Начини на поставување линолеум. Безбоен или леплив начин на поставување, кој да се избере

  • admin
  • 19 јануари 2017 година
Начини на поставување линолеум. Безбоен или леплив начин на поставување, кој да се избере

Несомнено е дека висок квалитет кат покривање треба да биде прифатлива, издржлив и лесен да се пакувам. Повеќето модели на линолеум ги задоволуваат желбите на потрошувачот. Сепак, тоа не боли да се запамети дека за различни области и поставување подлоги, препорачливо е да се купат одреден тип на материјал и за избор на метод на инсталација. Природно, при положување, може да се појават одредени прашања во врска со технологијата. Кој начин на поставување е најпогоден и соодветен за различни подни основи?

Видови линолеум - изберете правилно

линолеум-juteks

За дневните простории користете ги следниве видови линолеум:

•          домаќинство, дебелина од 1,5 до 3,5 mm со заштитен слој од 0,1-0,3 mm

•          полу-комерцијален, дебелина од 2,8 до 3,7 mm и заштитен слој до 0,5 mm

•        комерцијални, дебелина од повеќе од 3,7 mm и заштитен слој од 0,6 до 0,8 mm.

Toledo_7311 (Pure_Oak_2.13)

Повеќе информации за типот на линолеум се наоѓаат во означувањето на класата на силата. Потсетиме дека линолеум сила од оваа класа 21 по можност ниска магацинот товар во спални соби и канцеларии бесконечна лепило начин за подрачјето на простор 20 кв.м. Линилеум класа сила 22 е наменета за средни носивост на дневна соба и расадник.

2-2

Линолеум 23 класа (високо оптоварување) се препорачува за области со интензивна движење - коридор, кујна и ходникот.

Одење за покривање на подот во специјализирана продавница, запомни некои корисни совети.

Корисни совети

Купи линолеум е подобро во загреани продавници. Во такво опкружување, нема ништо за да се спречи квалитетот на облогата во природните услови. Најдобриот материјал се смета за линолеум со висока густина, кој обезбедува индустриско производство и концентрација на ПВЦ. Проверете го квалитетот на линолеум unroll список во државата без видливи области на пилинг на горниот слој, удари и плускавци. Прочитајте ги препораките на производителот за тоа како да се инсталираат во инструкциите за подови.

104549-849x565-Vinyl4

Начини на поставување линолеум

Нови начини за поставување линолеум додека никој не измислил. Постојат неколку начини за поставување на подот:

• Слободно поставување на подготвената основа со последователна фиксација на рабовите со столбови

• користење мастики базирани на вода

• Поставување на листот на леплива лента.

линолеум-јутекс-мегаполис-Лондон-7704

избор на метод пред поставување линолеум мора да биде оправдано квалитет (дебелина) и од областа на линолеум, покриено простории, како и услови за претстојната тротоарите. Линолеумот се шири на иверица, бетон или дрвена база. Се препорачува линолеумот да не биде поставен на стариот линолеум.

255f7203af121f19a2591f55e08e42d336

подготвителни мерки пред положување

Без оглед на избраниот начин на лепење - лепак или безличен и почнувајќи да лежи линолеум, неопходно е да се извршат следниве мерки:

• целосно ослободете ја површината за поставување

• подгответе ја работната површина на површината

• подготви специјален работен алат и, доколку е потребно, соединение со лепило.

инструменти-dlya-ukladki-линолеума

Наједноставниот и најмалку скап метод е слободното поставување на линолеумски слој на основата. Броење-линолеум-култура-надворешен агол

Корисни совети

Работа со линолеум - сечење и сечење ќе бара употреба на специјална алатка. Тоа се ножеви и ножици со заменливи челични ножеви. Прашај за кои е потребно означување ножеви со сечила на трапезоидна форма за сечење кука во облик на нож и SCRIBER ѕид се користи за Ивица. Алатот треба да биде добро изострени и опремен со удобна рачка.

Метод за поставување и лепило мастика избор зависи бенд линолеум, која е поделена на гума, glyptal, PVC и kolloksilinovye типови.

nozh_dlja_linoleuma_klopk-4

глупав начин на поставување

Glueless склопот на метод за поставување на бетонски под линолеум, подготвуваат и засилена длабока пенетрација на 2-4 мм фини цемент-песок ферман и линолеум редење на подлогата.

21 ферман

Ако планирате редење мрежи на подлогата, првично произведува сечење на подлогата и неговата локација, проследено со сврзување на леплива лента споеви, а потоа листови на интернет.

Стилот на стајлинг ќе биде следниот:

• извадете го ролот на покривот на подот и оставете го во неизградената состојба

• произведуваат обележување и позиционирање на листот за обложување според прелиминарните димензии

• Ние произведуваме сечење на ѕидови и влезови.

ukladka-linoleuma

Ролната лист се валани од еден ѕид до другата и работ е оставена за сечење под подвижната плоча.

Ова видео ќе ви помогне да го поставите слојот без лепак.

карактеристики на лепење метод на стил

метод за поставување на лепило да се оправда за хомоген слој со униформа и рафиниран со хетерогени типови основа слој кога поставување линолеум на штиците. Алгоритмот на методот е сличен на безбоен со различна примена на адхезивниот раствор - мастики базирани на вода за време на процесот на поставување.

klej-dlya-linoleuma

На денот пред почетокот на положувањето, задниот дел од листот на премазот е залепен и е дозволен да се исуши, а потоа и садовите на иверица се враќаат назад.

Адхезивниот раствор се нанесува со шпатула директно на подната основа и се шири преку премазот. Пожелно е да се работи со мали области на апликација на лепак. Линолеумот, ширум на лепилото, е внимателно измазнет, ​​отстранувајќи го воздухот и цврсто притискајќи го.

176

За ова се користат тешки ролки, со што се валани депонираниот слој на обложување.

Конечната фаза на процесот на лепење е сечење на плочи на ѕидовите.

Корисни совети за тоа како да се постават линолеумот на иверица се прикажани тука.

Може да бидат заинтересирани: