Демонтирање на пластичниот прозорец, корисни совети

  • admin
  • 29 септември 2015 година
Демонтирање на пластичниот прозорец, корисни совети

Пластичните прозорци самоуверено и трајно влегоа во нашиот секојдневен живот. Леснотијата на работење и достапноста на инсталацијата ви овозможуваат да инсталирате PVC прозорци со свои раце. Исто така, не е тешко да се прави демонтажа на прозорецот. Богатото акумулирано искуство на мајстори од сите редови е потврда. Како да се направи расклопување?

Ако имате намера да го смените стариот пластичен прозорец

Од голем број причини, може да биде неопходно да се замени пластичниот прозорец. Тоа може да биде оштетување на стаклото или желба да се инсталира нов подобрен двојно застаклен прозорец. Правилно извршена демонтирање за да обезбеди дополнителни предуслови за професионална инсталација.

Слика 18

Забележано е дека попрофесионалната првична инсталација на ПВЦ прозорец беше, толку потешко е да се демонтира. Од сите отворни слотови ќе има парчиња пена и пена, како и "двојно застаклен прозорец" и извртени сидро завртки. За да се избегнат проблеми со само-демонтажата на прозорците потребно е да се направи тоа во обратен редослед на инсталацијата. Ова значи дека демонтирањето на прозорецот се препорачува во фази.

img-1296990301_1711767901656951

За да го демонтирате прозорецот ќе ви треба стандарден сет на алатки:

• Шрафцигер за одвртување на завртки за самопреслушување

• Екструдер за прозорци

• ножовка за сечење пена

• шрафцигер

• длето

• чекан.

Инструмент

Корисни совети

Желбата да се забрза процесот на расклопување со целосно исфрлање на рамката не носи позитивни резултати. Профилот и додатоците на прозорците се доста силни, дури може да се каже дека се многу силни. Затоа, подобро е да се набљудува технолошката секвенца за време на демонтажата и полека да се демонтира рамката.

Слика 1

Редоследот на демонтирање пластични прозорци со свои раце

Редоследот на дејства при демонтирање на старите пластични прозорци се состои од следните фази:

• отстранување на декоративни агли и падини

• Отстранување на отворот со рачка

• отстранување на греди за застаклување од фиксиран лист

• отстранување на двојни застаклените прозорци

• отстранување на откос и праг

• Сечење на монтажната пена долж периметарот на прозорецот

• Одвртување на сидра и фиксирање на плочи

• Отстранување на рамката целосно.

ZiKgQcUD

Пред да започнете со работата за расклопување, направете точни мерења на прозорци, така што подоцна може да се ориентирате кон овие димензии при инсталирање на нов прозорец. Сега е неопходно да се потсетиме како е изграден прозорецот: местото на монтажа на сидра и самоприслушувачки завртки.

anker_montag

Корисни совети

Спроведувањето на точни мерења никогаш досега не го уништи ничиј живот. Врз основа на направените димензии, демонтирањето и последователната инсталација можат да се корегираат со текот на времето. Покрај тоа, уредно отстранетиот пластичен прозорец секогаш се користи за понатамошна инсталација.

demontazh-i-montazh-okon

соблечете ги падините

Декоративните агли, врамувајќи ги падините, и падините на пластиката се лесни за отстранување. Катките poddevayut и отстранети, и падини се отстранети од профилот. Остатоци од "течни нокти" се отстрануваат од аглите.

За пластика и гипс картон, профилот за прв пат е отстранет, а потоа самите скели сами ги одврзуваат падините со помош на шрафцигер. Вториот е отстранет од стартниот профил, кој е прицврстен со завртки.

Слика 2 Монт

Секој прозорец во повеќето случаи се состои од отвор за отворање на кој се наоѓа рачката, слеп лист и рамки.

расклопување на листот за отворање

Отстранете го отворот на следниов начин:

Од горниот дел од јамката ние го извлекуваме потпорниот игла. Потоа, држејќи го листот, отстранете го од долната јамка. Во спротивно, одвртите ги завртките за прицврстување на шарките до рамката и извадете ја отворот.

Слика 14

расклопување на слеп лист и рамка

На рамката, ја забележуваме локацијата на шталите.

Се препорачува да се отстранат застаклените мониста во овој редослед.

А длето е инсталиран во јазот во застаклените светилки и целата дупка постепено се подигнува. На почетокот, потребно е да се отстранат долгите дупки од страната, а потоа и кратки. Прво отстранете го долниот краток, а последниот - горниот краток.

што е штапик

извадете ги двојните застаклените прозорци

Сега ги отстрануваме двојните застаклените прозорци. Потсетиме дека стаклената единица има импресивна тежина, па затоа се препорачува расклопување на стаклената единица и отстранување, работејќи во ракавици. За да извадите пакет од стакло, подобро е да користите уред со рачка и вшмукување чаши. Укинатата стаклена единица е инсталирана на недостапно место на подот, со специјални гарнитури.

Слика 11 Монт

Надворешниот дел се отстранува на едноставен начин: отшрафете ги завртките за прицврстување и одлевањето на експанзијата се повлекува со неколку грчи. Слично на тоа, отстранете го прозорецот, чистење, а потоа и внатрешниот дел од неа од монтажа пена.

демонтирајте го рамката

За да се отстрани рамката без двојно застаклен прозорец, потребно е да се пресече пена за монтирање користејќи ножовка по должината на периметарот на прозорецот. Потоа, отстранувајќи ја преостанатата пена, почнете да ги шрафате завртките и плочите со шрафцигер.

крепление-пластиково-окна-на-анкерни-болти

Идеалната опција за расклопување е слободно одвртување на сидро назад. Ако сидрото е извиткано лошо, може малку да ја подигнете рамката со пластични клинови.

И, конечно, последниот акорд е целосно да ја извади рамката.

montaj_1

Корисни совети

Може да се користат и прицврстувачки плочи и сидра. Дополнително, за време на демонтажата, сите додатоци за прозори и бројачи мора да се отстранат. Препорачливо е да го направите ова со причина, бидејќи при инсталирање на ре-пластичен прозорец ќе има потреба од овие елементи.

demontaj

Како да го расклопите прозорецот со свои раце, темелно прикажани во видеото.

Можеби сте заинтересирани за:

Појас основа на купови, основање инсталација, ние пополнување на фондацијата со свои раце
Декоративни тули во внатрешноста на станот: во внатрешноста на кујната, дневната соба, ходникот. Црвена тула во ...
Електричен панел на приватна куќа: типови на електрични панели, дизајн на електрична централа, дијаграм за електрични инсталации ...
Предности и недостатоци на рамковните куќи. Како да се заштити рамка куќа од глувци: еко-волна, монолитен ...