Сатен се протегаат тавани, карактеристики на сатенски се протега тавани, корисни совети

  • admin
  • 05-Feb-2017
Сатен се протегаат тавани, карактеристики на сатенски се протега тавани, корисни совети

Несомнено, сите експерименти со создавањето на нови тавански структури го привлекуваат вниманието на градителот. Повеќестепените гипсони картонски конструкции, кои зафаќаат работа за рачно изработено, исчезнуваат во минатото. Варијантата на покривката на таванот во форма на протеганиот сатенски таван е позитивно распределена врз основа на обемни и веќе немодални други дизајни. Мазност на површината на таванот и разновидните решенија во боја сугерираат дека е прифатлива и практична.

Сатин Сатонович

Познато е дека најпопуларниот материјал е сатен, чие производство е за првпат воспоставено во кинеските провинции. Првиот сатен материјал е направен од венец од памучни, волнени и свилени нишки.

007 Бронза

Оригиналноста на составот на ткаен материјал му даде на сатен свилен површина и благородна дури и сјај. Покрај тоа, сатенската ткаат на Кина се разликуваше и се разликуваше од силата и густината, па затоа материјалот беше достоен за шиење скапи фустани и постелнина.

word_of_dream_satin_print_two_bedroom_evro_pink_1140syh982dv_images_5809655

Денес, примената на материјалот има стекнато нов звук во форма на свитлив таван од сатен и е на врвот на својата популарност. Навистина, составот на сатенот малку се сменил од тие времиња. Текстилното ткаенина на Satin Satinovich е изработена од синтетички полиестерски навој, кој е рамномерно импрегниран со полиуретан, сушен и конечно ладен.

satinovyie-natyazhnoi-potolok-08

Корисни совети

Сатките од сатенски ткаат формираат дијагонала, која му дава на материјалот сила и флексибилност. Преовладувачкиот став дека синтетичкиот сатен ослободува токсични материи не е потврден со лабораториски тестови. Барем, не полошо од другите синтетички материјали и производи од нив, кои изобилуваат во станови и куќи.

spalna2

Рашири тавани: сјај, мат или сатен

Индустријата на материјали за плафонски тензии денес е заострена за да ги задоволи желбите на потрошувачот. Дали сакате сјаен или мат таван во дневната соба или во кујната? Да, молам! Но, како на тастатурата се водат таванот се разликуваат од мат или сјајни, како да се избере и да ја инсталирате?

Слика 15

фактура и изглед

Карактеристичниот квалитет на истегнувањето на сатенските тавани може да се смета како текстурална површина акцентирана од светлосен бисер. Сатенската ткаенина на таванот создава рамномерна рамна површина, успешно криејќи дефекти и недостатоци. Освен тоа, заварените рабови на платното се помалку видливи на сатенската површина.

satin_4

Изгледот на таванот изработен од сатен и карактеристики на материјалот е идеален за гаснење на сјајот на инсталираните уреди за осветлување. Блесок е едноставно отсутен. Сатнински истегнување на тавани имаат нежен дизајн на боја. Ова ви овозможува да одберете тавански дел од светло-розова сенка до бојата на пролетта зелена боја.

mmm =

Покрај тоа, структурните сатенски ткаат совршено го држат печатот, кој се применува на специјална опрема со печатење со растворувач со резолуција од 1200-1400 dpi, со што се овозможува декорација на платно со извонреден модел.

7403424805

Судејќи според рецензиите, таванот на сатенската таважа со слика во расадникот има фантастичен успех.

222222222222-e1d47074b9

Сепак, не треба да се ласкате, бидејќи таванот на сатенската тава, како и секој тавански покрив, има позитивни и негативни квалитети.

Предности и недостатоци на истегнување на сатенски тавани

Придобивките од истегнување на тавани од сатен се претерани може да се поделат во групи:

• практични предности и можни недостатоци

• естетски квалитети.

4 сатен спална соба печати

Естетичката перцепција на таваните од сатен во внатрешноста е оригинално решение кое го менува внатрешниот дизајн. Бројот на сорти на сатен го решава проблемот на декоративно извршување на спални, дневни, кујни и коридори. Затоа, практичноста на инсталацијата доаѓа до израз.

практичност на тавани од сатен

Практичноста на поставување на тавани на тензии се потврдува со пракса, и ова е голем плус. Потсетиме, дефиницијата на практичност сатен таванот вклучува такви квалитети:

• Брза инсталација од страна на специјалисти со минимум контаминација во просторијата

• Можност за поставување на било која површина, вклучувајќи дополнителна изолација на бучава

• нема ризик од пукање кога комуникацијата е скриена

• Нема потреба да се пресметуваат и купуваат градежни материјали.

pljusy-i-minusy-natjazhnyh-potolkov_1

Покрај тоа, лепењето на сатенскиот филм на филмот ви овозможува да го комбинирате таванот со различни бои и геометриски форми. При креирање на симулација на структури за зонирање на повеќе нивоа со користење на сатен, тие користат слична технологија на традиционалниот таван за истегнување.

kuhnya_satin_0102_615_10912

Се чини дека предностите на сатенски детерминирани тавани во целост создаваат беспрекорна завршница. Но, за целосна рамномерна перцепција, ајде да разговараме за недостатоците на сатенското истегнување на таванот.

недостиг од сатенска финиш

Најмасното маснотии е неможноста за самонасочување на таванот. За инсталацијата ќе биде потребна специјална опрема (топлински пиштол), што е подобро да се изнајми поради цврстиот трошок на единицата.

Термо-пиштол-THERME-18-kW

Произведливоста на инсталацијата обезбедува одредени квалификации и вештини, греење на филмот, а во исто време простории. Филмот е осетлив на намалување и зголемување на температурниот режим.

Важно е дека при инсталирање на кој било одделен таван, висината на просторијата се намалува за 4-5 см.

garpun

Покрај тоа, видливи се и евтини филмски модели, дебели 0,2-0,3 mm, подложни на механички оштетувања, заварени рабови на праволинеарни атхезии. Хемијата на филмскиот материјал може да создаде ефект на стаклена градина, па затоа станува збор за поставување на тавани на горните катови на високи згради.

razriv_potolka

Корисни совети

Според експертите од плафонот, комплексноста на инсталирање на тавани за истегнување на гипсокартон, особено на две нивоа, е поврзана со можноста за повлекување на листот од листот со повлекување.

Нема исклучок тавани со заоблен скок. Затоа, за осигурување на ниво на суспендиран таван, се инсталира дополнителен хипотекарски профил PP (60x27mm), во кој е можно безбедно да се фиксираат.

Така, може да се заклучи дека достапен начин на поставување на сатенскиот таван е да се дизајнира структура фиксирана на традиционален профил.

Детални упатства за топла инсталација на сатенска таважа од ПВЦ филм со присуство на монтажен харпун на платното се прикажани овде.

Можеби сте заинтересирани за: