Залепени зрак, залепена дрвена куќа со свои раце

  • admin
  • 03-Feb-2016
Залепени зрак, залепена дрвена куќа со свои раце

Класичните или екстравагантни дизајни на куќи од еден бар ги привлекуваат оние кои се стремат кон самоизразување преку договореното живеалиште. Залепени греди не се само фаворити на сезоната. Ова е достоен шампион меѓу природните материјали, комбинирајќи корисни својства на дрвото и сигурноста на траен дизајн. Не се расправајте, да се изгради куќа според правилата е тешка и одзема многу време. Но, колку е удобно да живееме во таква куќа!

Залепени греди - ДРВОТО ДРВО на нашиот век

Извонредните својства на залепеното дрво се познати подолго време, па изгледот на пазарот на пилено дрво, залепен од неколку решетки, значеше нова ера на користење на дрво.

brus1

Судејќи според прегледите, залепениот зрак не ги има тие значајни недостатоци својствени за редовни зраци или цврсти логови. Ова е намалување на дрвото - намалувањето на куќата од залепени греди помалку од 1%, што практично го елиминира времето за нацртот на дрвената рамка. Таков неверојатен резултат се постигнува со подобрување на технологијата на производство на дрва.

foto-izdeliy-iz-kleenogo-brusa

Денес, да се изгради куќа од залепени греди значи да се подигне еколошки здрава и издржлива структура. И ако имаш доверба проект куќа ДДМ-приказна, и тие не само што креираат проекти, но исто така произведуваат квалитет залепени зрак - на крајот се добие прекрасна куќа. Природно, со цел да одговараат на рејтингот на COOL WOOD, зракот треба да ги задоволи високите барања на потрошувачките стандарди. Одговара на стандардите на DSTU 2.6-151: 2010 и сертификати за квалитет на пазарот на пилешко дрво е тешко. Која е причината за успехот и популарното признавање?

блок-из-бруса

Изградба на куќи од дрво: одбираме дрво

Кога се гради зрак, потребен е материјал кој обезбедува стабилни геометриски параметри. Пожелно е материјалот да нема изречени дефекти во дрво: пукнатини, кривини, јазли и порозност. Се разбира, сакам дрвата да бидат помалку склони кон распаѓање и ослободување на смолести vysokol.

brus_title

Залепената дрвена лента нема такви недостатоци. Покрај тоа, оваа пилана без дополнителна обработка на дрво има добра отпорност на пожар (над ниво 2). Лежиштето на греди и скафти од залепени греди е солидно, што овозможува да се креираат и подигнуваат греди за големи пространства.

бръс

 

Потсетиме дека препорачаната стандардна големина на делот е најпогодна за ерекција:

• мала бања или куќа - 100x100 mm

• куќи со средна големина - 150х150 мм

• Голема куќа или куќа - 200x200 милиметри.

Правилно избраниот профил на зракот обезбедува униформност на оптоварувањето на зракот на голем дел, кој го олеснува склопувањето на куќата од лепениот зрак.

димензии-залепени греди

ламинирани дрвени профили тајна

Во готови куќи на залепени греди, ѕидовите изгледаат како монолитна површина која не бара дополнителна завршна обработка. Термоизолационите својства на ѕидовите може да се споредат со дебелина од тули со дијаметар од 60 см, така што потребата за грејач едноставно исчезнува.

Профилот на пилената дрва може да биде како што следува:

• Д-облик

• Правоаголна

• Тркалезна.

ds4

Модерен лепен зрак има мазна површина на мебел. Конфигурацијата на лентата е како што следува: на врвот е трапезоиден гребен, одоздола - форма на огледало во облик. Железото и гребенот подигнуваат во ѕидот цврсто дрво во однос на соседните решетки, повисоки и пониски.

Пред да можете да ја купите ламинат, потребно е да ги пресметате потребните материјали за готовата куќа.

981

пресметка на материјали

Пресметка на ламинат фурнир граѓа on line   е дизајниран за да го одреди потребниот волумен и количината на пилената дрвена граѓа, како и круни, мешавина, изолација и цена на антифунгални импрегнации.

Слика 1 пресметка

Како резултат на пресметката, ќе бидат примени следните податоци:

• обемот на дрво и проценетиот број на пилена граѓа (м3)

• Површина на надворешниот ѕид (m2)

• Тежина на залепениот лог без изолација (кг)

• број на греди на шината во ѕидот според висината на ѕидовите и големината на употребениот материјал (редови)

• обем на изолација за сите облошки (m)

• број и дијаметар на наголките поставени со 1,5 m чекори

• обемна количина на двострана импрегнација (l)

• приближно намалување на процентот за една година со почетна влажност од 20%

• вчитување на основата без да се земе предвид тежината на плочите и покривот (кг / см2).

Image 2

Врз основа на добиените податоци, можете да ја оцените подготвеноста за склопување на готовиот дом.

Како да се изгради куќа од залепени греди со свои раце

Собранието на куќата се состои од следните фази на ерекција:

• избор на соодветен проект заснован на локацијата

• пресметка и изградба на фондацијата

• поставување на дрвена кутија

• Подигнување на покривот

• Инсталација на комунални услуги

• надворешна декорација.

klen

Потсетиме дека стандардната куќа дизајн и потоа собранието го презеде следново:

• основа на ременици и ремени

• дрвениот дел од кутијата од профилниот зрак од лепениот бетонски пресек (160x160 mm), гребениот систем и преклопувањето, логовите и грубиот под

• покрив, на пример од метални покриви или друг материјал за покриви со повторна пресметка

• Електрични инсталации

• Завршете го завршувањето од поставата и подните плочи

• заштита од брусење, боење и заштита од пламен

• инсталација на прозорци и врати.

thumb_585

основање ерекција

Куќите од залепени дрва се многу полесни од тули, па нема потреба да се изгради цврста основа. Тоа ќе биде доволно за да се подигне монолитска, школка или лента основа со длабочина до 0,8 метри.

358

На пример, да се изгради куќа со површина од 100 квадратни метри. m ќе има потреба од монолитна армирана армирана основа со димензии: длабочина - 1,2 m, дебелина 0,5 m и подигнување 0,4 m со перница со кршен песок, со вертикална и хоризонтална хидроизолација.

Според пресметките, за ерекција ќе биде потребна армирана плоча од 150 мм, армирање од 12 мм и бетонски М-200.

фундамент-под-клуч

поставување кутија дома

За поставување кутија, куќите користат профилиран засентен сноп на одбраниот профил и класа, на пример трилистовен одбор со премиум класа 200х180 мм (сув). Ако изградите завршена куќа од барот, тогаш производителот ги исецнува чашите на куќата.

srub-iz-frezerovannogo-kleenogo-brusa

Вие само ќе треба нежно да се соберат круната зад круната и да се направи темперамент по внатрешниот и надворешниот ѕидови со инсталација на хипотека одбор.

brus_do

По поставувањето на кутијата, куќите почнуваат да го инсталираат системот на гребење, подот и грубиот под.

инсталација на систем на покривни бандажи и ерекција на покрив

По инсталацијата на системот за покривање на покривот (rafter, греди, поставата и лепењето), се антисептични сите дрвени површини со биосигурност. Потоа преминете на кровни работи, вклучително и инсталација на изолација, пареа и хидроизолација, и, доколку е потребно, меѓу-ката-parobarrier.

84

За изградба на покривот на куќата од дрво, можно е да се користат битуменски ќерамиди, метални плочки. Се препорачува топлинска изолација да се користи со минерална волна ROCKWOOL 200W. Во оваа фаза, стреата се шие, инсталиран е систем за пластична или метална жлезда и се инсталирани снежни држачи.

image252

Но, процесот на монтажа на куќата не завршува тука. Пред уредот на груба подот, внатрешен доставуваат, мелење и сликарство, инсталација на врати и прозорци.

Повеќе информации за процесот на склопување се прикажани во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: