Што е покрив мастика, правилата за примена на кровни мастика

  • admin
  • 01-мај-2014
Што е покрив мастика, правилата за примена на кровни мастика

Говорејќи за покривот, секогаш постои сигурен и издржлив дизајн. Затоа, создавањето на покривот е незамисливо без употреба на покривни мастики, кои поседуваат навистина грандиозни својства. Сепак, точниот избор на мастика материјал уште не е откажан, а се применува мастика треба да биде во согласност со одредени методи и правила за која сакам да зборувам.

Што е покрив мастика

Меѓу различни материјали за покривање мастика има посебно место. Мастични покриви се мешавина од вештачки супстанции, или органски врзива со додатоци и минерални адитиви.

1372501971_34

Меѓу водоотпорност материјал е доволно пластични мастика дисперзирани систем со честички за полнење. Каков е составот на водоотпорност мастика, и во она случаи, тоа е препорачливо да се аплицира?
  Областа на примена на мастило за водонепропустливо покривање е претставена во ова видео.

Класификација на покривни мастики

Класификација на кровови на масти зависи од типот на адстрингентно. Треба да се разликуваат следниве видови мастики:
  • битуменозни
  • гумени битуминозни
  • битумен-полимер.

prods_00000276

На резервоарот, која значително го подобрува отпорност на топлина, и да се намали, што тежинскиот процент на врзивно средство, се користи азбест или азбестни влакна, минерална волна или светло-gage варовник прав. Дозволено е да се користат и влакнести и правливи наполнители.
  Мастични битуменски покриви и хидроизолација има ознака:
  MBK-G- (слика), каде што фигурата го означува степенот на отпорност на топлина.

bitum9-460x282

Со природата на конзистентноста и условите на примена на мастика се:
  • топла, бара предзагревање пред апликација (до 160 степени)
  • ладно, кое содржи растворувач
  • на база на вода.

пенетрон

топла мастика

Покривот Мастика Топлонанесувачки успешно се користи во уредот на сите видови на покриви и водоотпорност структури за усогласување и поврзување веб-материјали, како и уреди непосредна близина на покривот мембрана. Техноколот за топол мастик е направен од битуменски покриви, модифицирани со полимери и филер.

mastika41

Дозирање мастика се применува и греење материјал во течна состојба на површината подготвуваат.
  Главните карактеристики на битуменски покриви мастика топла параметри се: отпорност на топлина и температура на омекнување на материјалот.

ладна мастика

Кровниот ладен мастик е наменет за употреба при поставување или поправка на покриви, водонепропустливи конструкции и метални конструкции.

mastika-dlya-krovelnyh-rabot

Мастика ладно е целосно подготвена за употреба. Мастикот се нанесува слој по слој, со помош на помала механизација или рачно. потрошувачка на материјал во уредот за покрив мастика е до 5,7 kg / m2, и за водоотпорност слој уред до 3,5 kg / m2 на.

мастика на база на вода

Битуменски-полимерна база на вода наменета за внатрешни водоотпорност, поправка на покривот и хидроизолација на објекти. Оваа мастика за водена база е целосно подготвена за употреба и за примена.

По назначувањето, мастиците се поделени во следниве типови:
  • водоотпорност
  • анти-корозија
  • лепење
  • Изолација.

mastika-bitumnaya-krovelnaya-goryachaya

Главни карактеристики на хидроизолација мастика:
  • цврстина на стрижење на хидроизолациониот спој, 2.0 N / m
  • апсорпција на вода за 24 часа, 0,4%
  • Температура на омекнување, 80 степени.
  Главните карактеристики на лепилото се:
  • цврстина на адхезија на работната база, 0,1 MPa
  • отпорност на топлина за 24 часа, 90 степени.

Врз основа на класификацијата на покрив кит, тие се предмет на одредени оперативни барања, имено покривање водоотпорност фасадни треба да имаат унифицирана структура без никакви видливи подмножества на честички за полнење. Мастикот треба да биде добро распореден низ површината на апликацијата, без да се распределат штетните материи во животната средина над дозволените и регулираните норми.

f20130215090528-slavianka-jidkaya-Rezina-01

 

Главниот квалитет на мастиките треба да биде издржливост. Во пракса тоа значи стабилност на регулаторната карактеристики во употреба е управувана од страна на обложување во спектар на оперативни температури.

Која е темелот под покривот на мастика

Во повеќето случаи, подот под покривот е мастика. Плочи со преклопување на фабричкото производство може да се направат од нивниот бетон и армиран бетон. Главен услов е мазната работна површина на плочите. Сепак, покривите од монолитни плочи или изолациски плочи ретко имаат совршено рамна и цврста површина.

mastika-bitumnaya-4

Решението на проблемот е грундирање директно на површината или ферман. За овие цели, користете ладен битуменски прајмер, кој се загрева и се лади на температура од 20 степени. Се препорачува темелно да се измеша растворот за прајмер за да се спречи формирање грутки и конгломерати на нерастворен битумен.

крово-гидроизоляционные-материалы

 

Подготвен на овој начин, буквар се нанесува со четка за бои врз основа на материјал од 200 грама буквар по еден квадратен метар. Дебелината на грундираниот слој треба да биде најмалку 2-4 мм за целосно затворање на порите и микротреците.
  Технолошки, мастичниот покрив се состои од неколку слоеви. Првиот слој, кој се подготвува теренот за следните водоотпорност слој е топла мастика.

1375068340foto1_big

Правила за примена на керамички мастики

Покриви мастика применува на работната површина во одредена шема, која вклучува низа на активности. Пред нанесување на слоеви од мастика, површината е подготвена. Како буквар се користи битуменска емулзивна паста, која е во разредена состојба. Потоа го ставаат на главната покрив мастика слоеви, чиј број зависи од аголот на наклон на покривот.

456

 

Материја за покривање на кровови се нанесува со валјак или шпатула. Применетиот слој не треба да биде многу дебел или да создава ленти. По нанесувањето на првиот слој на ролерот, почекајте го потребното време за целосно сушење, а потоа продолжете да ги применувате следните слоеви.

remontkrovli_1

За подобрување на тепих слој на мастика во области на потенцијален акумулација на вода применуваат зајакнат слој. Заштитниот слој на тепих во облик на обложување е финален. Овој слој е наменет од попрскување на чакал или песок, како и површината што треба да се наслика.

Може да бидат заинтересирани: