Прозорци со алуминиумски профили: типови профил, прозорци, изградба, инсталирање рамки, инсталација на прозорец прагови и проток, инсталирање на ролетни, инсталација на стакло, прилагодливи додатоци

  • admin
  • 18 август 2017 година
Прозорци со алуминиумски профили: типови профил, прозорци, изградба, инсталирање рамки, инсталација на прозорец прагови и проток, инсталирање на ролетни, инсталација на стакло, прилагодливи додатоци

Долго време, профилот на алуминиумски прозори не беше на побарувачката насекаде, како и пластичниот. Но, развојот на производството на алуминиумски структури и воведувањето свежи идеи во прозорските системи на профили даваа лесни квалитетни прозорци до светот. Почнувајќи со витраж и фасадно застаклување, користејќи стандарден двојно застаклен прозорец, структурите на прозорите јасно покажаа дека станува збор за траен производ.

Предностите и негативностите на прозорците од профилот од алуминиум се уште се во фаза на повластена акумулација. Не е исклучена варијанта на грубо вкупно застаклување. За да ги забрзате работите, искористете ги корисни совети од професионалци.

Прозорци со алуминиумски профил

Познато е дека кога се создава надворешна декорација, најимпресивниот и благодарниот начин е застаклување. Транспарентни фасадни конструкции и прозорци со алуминиумски профил веќе не се љубопитност при украсувањето на високи згради и приватни куќи.

Модерен дизајн-дрво-боја-алуминиум-двојно застаклени

Комплет со алуминиумски прозори е во состојба целосно да ги заштити загреаните и незагреаните простории од атмосферското влијание.

За застаклување со користење алуминиумски профил ги прошири границите на нашата перцепција на декоративните и оперативните способности на системите за застаклување, експертите препорачуваат да ги проучат методите на инсталација, а во исто време и ставовите на програмерите.

слика

Осврти за алуминиумски профил

Александар Иванович, инвеститорот, работно искуство од 35 години

"Искрено, бев задоволен од стилскиот изглед на инсталираниот алуминиумски прозорец, поради малата тежина од која ја направив инсталацијата, со што го елиминирав товарот на основата. Опсегот на производи од производителот е дизајниран за секоја потреба: тие се топли прозорци, слепи и вртливи преклопници, врати со пополнување на сендвич со врвот или дното.

Gluhoe2

Јас ја инсталирав мојата досаден топол прозорец   димензии од 800 x 1200 mm и профил AGS 68 со едноделен прозорец со двојно застаклен прозорец 5 мм на вториот кат од приватна куќа. Ова е незагреана соба која се наоѓа на јужната страна на куќата. Јас сонуваат да глазура на ист начин влезната група на првиот кат и на терасата. "

alokno3

Георгиј Павлович, инвеститорот, 12 години работно искуство

Алуминиумските прозорци, чија цена се состои од цената на профилот, карактеристиките на вратата и опремата, е демократска и овозможува разумен избор за производство на економична инсталација.

Слика 6 калкулатор

Не бев премногу мрзлив за да ги пресметам заштедите од инсталацијата. Вие нема да верувате, но заштедите од монтажа на алуминиумски профил до 20% од инсталацијата на стандардни ПВЦ прозорци како стандард! "

За да ги почувствувате предностите и предностите на прозорците од алуминиумски профил можно е да се проучи стандарден комплет од "ладно" или "топло" прозорец и технологија на инсталација.

Слика 7 Профили

Типови на профили и дизајн на прозорци

Профилите на алуминиумските прозорци се слични во техничките параметри.

Неопходно е да се направи разлика помеѓу "топло" и "ладно" прозорци, кои се наменети за загреани простории и незагреани простории. Посебна карактеристика е присуството на термички вметнување или термо-кршење дел.

Во студениот профил, влогот недостасува, а профилот е еднокорен.

vidy-profilej-dlja-aljuminievyh-okon

Инсталациите за термо-распрскување (делови) се направени од фиберглас и полиамид. Топлиот профил обезбедува добра звучна и топлинска изолација.

Дизајнот на алуминиумскиот прозорец со целосна големина ја има следната конфигурација:

  • стандарден профил на рамка
  • профил на појас и застаклување монистра
  • трупец и импресивни профили.

Без оглед на видот на профилот, инсталацијата се изведува според основната технологија.

2142403e383c 343e3c 41323e383c38 40433a303c38-175

Инсталација на алуминиумски прозорци со свои раце

основна технологија

Технолошки, инсталацијата на алуминиумските прозорци апсолутно не се разликува од традиционалната инсталација на ПВЦ прозорци и интегрално се состои од следните фази:

  • отстранување на старата рамка и подготовка на прозорец отворање за инсталирање на нов прозорец
  • инсталација и усогласување на нова алуминиумска рамка со последователно прицврстување
  • периметар
  • инсталација на одлив и праг
  • инсталација на двојни застаклените прозорци и прилагодување на додатоци.

0

При отстранувањето и инсталирањето на рамката ќе ви биде потребен стандарден сет на алатки за обработка на метали: пила, длето, ниво на конструкција, удар, метални вежби, шајбни-нокти, дрвени ножеви и монтажна пена.

инсталација на алуминиумски прозорци, детални инструкции

Деталните инструкции ги вклучуваат фазите на изведување на работата, почнувајќи со мерења и избор на алатки, уреди, потрошен материјал и подготвителна работа.

demontazh_podokonnika-500x376

Пред инсталацијата на нова алуминиумска рамка, стариот прозорец е демонтиран и прозорецот е отстранет. Потоа отстранете ги остатоците и фрагментите од сврзувачите, бетонските ѓубре. Ослободеното отворање се навлажнува со вода и се подготвува.

Инсталирање на рамката

Прозорецот од алуминиум доаѓа од производителот во расклопен облик, затоа се препорачува да се прицврсти рамката и да се опреми со додатоци.

Алуминиумската рамка е изложена во отворот и израмни, потстрив долни клинови и прилагодување на хоризонталата.

ustanovka_steklopaketa

На периметарот на рамката и отворот се подготвуваат монтажни дупки за прицврстување за избраниот елемент за прицврстување - сидро или сидро. Сидро плочи фикс во ноктите за отворање на шпоретот. По инсталирањето на рамката, споеви се заварени околу периметарот. Монтирање клинови се отстранети, формирани празнини, исто така, се полни со пена.

46

Монтирање на прозорецот и малата плима

Инсталација на прагот на прозорецот е направена под рамката, ставајќи го работ во посебен жлеб. Тогаш прозорецот е "засаден" на пената.

Резервоарот е прицврстен на дното на структурата на рамката однадвор, фиксирање на положбата со завртки. Јазот помеѓу структурата на рамката и нијансата на мраз.

otliv_i_podokonnik-500x215

Откривање на појас

Шарките се закачени на долната шарка со прво изложување на рачката до отворена положба (хоризонтално). Во горната рамка јамка, аголот на листот е вклучен и фиксиран со игла. За подобар пристап на иглата во јамката, се препорачува затегање да се притисне против рамката. Виси лист, прилагодете ги и проверете ги завртките за прицврстување на хардверот.

Ние го инсталираме двојно застаклениот прозорец и прилагодуваме фитинзи

Во монтирана рамка го инсталираме двојно застаклениот прозорец и го поправаме со монистра, почнувајќи од горниот долен, лево-десен.

instrument-dlja-remonta-vmjatin-bez-pokraski5

Штапики се забиваат и се набиваат со посебен гумен чекан.

По последната инсталација на двојно застаклениот прозорец, ставете ја мрежната мрежа на прозорецот и проверете дали има недостатоци на пукнатини.

Корисни совети за застаклување на балконот со алуминиумски лизгачки прозорци се прикажани овде.

Можеби сте заинтересирани за: