Како да се пополни лизгалиштето на дача со свои раце: на која температура е лизгалиштето истури, со ладна или топла вода, колку е наполнета лизгалиштето. Правила за пополнување на лизгалиште.

 • admin
 • 09 септември 2016
Како да се пополни лизгалиштето на дача со свои раце: на која температура е лизгалиштето истури, со ладна или топла вода, колку е наполнета лизгалиштето. Правила за пополнување на лизгалиште.

Наскоро ќе дојде зимата. Снегот ќе ги покрие улиците со меки ќебиња, а езерцата ќе биде покриена со мраз. Тоа не е секогаш можно да се оди на мраз лизгалиште со семејството или бучна компанија да трошат време лизгање. Но, ако живеете во приватна куќа или одите на зима, проблемот лесно се решава. Доволно за да го наполните ролерот во областа. За тоа како правилно да го направите ова во оваа статија.

Како да се пополни ролери

Уметничко лизгање е омилена зимска забава за многу луѓе. Сега во повеќето градови во зима тие пополнуваат големи мразни рипки, но по правило тие често се преполни. Ролинг, туркање со лактите не е многу интересно, особено ако сте почетник. Но, можете да изградите мраз лизгалиште на вашата страница. За да го направите ова, треба да ја наведете локацијата на овој објект и да направите ролери околу 10 cm дебелина околу периметарот. Потоа, рампа се чисти од остатоци и неговата површина е израмнета.

katok1

По завршувањето на подготвителната фаза, можете да продолжите да ја пополнувате областа. Обично тоа се случува во фази, мразот го гради слојот по слој. Колку брзо ќе биде можно да се изгради мраз лизгалиште, директно зависи од временските услови.

Untitled1

Како правилно да го наполните ролерот

Дури и пополнувањето на лизгалиштето бара сериозен пристап. Бидејќи квалитетот на мразот ќе зависи од безбедноста на лизгање луѓе. Пред да започнете со работа, треба да ги исполнувате следните услови:

 • одберете локација со големина од 10 до 15 m (на мал печ ќе мора постојано да се сврти и избегнувајте едни со други);
 • приземјето ќе мора да биде исчистено од остатоци и израмнети (со бетонска површина не е неопходно да се направи ова);
 • обезбеди мешање висина од 10 см;
 • ако површината на земјата е покриена со снег, таа мора внимателно да се набие;
 • монтирајте ја оградата на идно лизгалиште.

По извршувањето на овие едноставни нијанси, можете да продолжите директно до истурање на платно. Најдобро е да се избере за ова мирно, чисто време. Температурата на улица не треба да биде под пет степени Целзиусови. Пополнете го лизгањето од подалеку, постепено се движите наназад. Бидете сигурни да ја пополните целата област, не смее да има празни места. Сите работи се изведуваат во неколку фази, а помеѓу нив е неопходно да се паузираат за 2-3 часа. Последниот слој треба да се истури со топла вода, па мразот ќе биде висококвалитетен и парен. Како резултат на тоа, дебелината на мразот треба да биде 15 cm или повеќе. Друга важна нијанса е положбата на цревото за време на работата. Експертите препорачуваат да го постават под агол од 25 - 30 степени на површината за полнење. Ако не постои атомизатор тогаш аголот се зголемува на 35 - 45 степени.

3-1

Ова ќе се обезбеди оптимален проток на вода како дожд од висина од неколку метри еден и пол, на мраз нема да blur решение. Пополнете треба да биде континуирано, движејќи го цревото на вентилаторот во форма на вентилатор. Инаку, површината ќе биде нерамна. Се разбира, тркалање на мраз на лизгалки, неговата површина е далеку од идеална. По употребата, ролерот има потреба од поправка. За да го направите ова, треба да направите еден вид на снег и вода, а потоа да ги покриете сите оштетени и нерамномерни. Го оставаме додека не биде целосно зацврстен. По скреперот, го израмнете мразот и наполнете го врвот со слој на вода. По стврднувањето, површината повторно ќе биде погодна за скијање. Тоа, всушност, сè. Тоа е сосема лесно да се пополни ролери правилно.

Како да се пополни лизгалиште во земјата

Што децата и возрасните сакаат да прават зима, се разбира, уметничко лизгање. Ако имате dacha каде што живеат преку целата година или често одат таму можете да организирате мраз лизгалиште таму. Значи, каде да почнеме со работа. Прво на сите, го означи местото на иднината мраз лизгалиште, во исто време се земе во предвид дека на дневна светлина е сосема кратко, па затоа е препорачливо да се запали земјата во текот на ноќта. Затоа, најдобро е да го опремите до куќата. Тогаш тоа е неопходно да го претстави границата корнизи и го постави на висина од околу 25 см. Истурете вода кога е потребно замрзната земја, инаку водата ќе се апсорбира. Следно, треба да дејствувате, како што беше претходно опишано. Ситуацијата е покомплицирана ако тревата е засадена на вашиот заговор. Експертите не препорачуваат да се направи мраз лизгалиште на таква површина. Но, сепак можете да се обидете. За таа цел неопходно е да се обезбеди рампа на снег 20 см дебела. Потоа, на површината на снегот е потребно да се направи мразот. За да го направите ова, најдобро е да се истури вода на минус 10. Тогаш водата нема да има време да впие во снегот. Ова ќе го заштити вашиот тревник од уништување. Потоа истурете го мразот. Друга карактеристика на мразот брзо треба да се стопи во пролетта и да ја пренасочи вишокот на влага, инаку слој од тревата ќе се навлажни. Можете да го направите ова на следниов начин:

 1. рачно го скрши мразот и отстранете го од територијата;
 2. попрскајте ја површината на лизгалиштето со калиум хлорид за да го запалите мразот;
 3. се топи користејќи гас режач или вентилатор.

Следејќи ги овие препораки, ќе добиете добар лизгалиште на вашиот двор.

01

Како да се пополни ролери со свои раце

За тоа како да се пополни мраз лизгањето е веќе споменато претходно, а сопственото производство не се разликува од опишаниот алгоритам. Сега има комплети за ролери. Тие вклучуваат:

 • супстрат;
 • странични рамки изработени од пластика или иверица;
 • поддршка под страни;
 • rOM со инструкции за инсталација.

Затоа, можете да купите таков комплет и да изградите минијатурно лизгалиште за вашите роднини. И производителот дава гаранција од една година за овие комплети. Исто така, лизгалиштето може да се направи убаво и необично. Ако планирате да играте хокеј, тогаш изгледот е неопходен. Може да се направи со едноставна маслена боја, со површина од 5 см или повеќе линии. После тоа се истура последниот слој на водата и хокеј земјата е подготвена. Ако сакате да добиете мраз бело, тогаш водата е доволна за да додадете раствор од креда или вар. Исто така можете да ја декорирате површината со интересни орнаменти или апстракција на боја. За ова треба да се додадат вода бои или гуаче во водата. Пополнете може да се наизменично обоени ленти, пред чекање, кога грабање мраз на веќе поплавената патека. Потоа истурете го последниот слој на вода. Така, добивате светло и необично лизгалиште.

ebd445f3e5075632a12b85a4142c291d1b36cc21_900

На која температура вршат мраз

Пред производството на мраз, мразевите временски услови треба да траат околу една недела. Ова ќе обезбеди земјата замрзнување на длабочина од 7 см. Ова е неопходно да се прелива вода од впива во земјата, и да остане на површината. Најдобро е да се работи на температура на воздух од минус 10 степени. Исто така неопходно е да се обрне внимание на временските услови. Треба да биде тивок, јасен, а исто така и без врнежи. Инаку, на површината на мразот ќе груба надвор - поради снегот се изгради-up или капки дожд, и ќе мора да се изврши дополнителна работа за израмнување на површината и инсталација на финалниот слој.


  Оваа статија опишува како да се направи лизгалиште со свои раце на dacha. Исто така, се дадени препораки за временските услови и правилата за работа. Користејќи го советот на статијата, ќе можете да направите лизгалиште за вашите роднини и пријатели за кратко време. Можете исто така да го красат мразот со различни бои, давајќи му интересен изглед. Успешна работа.

Можеби сте заинтересирани за: