Студено застаклување на балконот со алуминиумски профил: шема, пресметка на конструкции, далечински дизајн, конструкција без отстранување. Студеното застаклување на балконот со алуминиумски профил, фазите на работа.

  • admin
  • 12 мај 2016 година
Студено застаклување на балконот со алуминиумски профил: шема, пресметка на конструкции, далечински дизајн, конструкција без отстранување. Студеното застаклување на балконот со алуминиумски профил, фазите на работа.

Мерките за застаклување ја преземаат точната пресметка и инсталација на рамката. Не е важно кој тип на застаклување би требало да се користи за нив. Некогаш патентираниот пронајдок на алуминиумско застаклување го стекнал степенот на вкупната инсталација. И, во повеќето случаи, застаклување е направено со рака. Искуството стекнато за време на инсталацијата помага да се спроведат активностите за застаклување.

Модерни видови на балкон застаклување

Условите за живеење во урбаните станови и приватни домови ја диктираат употребата и употребата на современи практични материјали. Застакувањето на балконите се произведува со користење на современи технологии, кои обезбедуваат конкретно подобрување во дизајнот и создавање на удобност. Комплексни проекти, како панорамско застаклување на балкони и лоѓи, треба да им се верува на специјалисти.

3ee8e9d1a278a473efd9bf7f49f52109

Ова е балкон или чардак со топол и ладен стакло. Системот на ладно застаклување може да се нарече "економична" опција, бидејќи активностите ќе бидат насочени кон заштита на балконот од бучава, дожд и ветер. За овие цели, користете алуминиумски профил, кој нема посебни инсерти кои ја намалуваат загубата на топлина.

Osteklenie-balkona-bez-vynosa

Топлото застаклување се произведува со пластичен профил, чијашто примена ја зголемува температурата внатре во просторијата. Покрај тоа, пластичното застаклување на балконите и правилната завршница може да ја прошират површината на собата. За топол тип на застаклување користете мулти-коморни профили и широк двојно застаклен прозор.

На пример, Gealan двојно застаклен прозорец коефициент е следната конфигурација: 3K4Low-e / 12 / 4CF / 12 / 4Low-e, Ug = 0,6 Wm2K.

bal2

Се разбира, опциите за топло застаклување се поскапи. Затоа, алуминиумското застаклување на балконите е повеќе во побарувачка поради заштеда на трошоците. Размислете за опциите за ладно застаклување на балконот.

Корисни совети

Најпосакуваните системи на ладно застаклување можат безбедно да се нарекуваат системи "Проведал", кои се карактеризираат со ниска цена и можност за создавање на лизгање на застаклување. Лизгачките врати на застаклување ги здосадија навивачите за нивната способност да спасат мал простор на лоѓи и балкони.

provedal_04

Карактеристики на ладно застаклување

алуминиумски профилен систем

Производството на профилот алуминиумски систем за застаклување се врши со притискање од примарен алуминиум со последователно обложување со премаз од прав. Технологијата на производство го обезбедува готов производ со временска отпорност и издржливост.

alt100_n5

На пример, со систем на профили ALT100, ви овозможува да направите loggias и балкони и да креирате дизајни со различни функционални врати. Употребата на алуминиумски профил е најважна за панорамски балконски застаклување.

kak-sdelat-holodnoe-osteklenie-bolkona

Системот на лизгачки конструкции од алуминиум може да се нарече прв начин за реновирање и реконструкција на постојните станови и објекти. Единствено што треба да се грижите е да се изолира подот на балкон со ладно застаклување.

Застаклување шеми за алуминиумски профили

Постојат два шеми за застаклување на балконот со алуминиумски профил:

• застаклување со отстранување на алуминиумска конструкција

• Создавање на структура без отстранување.

Секоја шема за застаклување се спроведува врз основа на мерења и едноставни пресметки.

konstrukciya-alyuminievoy-r

Корисни совети

Кога застаклување соби се наоѓа на последните катови на високи згради, има потреба од дополнително уредување на покривот. За да го направите ова, се изгради моќна метална рамка и лежеше покриви материјал. Во оваа ситуација, потребна е дополнителна пресметка на тежината на конструкцијата и аголот на рампата. Ако се чувствувате несигурни во врска со ова прашање - доверба професионалци, дизајнери и сметководители.

aluminievaya_lodzhia

Пресметка на застаклување на балконот

Дизајнот на алуминиумската конструкција се изведува според мерења и прелиминарни пресметки, кои се направени земајќи го предвид видот на куќата, материјалот и карактеристиките на ѕидовите или фасадите.

Слика 2 Карактеристики

Во пресметката, неопходно е да се користат такви почетни податоци: должина и висина на отворањето на балкон. Природно, се препорачува да се избере начинот на фиксирање на профилот од алуминиум.

Слика 1

Отколку да се поправи профилот на застаклување?

Варијанти на балкон застаклување

застаклување шема далечински

Застаклување со отстранување на алуминиумска конструкција е ограда, која се наоѓа надвор од балконот. Дизајнот е монтиран на надворешните загради до 40 cm во должина, во зависност од типот на избраниот застаклување. За да се подигнат горните сврзувачки елементи, симетричен појас на слични големи загради се подготвува одозгора.

Слика 1 со отстранување

Потоа, на заградите ги зајакнуваме потпорните шипки за да го одржувате телото за застаклување. Изградбата е фиксирана на таков начин што растојанието помеѓу структурата на алуминиумот и оградата е блокирано од прагот. Застаклување со отстранување е структурно потешко од застаклување без надворешна структура. Неопходно е да се изберат загради со соодветна големина, да се инсталираат, а потоа да се направи инсталација на алуминиумска конструкција.

bal3

Единствената предност на овој вид на застаклување е зголемувањето на површината на балконот за ширината на гредите од инсталираните загради.

Ние правиме застаклување со читање на ова видео.

изградба без отстранување

Застакувањето на балконот не е оддалечено, го претпоставува прицврстувањето на алуминиумскиот систем директно на оградата. Овој дизајн е посигурен, инсталиран е побрз и полесен.

Слика 4

Како да се направи ладно застаклување на балкон без отстранување на структура

Главните фази на ладното застаклување се:

• подготвителна работа, при што демонтажата на старата градба

• поставување на визир, престилка и дрвени блокови долж парапет

• монтажа на алуминиумска рамка

• Ниска плима инсталација

• инсталација на прозорци во рамката

• Заптивање на рабовите.

0_74d7c_f9171502_XL

подготовка на балкон соба

За поставување на алуминиумски конструкции без отстранување неопходно е да се отстранат старите рамки, доколку ги има. Балконските огради се чистат од стара боја, прашина и остатоци со железна четка или мрежа. Постоечките дупки во старите бетонски огради се затворени со цементен малтер и шпаклиум. Потоа фиксирање на дрвени блокови 50x50 mm на огради и странични ѕидови. На врвот на балкон, баровите се поставени на сличен начин.

инсталација-алуминиумски прозорци-со-раце

подготовка на алуминиумски рамки за инсталација

Ние ги расклопуваме стекнатите алуминиумски конструкции за застаклување: го вади стаклото и сите мобилни елементи за прицврстување. Монтирајте ги монтажните плочи на рамката. Означете ја локацијата на плочите на рамката во чекори до 700 mm. Прицврстување на плочи што ги изведуваме во фиксирање на отвори со помош на саморезници со вежба за метал. Ние ја поправаме положбата на прицврстувачките плочи.

shema-krepleniya-v-derevyanny-brus

инсталација на рамка од алуминиум на зрак

Рамката на алуминиум се наоѓа на местото на инсталацијата и е вертикално порамнета. На дното и на страните на рамката, рамката е фиксирана со клинови и перничиња. Потоа, порамнетата рамка е фиксирана на лентата за поддршка.

Прицврстувањето на рамката се врши со помош на прицврстувачки завртки и плочи. Рамката е прицврстена на плочките од над и подолу.

251a268d7f51d54ed16eae9525576a71

Плочата за монтажа е свиткана до точката на приклучување, а потоа преку монтажата дупка дупка дупка во ѕидот. Во формираниот приклучок за слетување воспоставуваме сидро со ракав. По инсталирањето на рамката и неговото вертикално усогласување, го формираме монтажниот слој.

ние ја формираме спојката на собранието

Правилно формираниот монтажен слој во иднина ќе обезбеди тесно вклопување на рамката и топлинска изолација. Затоа, правилното формирање на споеви зависи од тоа колку ќе биде топло застаклување. За да се формира собранието, употребете двокомпонентна монтажна пена, која се нанесува во два премини.

46

Првиот слој од монтажната пена се нанесува длабоко во спој со делумно влажнење, со што се зголемува ефективноста на полимеризацијата на пената. Потоа втората помине се прави за неколку минути, нежно пополнувајќи го цветот, отстранувајќи го одливот.

По завршувањето на инсталацијата, рамката и кланиците ја прават монтажата на плимата и ги затвораат зглобовите.

Можеби сте заинтересирани за: