсталирани на скоро сите видови цевки.

видови на патувања

Постојат следниве видови на патници:

• стандардна изведба

• со вентилациски канал

• опремен со дефлектори

• Има дополнителен покрив

• Оркестар со мулти-палуба покрив.

Слика 9

Стандардната лопатка е направена со второ дно или без дно. Користете го стандардниот модел може да биде за сите шпорети и огниште цевки.

Постојат модели на детектори за чад со отворање капа. Овој дизајн е најзгодно за превенција, чистење или поправка на цевката. Во овој случај, постои можност за прилагодување на нацртот во оџакот за излез на гас опремен со вентилатор или дефлектор.

Image 2

Одлично решение за цевки кои имаат терминал од дизел или гасен котел е капак на замаец со вентилационен канал. Таквата дупчица за котла е попознат со можноста за изнесување на смесата во посебен канал покриен со посебна хауба.

flbigbl

Flyvarku, опремен со дефлектори, инсталирам ако има принудена вентилација. Дефлекторите за издувни гасови на капакот ви дозволуваат да отстраните значителна количина на смесата, без да создадете услови за дополнителен отпор.

Слика 1

Димерот, кој има дополнителен покрив, е инсталиран во случај на ескалација на оџак или вентилациски канал. Мешавината на чад сега не се потпира на покривот, но е безбедно отстранета до "вториот кат" и пошироко.

На обичниот пат речиси никој посебно не обрнува внимание. Па, цевката и чадот доаѓаат. Но, декоративната лопатка, опремена со мулти-флексибилен покрив или заоблени рабови, може да се види од далеку.

209_osn

Оркестарот е поелегантен и лесен, така што дизајнерското решение за покривите нема да остане без внимание.

Речиси заедничко решение е чад од чад опремен со ротирачки временски распон на вертикална оска.

Dymniks се украсени со амблеми и грбови, како и силуети на птици, животни и митолошки карактери.

Луксузни идеи за временските часови се прикажани во ова видео.

Повеќето видови на flyvoroks се произведени на фабрички начин, меѓутоа, можете сам да го направите и инсталирате.

Како да се направи авангард со свои раце

Можете да направите комбиња од метал. За работа, специјални алатки ќе бидат потребни: клешта за клешта и метални ножици. Неопходно е да се свиткаат исечените заготовки и да се создадат поврзувачки навои.

Прво, треба да нацртате скица од flug.

Stayer-22473_enl

Дозволете ни да претпоставиме дека капакот со издувен гас го штити горниот дел од оџакот. Затоа, хаубата треба да одговара на димензиите на цевката и да биде опремена со заштитен профил кој не дозволува пенетрација на влага во оската на хоризонтално депонираниот дел и дрсковите врапчиња. Поради оваа причина, лопатки се опремени со чадори или капи и инсталирани на тешко достапни места.

fps

магла за светло со шатор или засводен покрив

Најпростиот вид на кутија за чад е кружен облик.

Демник со покрив од шатор личи на отворен чадор. Погледот на чадорот може да биде конусен и пирамидален. Можете да направите ваква варијанта на детектор за чад рачно.

dumnuk_6

За да се создаде конусна форма, треба да се сече круг од метален лист, а потоа да се намали секторот. На рабовите на кругот без сектор, поставете го преклопот, кој е поврзувачки елемент на аспираторот. Примитивната конструкција на овој аспиратор е сигурна.

fpsh

Чадорот на пирамидалната форма се состои од четири триаголници. Круната на зраците на чадорот ќе зависи од основата на триаголникот. На рабовите на редилото прави рабови за превиткување. Жицата се стркала во рабовите, а потоа рабовите се заковани врз закрпите на работното место. Тогаш штандот е прикачен на цевката и се поставува ограда за решетка.

116_full

Покомплицирана форма на замаец може да се направи со машина за виткање. Како да направите дупка од јавни места, прикажана на видеото.

замаец со повеќекривен покрив

Но, посебна декоративна карактеристика е пушачот со покривот со повеќе затворачи. Особено ако го декорирате со делови од сечење. Со цел да се направи оваа прекрасна куќа, потребно е да се отсече од кров челик две празни модели. Поголем, рамностран триаголник ќе служи како основа.

dumnuk_5

Преку центрите на триаголникот, линиите за превиткување се извлекуваат од врвот, а преку една од вертикалите работното парче се сече директно до центарот. Рабовите на работното парче се исечени и превиткувани од плочите во различни насоки, создавајќи единствен модел. Второто помало парче, го повторува моделот, само помал во големина. Тогаш рабовите на празнините се споени со употреба на кајак. На завршениот покрив, поставете ги аглите и поправете ги со навртки.

ножици-на-метал1

Врвот на гребените е поврзан со заклучување и се става на цевката, што ќе биде основата за прицврстување на пушачот во оџакот.

Како да инсталирате свештеник

Стационарните замавчици се монтирани во дадена насока, и тие го покриваат надворешниот дел од оџакот.

Инсталиран flyugarki безбедно фиксиран на цевката со помош на кровни завртки.

Прицврстување на среќата

За да го направите ова, во мешани ѕидарски ѕидови, дупчете дупка и вметнете дупче или сидро за многу тешки модели. Овој тип на прицврстување се препорачува само за не-шупливи тули. Малку трик: да се направи шупликан стап добро во мешањето на тули, нејзиниот раб е зацементиран пред да се инсталира во дупката.

Можеби сте заинтересирани за: