Како да се изнајми стан правилно со закон, корисни совети

  • admin
  • 9 февруари 2017 година
Како да се изнајми стан правилно со закон, корисни совети

Високата цена на домувањето создава потреба за изнајмување стан или канцеларија. Чувствителни прашања во врска со уредувањето на страните во закупот во повеќето случаи го вклучуваат недостатокот на познавање на правилата и обврските наметнати за време на лизинг. Како да не влезете во непријатна приказна и да станете заложник на измамниците или сопствената кратковидост?

Имате намера да изнајмите стан

Некој понекогаш треба да изнајми стан за одреден временски период. Апартман за пребарување може да се претвори во еден фасцинантен приказна од серијата, ако не го направат вашиот живот полесно, за заштита од измама и непредвидени ситуации.

220256-svetik-tiltshift

Во развиените европски земји, пребарувањето за домување не е проблематично. Доволно е да аплицирате за специјалисти за недвижнини и да нарачате варијанта на стан, земајќи го предвид периодот на живеење и неговата цена. Изнајмување стан во Украина или Русија само на прв поглед се чини едноставна вежба.

73ec19bc6950500dc2b8d7bd0415b4c6045146a6_900

Независното пребарување на стан ќе биде комплицирано од разни реклами за понуди за домување и подготовка на закуп.

arenda_kvartir_v_ukraine

Најди стан е обезбедена на неколку начини, за комплексноста на кои ќе покажеме.

Ние бараме стан самостојно, како да го правиме правилно, детално и сигурно

Пазарот нуди за испорака на станови од чатно изнајмување и долготраен закуп се пресметува за сите вкусови и трошоци. Барањето за домување може да се спроведе преку информативни канали: реклами на интернет, според препораките на пријатели или пријатели.

Слика 1

Во секој случај, како правилно да изнајмите стан, за да не бидете измамени, треба да добиете веродостојни информации за локацијата на домувањето и неговите сопственици. Појдовната точка на пребарувањето за изнајмување станови е детален опис на станот и телефон за контакт на закупецот.

пребарување на стан преку реклами, стапици на таквото пребарување

сопственикот, сопственикот и одговорниот закупец

Доаѓајќи да се одморат во одморалиштето крајбрежните градови, ние сме зачудени од брзината со која можете да изберете опција за изнајмување стан. Доволно е да аплицираме за разводот, кој ќе ја извести варијантата на станот: од едноставно буџетско сместување до ВИП апартмани.

odnokomnatnaya-kvartira-klassa-vip-V-центар-Севастопол-Росија-kvartira-studiya-14542380434049

Вклучувајќи дневно прашање за изнајмување, одгледувачот има целосно познавање на трошоците за домување и услови за живеење.

Но, тоа е една работа да се изнајми стан за една недела за одмор, а друг да се најде стан за долг престој на работа или училиште. Затоа, ние изнајмуваме станови за изнајмување преку нашите реклами или преку агенции за недвижнини, интернет-страници, ресурси кои ги прикажуваат приватни и агенциски реклами за сместување.

Слика 3 стр

Корисни совети

За да пребарувате за имотот користат бази на податоци и веб-сајтови со напредни критериуми за пребарување која ќе обезбеди информации за областа на станови сместување на располагање во близина на јавниот транспорт, на условите за престој (бања, тоалет, соба област, оптималниот број на станарите). Оваа информација мора да биде потврдена со распоред на фотографии и соби.

Слика 1 стр

Препорачуваме веднаш да се исклучи од опциите за пребарување на станот Нема фотографии.

Откако ги добивте потребните информации за станот, можете да почнете со контактирање на сопственикот со повикување на приложениот телефон.

Телефон BlaBlaBla

Ако наивно верувате дека контактниот телефон кој одговорил на пријатен женски глас е телефон на сопственикот, тогаш се заблудувате. Во повеќето случаи, ова е приватен диспечер, чии функции вклучуваат приказна за изнајмениот стан и условите за живеење. Не боли, да ја пробие базата на податоци на локацијата на телефонот.

Слика 7

Според статистичките податоци, повеќе од 50 проценти од таквите телефони BlaBlaBla не се регистрирани или регистрирани под лажен име. По добивањето на потребните информации од контакт лицето, може да бидете отруени за да ја разгледате варијантата на понудениот стан.

arenda-nelegalnaya-preview400x400

Корисни совети

Лицето кое ја отвори вратата од изнајмениот стан, наречен шеф, не може секогаш да биде одговорен закупец. Затоа, веднаш наведете кој е, а ако е можно, добијте писмо со доверба - копии од страниците на пасошот, каде што е означен бројот на регистрирани во овој стан.

2-z60-617c0825-8ef8-4b2c-8737-bb95936cbd7d

Не може да се исклучи фактот дека по две недели престој, вратата на вашиот стан ќе биде отворена од синот на сопственикот, кој се врати од затворот. Ако ви се одбиени на првиот состанок во оваа информација, тогаш се однесуваат на оригиналниот извор: пасош службеник на канцеларијата за домување и соседите на станот.

За граѓаните што ги почитуваат законите на Русија и Украина, нудиме препораки за изнајмување на станови што се презентирани во видеото.

Познато е дека за регулирање на правниот однос помеѓу закупецот и закупецот краткорочен закуп вклучува устен договор да се плати, без поддршка на документарен филм. Независно барање за изнајмување на стан е мачен процес, кој трае многу време за да најде домување, да ги испита просториите и да изготви договор.

Образец-договора-постуточна-аренда-зилиа1

Помош на професионални агенти за недвижнини и агентите во голема мера ја поедноставува и олеснува задачата за изнајмување.

Кои се предностите на агенција за недвижнини или како да изнајмите стан без услугите на Realtor, прикажан на видеото.

Сепак, за долгорочен престој се препорачува заклучок на лизинг, кој започнува со проверка на станот проследено со документиран закуп.

Од инспекција на стан на формализација на договорот за закуп, чекор-по-чекор инструкција

прва посета на изнајмен стан

На првата посета вниманието треба да се посвети на усогласеноста на наведените критериуми за пребарување со реалните услови за живеење. Веднаш проверете со цената на наемнината и правилата за престој, формата и периодот на плаќање.

754678190106681

Исто така, ќе биде потребно да се потврди бројот и името на мебелот и апаратите за домаќинство во станот.

Ако овие критериуми ви одговараат, можете темелно да ги испитате, со дозвола на закупецот, кујната, тоалетот и бањата. Несомнено, независната потрага по изнајмени станови е повеќе информативна, но исто така и најмногу одземаат време. Меѓутоа, тука се прикажани корисни совети кои може да се најдат при првата посета на предложениот стан.

верификација на документи

Ако станот е како закупец и ја уредува цената, тогаш потребно е да се изврши проверка на документите на документите на закупецот:

  • достапност на документ за сопственост на домување и сертификати за државата регистрација на права
  • потврда за регистрација на престој и адреса на станот
  • добие сертификат за де факто регистрирани во станот
  • да се убеди во недостаток на станари на предложеното домување
  • да ги проучи точките од Договорот за закуп со можност за неофицијално потпишување на хартиена копија
  • за да го потпишете и да го регистрирате договорот за закуп во соодветните органи.

0499849537037037

Завршната фаза на договорните обврски се консултира со познат адвокат за предметот на престанок на лизинг, во кој случај, како правилно да го стори тоа. Покрај тоа, потребно е да се реши проблемот на изнајмување на стан во готово од рака на рака или практикуваат денес на патот комунални услуги на терминалите на банкарскиот систем.

spravka_3559_w1280_h1280

Додека сте ги собрале потребните информации, станот го изнајмил некој друг, не грижете се, сега знаете како правилно да изнајмите стан.

Можеби сте заинтересирани за: