Керамички плочки: керамички плочки Braas, инсталација на керамички плочки.

 • admin
 • 9 јануари, 2017
Керамички плочки: керамички плочки Braas, инсталација на керамички плочки.

Покривот е еден од главните делови од куќата. На квалитетот на своите инсталација и материјалот за обложување не е само изолација, но и звучна изолација простор на покривот за долго време беше, не треба само правото да се постават изолација и покривот, но, исто така, да се здобијат со висок квалитет покриви материјали, и да се најде тоа е се што може да се од професионалци, како што се tpkcomp.ru. Постои една доста стари, плочки е меѓу различни модерни покриви материјали. Таа беше покриен со покрив во средниот век до денес тоа е многу популарна. За она што е ќерамиди, и како да стил тоа ќе го покрие во овој член.

природен плочки

Се смета за природен плочки изработени од керамика. Таа му припаѓа на антички материјал за покривање.

Производство на материјал е поделена во три фази:

 1. парче глина даваат специфичен облик и тоа сушени;
 2. се применува на површината плочка посебни состав;
 3. калциниран во печка на температура од 1000 степени.

Во овој материјал за покривање, постојат голем број на предности:

 • ниска топлинска спроводливост;
 • одлична апсорпција на бучава;
 • отпорност на температура;
 • отпорност на физички и атмосферски;
 • долг живот, со цел на 80-120 години.

Поради оваа плочка е доста популарна материјал за покривање во Европа (околу 80% од сите покриви материјали). Ние тоа не е толку популарна, но неодамна на побарувачката за тоа се зголемува. Предностите исто така, вклучуваат лесна инсталација и не бара инвестиции за време на операцијата.

0283_02

Керамички ќерамиди

За ќерамиди користи со векови. Постојат докази дека производството на првиот плочки биле ангажирани во антички Рим пред две илјади години. Популарна не само за своите одлични својства, но, исто така, користењето на природните материјали и еколошки. И нејзиниот долг живот ќе ве молам секој кој е изградба на куќа. тоа, исто така, го симболизира богатство и благосостојба на сопственикот.

Сега природен прифати да носат два вида на материјалот:

 1. керамички;
 2. цемент - песок.

Во моментов на пазарот постојат неколку производители плочки. Поголемиот дел од материјалот има германско потекло, но, исто така, може да се најде плочки од Италија и Австрија. Материјал податоци на производители има различни бои и цена сегменти.
Koramik се произведува во фабриката во Германија. Потрошувачот ќе биде задоволен со големиот асортиман, повеќе од 300 модели и разни додатоци за инсталација на покривот. Богата граница на бои од песочна до длабоко зелена и црна ќе го задоволи дури и најзастрашувачкиот клиент. Во просек, цената по квадратен метар е 1099 рубли. Доколку излезот нема соодветна нијанса или форма на ќерамиди, можете да направите нарачка од фабриката, која ќе пристигне во рок од еден месец.

koramic_main-min

Кревон  ова е втор најголем германски производител на покривни плочки. Асортиманот на овој производител е импресивен. На купувачот се нуди 30 различни модели на материјал и околу 150 бои на изведба. Освен тоа, производителот го гарантира животниот век на своите производи најмалку 50 години. Просек по квадратни М. метри плочки ќе треба да платат 1.700 рубли.

9(1)

Braas  Плочката е произведена од германската грижа за специјална патентираната технологија. Добра постава и повеќе од дваесет бои ќе ги задоволи клиентите. Просечна цена по квадратен. m е 1250 рубли.

Неименуван

Cottosenese  Херпес зостер од италијанскиот производител е целосно погоден за руската клима. Го произведуваме од висококвалитетна глина, која исто така е минирана во Италија. Сите бои на материјалот се природни, што му дава посебна шик. Се разбира, тоа е поскапо од претходниот за четвртина. м ќе мора да плати околу 1800 рубли.

eb13b24c0deb26dd65f77af00f5fd206

Tondah Ова е австриски производител на ќерамиди, кој нуди на потрошувачот квалитетен материјал со богат избор на бои и профили. Ова ќе создаде покрив на индивидуален проект. Исто така, флексибилната политика на цените ги прави производите на компанијата достапни за различни сегменти од населението. Се произведуваат ќерамидите на економијата и премиум класите. Просечната кв.м чини 1400 рубли.

10058_1334000577

Од сите различни производители, можете да изберете оној кој е посоодветен не само за изгледот на производите и изобилството на компоненти, туку и за цената.

Видови на керамички плочки

Плочите се добар кров материјал. Се состои од индивидуални плочки, кои се направени во различни форми.

форма на керамички плочки

Плочката има многу нијанси и може да се произведува во различни форми. Сега главно се произведува материјал од следниве форми:
Стан. Таканаречената "брада опашка" или на друго место може да се спореди со рибините.

êåðàìè÷åñêàÿ ÷åðåïèöà

Брановиден, или Шиндлеа со облик.

95_15big

Офлајн. Плочите на ќерамидите се обликувани како олуци. Нејзиното второ име е "калуѓерка".
  Се разбира, обликот на материјалот зависи од локацијата на облогата. На пример, плочка со рамна форма е поставена со големо преклопување и може да се монтира во еден или два слоја. Брановидниот облик поради жлебовите е подобро фиксиран и обезбедува сигурна заштита од влага. Се користи на едноставни покриви. За покривање на покривите од комплексна архитектонска форма, најчесто се користи првиот или третиот тип материјал.

54803-9053056

Исто така, плочка е поделена според видовите на обложување:

 1. Глазура - стаклен слој фиксиран со печење. Дава прекрасен сјаен изглед.
 2. Angbrock - покривање на плочка со глина, која при пукањето станува бела или обоена. Предности на овој третман се отпорност на ниски и високи температури и толеранција на директна сончева светлина.
 3. Природни - конвенционални, минати плочки со плочки.

3 cherepici

Керамички плочки braas

Загриженост Браја произведува два вида природни плочки:

 • цемент - песок;
 • керамика.

Цемент - песок  материјалот е направен од печен цемент, варовник и измилен кварцен песок со додавање на бои. Производителите создадоа неколку серии од оваа ќерамиди. Сите имаат незаборавни имиња.
Франкфурт  веќе 40 години е многу популарна во Европа. Оваа серија е олицетворение на класичната форма на плочки. Таа е погодна за покриви дури и за сложена конструкција. Големата палета на бои ќе го задоволи секој купувач.

Неговите главни бои се:

 • темно кафеава;
 • кафеава;
 • црвено;
 • црна;
 • сина;
 • зелена;
 • сива.

Главните физички карактеристики вклучуваат следново:

 • ширина 330 мм;
 • должина 420 мм;
 • висина 25 мм.

Поставете го под агол од 22 степени. Приближна потрошувачка на материјал ќе биде 10 парчиња на кв.м. Тежината на едно парче е 4,5 кг.
Килибар  модел со заоблен долен раб и симетричен бран. Мазните бранови на плочки профилот создаваат уникатна игра на светлина и сенка на покривот, и мала куќа и голема замок.

Овој модел има две основни бои:

 1. цреша;
 2. антички црвено.

Димензиите на една плочка се:

 • должина 420 мм;
 • ширина 330 мм;
 • профилна дебелина 31 мм.

Со цел да се покрие еден квадратен метар на покривот ви се потребни десет парчиња. Тежината на една плочка е 4,3 кг. Нејзината површина е мазна и најблиска до природата поради природна боја и симетрични пропорции.
Танус  е новина. Овој модел е целосно произведен во Русија. Профилот на плочката има широк и висок бран, што создава уникатна геометрија на покривот.

Димензиите на плочките се:

 • должина 420 мм;
 • ширина 330 мм;
 • профил висина 32 мм.

Тежината на едно парче е 4,5 кг, а протокот по квадратен метар. м ќе биде 10 парчиња. Оваа серија е претставена со две бои:

 1. кафеава;
 2. црвено.

Адрија  Моделот има уникатна грануларна површина од црвена и кафеава боја. Покриен со покриен покрив наликува на медитеранска куќа која дави во зраците на нежното сонце. Токму овој модел ќе му даде на куќата пријатен и пријатен изглед.

Големината на едно парче е:

 • должина 420 мм;
 • ширина 333 мм;
 • дебелина на профилот 62,5 mm.

Untitled1

Керамички плочки  изработени од квалитетна глина. Асортиманот на овој тип на ќерамиди е претставен со материјал од заедничко руско-германско производство. Затоа, повеќето модели ги носат имињата на скапоцени и полудраги камења:
Руби 9V  има класична форма со бран.

Главните бои на оваа серија се:

 • природно црвено;
 • бакар;
 • темно кафеава;
 • антрацит.

Препорачаниот агол на покривот за инсталација е 16 степени. Тежината на едно парче е 4 кг. За поставување на 1 квадратен метар ќе ви требаат 9 10 парчиња. Благодарение на специјалната форма на ќерамидите со брави, влагата е добро повлечена и покривот се покажува како многу сигурен.
Ruby 11V  мазна површина со мазен бран. Овој модел е безвременски и погоден за дома во било кој стил.

Главните бои се:

 • природно црвено;
 • бакар;
 • темно кафеава.

Ruby 13V  Ова е најпопуларна серија со широк избор на бои од бакар до кралско сива боја. Широк спектар на додатоци ќе ви помогне да го направите вашиот покрив функционален.
Agate 14  комбинира најнова технологија и изгледот на стариот плочка. Сето ова создава мек, речиси незабележлив бран на покривот.

На купувачот му се нуди материјал во следните бои:

 • природно црвено;
 • бакар;
 • темно кафеава;
 • антрацит.

Гранат 11V  Овој тип на ќерамиди е лесен и брз за инсталирање. Исто така е прилично лесна, едно парче тежи 3,7 кг. Препорачаниот агол на покривот е 30 степени.

Главни бои:

 • природно црвено;
 • антрацит;
 • бакар;
 • костен.

Емералд  - има дијамантски облик и обезбедува одлична заштита од влага дури и под агол на наклон од 16 степени. Куќата со покрив од дијамантски обликувани плочки изгледа многу стилски и модерен.

Главни бои:

 • антрацит;
 • костен;
 • тиково;
 • црн кристал.

Опал  - Плочка со рамна форма со заоблен раб. Исто така се нарекува "опашка на брада". И покрај нејзиниот едноставен изглед, може да создаде уникатни модели на покривот на куќите.

Производителот ги нуди следните бои:

 • црвено;
 • бакар;
 • црвен пламен;
 • темно кафеава;
 • антрацит;
 • црвена бука;
 • костен;
 • тиково;
 • длабоко црно.

Благодарение на широката палета можете да креирате уникатна игра во боја на вашиот покрив.
Турмалин  - Правоаголни плочки. Нејзината површина и специјален слој овозможуваат да остане чист во било кое време. Ова е погодна опција за куќи во модерен архитектонски стил.

Главните бои се:

 • црвено;
 • бакар;
 • сиви камчиња;
 • антрацит;
 • костен;
 • кедар;
 • длабоко црно.

градници

Врска керамички плочки

Условно, процесот на инсталација може да се подели во две фази:

 1. подготвителна (пресметка на материјали за уредување на покривот);
 2. директно инсталација.

Прво, треба да се измери површината на покривот и да се купи материјал за покривање, сврзувачки елементи и неопходни компоненти. Потоа неопходно е покривање на покривот со топлина и хидроизолација, по што можете да продолжите со изгледот на материјалот. Потребно е да се подигне шинглите на врвот и да се постават горните и долните редови на покривот. Потоа рамномерно го положи целиот материјал. Покривот гребен и други постоечки споеви мора да бидат украсени со посебни додатоци за бојата на главната плочка. По нарачка на покриви работи во просек потребно е да се плати од 500 до 700 рубли за кв.м.

Без наслов

Керамички плочки положувајќи ги рацете

Значи, решивте сами да го покриете покривот, без прибегнување кон специјалисти. Прво на сите, осигурајте се дека се купени сите потребни материјали и компоненти. Исто така е неопходно да се направи сигурна конструкција на барут, бидејќи ќе мора да издржи тежина од 40-60 кг на 1 кв. Км. М. Пред фиксирање на ќерамидите потребно е да се провери и чекорот на сплавот. Мора да биде различен на секоја страна, во спротивно конструкцијата може да не е сигурна. По ова, потребно е да се израмни авионот и да се покријат сите со специјална постава и да се поправи со ноктите. После тоа, можете да поставите ќерамиди. Ова мора да се направи од дното нагоре и од лево надесно. Најнискиот ред мора дополнително да се прицврсти со завртки. Главната маса на плочки наредени во редови редови, со секоја наредна ред е ставен не заеднички да се заеднички, и нешто помалку од претходната. Ова е можно благодарение на обезбедените брави на самиот плочка. Проектираните делови од материјалот мора внимателно да се намали од страна на бугарскиот. После тоа лежевме посебни плочки на гребенот. Тоа е сè. Покривот е подготвен. Но, ако не сте сигурни во своите способности, подобро е да ја доверите оваа работа на професионалци.

керамички плочки Тежина

Пред да одлучите за плочката во улога на материјал за покривање, треба да знаете колку тежат и колку тежина е ставена на покривот. Во просек, една плочка тежи од 4 до 4,7 кг. Протокот е соодветно од 10 до 12 парчиња. м. Значи, во просек, квадратен метар на плочки покрив ќе тежи околу 50 кг. Ова не е доволно. За јачината на покривот, неопходно е да се обезбеди цврста конструкција на скелети. Набљудувајќи ги сите суптилностите, ќе добиете убав и издржлив покрив за вашиот дом.

Untitled3
  Оваа статија раскажува за природни плочки. Дадени се водечки производители на овој материјал. Се раскажува за моделот спектар на плочки Braas и карактеристиките на материјалот се дадени. Користејќи го советот од овој напис, можете лесно да ја изберете плочката од посакуваниот тип и боја, а вие исто така можете сами да го покриете покривот на вашата куќа. Добар избор.

Можеби сте заинтересирани за: