Правила за поставување на ламинат со свои раце

  • admin
  • 4 февруари, 2015 година
Правила за поставување на ламинат со свои раце

Ако раце се зголеми од вистинското место и не сакаат да плаќа за работа "странец вујко" - се постават, со свои раце, на подот на вашиот стан кат во форма на ламинат.

Во кој дел од станот може да поставите ламинат

Ламинатот е еден од најпопуларните материјали за тротоарите, бидејќи има многу предности во однос на другите подни подови:

- прилично ниска цена;

- голем избор на бои и квалитет;

- Едноставност на врска;

- Едноставно напуштање.

Со оглед на погоре предности, ламинат може да биде поставен во главниот дел на куќата, освен за соби со голема влажност и можноста од поплави.

Составот на ламинатот е дрво, и овој материјал е многу зависен од влага.

На овој начин, ламинатот ќе се чувствува одлично во спалната соба, во дневната соба и во расадникот.

Ја дефинира класа на ламинат и боја сила (во зависност од товарот на подот, ламинат е избран), се пресмета бројот на, на пример, потребно е да се измери површината на собата.


Ламинатот се продава во пакети, десет плочки или два квадратни метри.

Делење на вашата површина од 2 (вкупната површина на ламинатниот пакет) - ќе го добиете потребниот број на пакети за собата.

Од поставување на ламинат со свои раце  произведени за прв пат, може да се појават грешки во форма на штета или оштетување гребен одбор - ќе мора да ги купите резервни пакет.

Подготовка на груб под

За да се направи квалитет на подот, не скрипта, не се распаѓа - мора да се придржувате до одредени услови:

-Подготовка база, како и еден кат израмнување (ферман може да се направи, но тоа е екстремен случај од спојка е поврзан со вода и по ферман ламинат може да се утврди само по целосно сушење на подлогата, што е многу долго, повеќе од 30 дена);

Ако подот е дрвен, тогаш доволно е да се отстранат могилите и отече, т.е. само оди на мелница на дрво;

-Llaminate може да се стави директно на стариот линолеум, главната работа е дека подот беше рамна.

Алатки и материјали за работа

Пред да започнете со работа, складирајте ги потребните алатки;

- електрична мелница, за пиење ламинат;

- коса;

- дрво штица, долга 15-20 см, со помош, ламинатните плочи се туркаат заедно;

- тежини;

- молив;

- ролна пениран полиетилен (подложен во форма на подлога под ламинатот);

- Стекнатиот ламинат треба да се "смили" во вашата соба во рок од 48 часа.

Поставување на ламинат со свои раце

Кога го полагате ламинатот, треба да побарате помош од пријател (можете да ја сопнете).

Редење е направено врз принципот на чешел-жлеб.


Чешел една табла е вметната во жлебот и други podstukivaya чекан преку парче дрво, ламинат одбори цврсто се вклопуваат заедно.

Во принцип, можете да почнете од било која страна од собата, но за да nebyli видливи шевовите меѓу штици - ламинат бидат поставени под прав агол на прозорецот.

Прво поставете ја подлогата така што да не се меша со работата, да ја поставите како напрегања на подот.

Ламинатни плочки се поставени во една лента, по ѕидот, тие се прицврстени заедно од предната страна.

Примена на дрво planochki, го замени до крајот на одборот (но не и на врвот - во спротивно тоа ќе се скрши) се прилагодите на одборот блиску еден до друг, изработување на плочата.

Не користете лоша сила, инаку ќе ја оштетите ламинатната плоча. Одмор прва табла на ѕидот, се приспособат на второто, и така по целата должина на ѕидот, на крајот се намали големината на одборот.

Со помош на клиники, цврсто притиснете на првата лента.

Првиот бенд е подготвен.

Втората лента е најдобро да се започне со половина ламинат одбор, а исто така се свитка по целата должина.

Третата страница започнува со целиот одбор, итн.

Резултатот е ламинат во форма на шаховска табла, дизајн обезбедува висока отпорност на ламинат и тоа не е одење.

Ако имате партнер, тогаш втората лента може целосно да се вметне во жлебот на лентата што се притиснува на ѕидот.

Работата се врши под агол од 20 *, бендот е цврсто притиснати, а потоа нежно притискање на врвот, твојот бенд, од одбори цврсто ќе сртот во ритам лента стисната до ѕид.

Ако не работи, обидете се повторно.

Главната работа е дека чешел мора да се вклопи во жлебот, а не жлебот во жлебот или чешел во сртот.

За да се елиминира јазот помеѓу лентите, користете чинија и чекан.

Удри по должината на целата лента уредно, преку жлебот.

Не заборавајте да вметнете клин помеѓу ѕидот и ламинатот, за да создадете јаз од најмалку 1 сантиметар.

 

Ако треба да ја заобиколиш цевката, користете жигана пила за да направите намалување.

Можеби сте заинтересирани за: