Како да ја избереме вистинската куќа за складирање на топлина за дома

  • admin
  • 06 јануари 2016 година
Како да ја избереме вистинската куќа за складирање на топлина за дома

Појавата на пламенот на запален дом за цело време има декоративна компонента на атмосфера и благосостојба. Затоа, луѓето посветуваат посебно внимание на кадрирање на дневникот за горење во печки или камини. Но, шармот и топлината на високо ефикасниот шпорет треба да бидат поддржани со право и разумен избор на дизајн.

Која куќа без камин

Забележано е дека приватната куќа ќе стане вистинска атмосфера доколку се инсталира огниште или печка за заштеда на топлина. Секоја топлина за складирање печка е најдобра микроклима во зима и декорација на куќата.

kottedzh_v_lesu_ (2)

Секако, со цел да се избере модел на огниште за печка, неопходно е да се фокусираат на карактеристиките на просторијата, имено основата и присуството на преклопување. Секако, камина печки, слики од кои може да се гледа со часови на интернет, се дизајнирани за секој корисник:

• печки-камини со печки

• Камини шпорети

• Модели креирани за индивидуални нарачки.

tulikivi_v_krasnoyarske

Но, секој камин тип камин е докажана технологија, инсталација од страна на искусни занаетчии и атрактивен дизајн.

Критериуми за избор на печка за огниште

Изборот на огништето за складирање на топлинска печка мора да се врши според следниве критериуми:

• Материјал за соочување со рерната

• Волуменот и местото на комората за согорување

• тип на премин на трасата на гориво и метод за снабдување со воздух.

TU1030-5D-1

Европските производители на опрема за греење имаат жешка сезона. Неопходно е да се реши проблемот со зголемување на својствата на складирање на топлина на огништето, со што се елиминира зголемувањето на капацитетот на опремата. Познато е дека традиционалниот огниште, опремен со затворено ложиште, произведува и зрачи топлина од пламенот преку стаклото.

drovyanay-pech-kamin-dlya-otomleniya-doma

Камини брзо загрева просторијата, но како огревно дрво гори низ кутијата, дисипацијата на топлина брзо запира. Во печките на камини за складирање на топлина, временскиот интервал помеѓу поставувањето огревно дрво и одржувањето на температурата на греењето се зголемува. Акумулацијата на енергијата се врши со пренос на топлина на материјалот со кој се поставени огништето. Покрај тоа, во процесот на акумулација, е вклучена обвивка.

KAITA_I11_DETALJI_1_tuli

Камини поставени во куќиштето на огништето исто така се топлински изолирани, а акумулираната топлина безбедно следи патот на загреаниот циркулирачки воздух. Успешна комбинација на затворен влез за камина и топлинско-изолаторско обложување на фабричкото производство резултира со добар резултат. На пример, огништето на печките на германската компанија Шмид, опремено со масивна обвивка, рамномерно ја даваат топлината во просторијата 4 часа.

foyer11

Но, финските печки за печка се од особен интерес. Шема за снабдување на воздух во печката обезбедува не само на пиролиза на дрво, но, исто така, висока температура согорување гасови.

Правилна примена и користење на својствата на кристалната структура со кои се соочува талк и талк magnesites им овозможува на топлинска енергија се шири е насочен кон изградба на оџак печка.

foyer12

Финскиот печки топлина складирање - камини способни за одржување на температурата за долг период на време (до 36 часа).

Се разбира, се предвидени светла иднина и среќна старост, во финските печки.

Фински камина печка Туликиви  може самоуверено да се нарече најдобро.

pkt3

tulikivi оган камен

Тајната печки и камини скандинавските лежи во материјалот од кој собраните фокуси. Принципот на работа е сличен на оној камин печки Руски печка за греење каде се одвива со конвекција и зрачење преку акумулација на импресивен тежина и топлина.

воздуду

Но, во споредба со традиционалните тули и плочки шпорет камин во печка се вклучени Firestone Tulikivi - talkohlorit и Talkomagnezit. Минерални има огромна топлина акумулира својства, не содржи штетни примеси и позадинско зрачење е отсутен.

12

Потсетиме дека главните карактеристики на сапун се:

• Специфична топлина - 0,98 Kj / Kg ° C

• топлинска спроводливост е 2 пати повисока од онаа на тули (6 W / MK)

• коефициент на термичка експанзија - 0,001% / ° C

Покрај тоа, единствената вител печка, патентиран од финскиот производител, ги намалува емисиите на минимум.

фоаје17

Како да изберете топлина за чување на печка-огниште

Така, врз основа на основните карактеристики на поставата материјал, изборот на печки топлина складирање, камини тоа е предност во поглед на топлинска параметри. Потсети се дека овие се параметрите:

• време за пренос на топлина од 20 до 48 часа

• Проценета површина на загреан простор

• енергетски интензитет, ефикасност, класа на оџак и неговата локација, количество огревно дрво.

TU1000-6-1

 

Според thermotechnical карактеристики печка - акумулира камини може да се подели во неколку вида:

• печката за една мала област што треба да се загрева (пренос на топлина време до 22 часа, загреана површина од 20 до 75 m од излезот на енергија и до 58 kW / h и ефикасноста на до 80% од износот на дрво се користи 16-18 кг.)

• печка наменета за голем простор да се загрева 40-100 метри, со време до 32 часа на топлина, енергетски интензитет од 77 kW / h и ефикасност од 83%, по стапка од дрво до 22 кг за печка).

TLU2637-11-1

Лесни модели на камини за внатрешни работи може да се инсталираат директно на основа на плоча на подот. Фондацијата е опремена на сите страни на огништето, со што се елиминира можноста за искри и палење.

140123150516_big

Покрај тоа, се препорачува да бидете сигурни дека печката за инсталација топлина складирање е завршена, дека дизајнот држи основа на тежината.

biYdchVKbpY

Се разбира, во прилог на топлинска инженеринг и изведба треба да се земат предвид од габаритот на оџакот печка, целокупниот дизајн и изглед на вратата.

Внатрешен дизајн со топлина акумулира огниште

Старата поговорка вели финскиот: «Laita ensin tupaan ja laita uuni, ja sitten Tuo vaimo», што значи: ". Прво, стави куќата и се собираат печка и потоа кастинг неговата сопруга" Откако се занимаваа со термички карактеристики избор печки камини е време да се обиде да ги собере камин во внатрешноста на приватен дом.

8gPZXrMYoho

Во овој случај, не боли да се запамети дека секоја печка е тешка дизајн (некои модели можат да тежат до 2 тони). Затоа, локацијата на печката мора да се размисли. Собирањето на производители се џебови кои можат да бидат поставени во близина на ѕидот, во еден агол во отворот на ѕид со две греење простории.

specksteinkamin619sp0_800x800_noncropped_728385828_thumb

Покрај тоа, важна улога во внатрешноста ќе играат вкупните димензии на печката и присуството на фондација.

Обликот на топлинските печки е надополнет со различни верзии на грејните врати. Ова може да биде права, панорамски или залив прозори врати.

-pech-kamin-tulikivi-gemini

Предноста на заоблената форма на печката и прозорецот на заливот е способноста истовремено да се набљудува горниот огниште од двете страни. Скандинавската сериозност и воздржаност се гледа во речиси сите модели на камини.

foyer15

За разлика од класичните камини опремени со надградба или корниз, лаконската елеганција на огнениот камен е главната декорација на приватна куќа.

Можеби сте заинтересирани за: