Косини на пластични прозорци, како правилно да се прават падини, корисни совети

 • admin
 • 4 јули 2015 година
Косини на пластични прозорци, како правилно да се прават падини, корисни совети

При замена на пластични прозорци, па дури и ако делото е направено од страна на професионалци, неизбежно ќе се судрите со поголема или помала штета во областа на отворање на прозорецот: пукнатини или дупки, прозорецот падини даде уредни изглед е можно само со правилно вградување на овие дефекти.

Косини на пластични прозорци - кои материјали можат да се користат

otkosy_na_plastykovye_okna5

За да се завршат падините продолжат по инсталацијата на нови двојни застаклените прозорци. Материјали во исто време може да се користат многу различни, нивниот избор е под влијание на:

 • климатски карактеристики на областа,
 • подготвеност да ја потроши оваа или онаа сума на пари,
 • посебни барања за дизајн.

Исто така, падините може да се разликуваат во обликот, бојата и текстурата на материјалот. Обично следниве материјали се користат за надградба на отворањето на прозорецот:

 • цементен малтер, проследен со боење на малтерисаната површина,
 • гипс картон, проследено со шпакување и сликање,
 • природно дрво, кое по инсталацијата е отворено со лак,
 • сендвич панели, МДФ, пластика.

otkosy_na_plastykovye_okna12

Најскапиот од овие опции - за користење на природно дрво, на високата цена на материјалот себе има, исто така, го прават работа на инсталирањето на тоа тешко дека ќе биде во можност да настапи со свои раце, и работата на мајсторите не е евтин.

Карактеристики на прозорците завршуваат со пластични падини

otkosy_na_plastykovye_okna7

Сите други материјали чини повеќе скромни, работите на нивната инсталација не претставуваат посебна сложеност, така што завршувањето на падините со свои раце - задачата е сосема изводлива. Бидејќи прозорските кеси, сега инсталирани насекаде, се изработени од пластика, падините на истиот материјал изгледаат како логичен продолжување на нив.

Меѓу позитивните моменти во инсталацијата на пластичните падини може да се вика следново:

 • со пластичен двојно застаклен прозорец тие претставуваат една структура која изгледа добро во соба со било кој ентериер,
 • ниска цена,
 • способноста да се изврши монтажа работа за 3-4 часа,
 • леснотија на чистење од загадувачи,
 • долг работен век,
 • способноста за купување на пластика од која било сакана нијанса.

Специјалисти предупредуваат: завршувањето на падините може да започне не порано од 36 часа по инсталацијата на двојните застаклените прозорци - толку е потребно да се зацврсти пената.

Во ова време ќе биде потребно да се подготват материјали и алатки за работа. Купувањето на пластика не треба да биде скржаво - квалитетни производи ќе траат подолго, а изгледот ќе биде поатрактивен. Со заштеда на почетокот од купување на материјал, како последица на тоа е можно да се добие тежина на проблемите поврзани со поправка на оштетените фрагменти.

Не се препорачува купување на пластика со дебелина помала од 8 мм. Ширината и висината на пластичниот панел мора да одговараат на истите димензии на наклонните рамнини.

otkosy_na_plastykovye_okna14

Во прилог на пластични ќе ви требаат:

 • Профил и стартна лента во облик на F,
 • цементна смеса,
 • клипови, самоприслушувачки завртки, силиконски, монтажни пена,
 • грејач, леплива лента.

Исто така ќе ви бидат потребни алатки: шпатула, мерна лента, чекан, шрафцигер, пиштол за нанесување на силикон и пена, вежба, партали.

Завршувањето на падините со свои раце - редоследот на работата

otkosy_na_plastykovye_okna2

Се препорачува да се започне со работа со отстранување на подвижната лента од површината на профилот. Подготвената цементен малтер треба внимателно да се затвори на сите пукнатини формирани однадвор. Ова ќе помогне да се запечати склопот на склопот, како и да се заштити пената од изложување на сончева светлина, што може да предизвика негово уништување. Употреба за работа може да не само цемент малтер, но секое решение за работа на отворено. Ако сакате, добиената површина може да биде покриена со боја, но петта е наменета за работа на отворено. Тука завршува завршувањето на падините на прозорците од надвор.

otkosy_na_plastykovye_okna3

Потоа, можете да почнете да ја завршувате внатрешноста на падините со пластика. Во согласност со мерењата, почетната лента е отсечена, со користење на самоприслушување завртки прицврстени на падините долж целиот периметар на отворот. Тоа ќе послужи како основа за инсталирање на пластични панели.

Панели за падини се подготвуваат на следниов начин:

 • исечете парче од пластика, што одговара на големината на горниот дел од отворот на прозорецот,
 • е инсталиран во жлебовите на почетната лента,
 • подготовка и монтажа на странични панели се изведува на сличен начин.

Контролата на квалитетот на инсталацијата се изведува со користење на нивото на зградата или измената линија.

otkosy_na_plastykovye_okna1

Рамката е дизајнирана на таков начин што:

 • падините на двете страни на прозорецот имале иста големина и агол на ротација,
 • ширината на отворот формирана помеѓу основната база и пластиката беше околу 20 мм - тоа ќе треба да се полни со пена,
 • испакнати од рамнината на отворањето на дел од пластичните плочи мора внимателно да се исечат со градежен нож,
 • за да се скрие нерамномерноста на парчињата, се препорачува во секој агол да се постави кастрирање на профилот за почеток.

otkosy_na_plastykovye_okna11

Потоа, можете да почнете со фенсирање на обликување од профилот со облик на F, почнете да работите подобро со горниот елемент. На точките на приклучување, профилот на облик во облик е под агол од 45 степени. Со посебен степен, треба да се разгледа процесот на полнење на пена помеѓу пластиката и основата на отворот. Износот на пена не треба да биде премногу голем - при стврднување, тоа ќе го зголеми својот волумен, што може да предизвика деформација на материјалот.

Нанесете ја пената долж периметарот на прозорецот во основата, а потоа - по должината на аголот на наклонот, во резултираниот простор е потребно да се инсталираат претходно подготвени должини на профилот на облик од типот. Тие се погодни да се поправи со лента.

По околу 20 минути, пената ќе се зацврсти и ќе му даде на структурата доволно ригидност. Во завршна фаза на работа, се препорачува да се размазат сите постоечки слотови со посебен заптив.

За да се подобри адхезијата на пена со други материјали, можете да ја навлажнете нивната површина. Не треба да се заборави дека тоа ќе бара прикривање на дефекти што се појавија под прагот и плимата. Како заклучок, можете да ја исчистите површината на прагот и да ги инсталирате падините од правење прашина или случајна контаминација со мек сунѓер или партали.

Неколку препораки од специјалисти за декорација на косини на прозорци со пластика

otkosy_na_plastykovye_okna4

Да се ​​направи падините убави и сигурни:

 • користи за производство на материјал со највисок квалитет, кој одговара на бојата на профилот на прозорецот,
 • за сечење на ПВЦ панели следи електрична сложувалка или монтажен нож,
 • на пластична деформација не се случи тоа, се препорачува да се користи јадрото на пена со низок коефициент на експанзија, а исто така да се поправи на фрагменти од наклонот во правилна позиција на периодот на амбиент, т.е. за 10-15 минути,
 • ако е потребно да се изврши топлинска изолација, тогаш тоа се поставува во празнините помеѓу панелите и основната база, пред да се пени,
 • не заборавајте за потребата од малтерисување на дел од отворот под прозорецот.

Како што можете да видите, прозорец soffits направени од пластика - задача која, ако сакате, може да врши лице без многу искуство во изградба, треба само на способноста да се направи точна мерења и бараат со алатки.

Завршувањето на прозорците на прозорецот внатре со малтерисување

Ако погоре опишаната метод ќе бараат некои помали трошоци за материјали, tooshtukaturivanie ќе чини уште помалку - од материјали бараат само гипс, најзгодно во полимер мешавина од гипс за внатрешна употреба. Разредете го со обична вода.

otkosy_na_plastykovye_okna15

Работа започнува со темелно чистење на готовиот површина од прав и остатоци разурната гипс, за да се обезбеди подобро прилепување на рабовите помеѓу авиони и падините ѕидови се прошири до 10 mm. Првиот гипс се нанесува на ѕидовите, потоа на падините. Нанесете го секој следен слој на малтерисување само по целосно сушење на претходниот слој. Малтерисување Usenkov прозорец отворање и џебови работат во согласност со општо прифатените правила на создавање на внатрешни и надворешни агли.

Потребата да се чека време да се исуши секој слој значително го продолжува времето на работа. Ако постои потреба за изолација на падините, празнините помеѓу ѕидот и застаклување може да се полнат со различни материјали за да се загрее, тоа е chisleantiseptirovannymi забавува или чувствува. Тие се навлажни во гипс малтер и се наредени околу периметарот на рамката на прозорецот. Во овој случај, треба да се обезбеди достапност на растојание од 20 до 30 mm до крајот на кутија прозорец - тие ќе служат како канали за поставување на решение. Нанесете го во слој од 5 до 7 милиметри, а потоа чекајте за сушење и продолжете да работите додека жлебот не е целосно пополнет. Се препорачува да се израмнат слоевите од дното нагоре, користете полукруж за да ги усогласите линиите.

otkosy_na_plastykovye_okna6

Со цел да се зачуваат изгревањата на прозорецот, се препорачува да се придржуваат до првично постоечкиот агол помеѓу ѕидот и прозорецот. Аглите на двете страни од прозорецот треба да бидат исти. За да се обезбеди хоризонтална линија е формирана од страна на ѕидот и на врвот на рид, а ѕидовите и страничните делови од нив е можно со помош на ноктите или гипс прикачите силно по должината на рабовите мазна reechki проверка на хоризонталност или вертикалност на својата позиција со помош на ниво и измерат.

За рамномерна примена на решението на падините, користете дрвена муцка со заоблена рачка. Должината на малото мора да одговара на ширината на наклонот. За да се направи алатката слободно да се движи долж наклонот од едниот крај, се прави мал отвор. На работа, malk е инсталиран на едниот крај на прозорецот кутија, а другиот на решетката.

За да се изедначат рабовите креирани од ѕидот и наклонот, ќе мора да почекате додека решението не се искористи. Потоа на површината ставете покриен слој од гипс и истријте го. За да не го уништат детето, се користат рамни лисици или кривини. Можете да ги отстраните решетките само откако слојот од гипс се суши.

Експертите сметаат дека квалитетот на работата во случај ако аголот прекинувачки без молитва, и бегло палто има дебелина од 22 mm, се препорачува да се одржи исти за сите рамнини падина.

Прозорец падини на гипс картон - традиционална опција

???? Vol.86 ?????????

Ова е токму она што сакам да ја наречам оваа навистина универзална опција. Употребно е да се погледне со било кои двојни застаклените прозорци, цената е ниска, сложеноста на конструкцијата може да се израмни со пластични падини. За работа, најчесто се користат остатоци од вградена гипс картон отпорна на влага, но ако тоа не е достапно, тогаш можете да употребите конвенционален ѕид, но за него ќе биде потребно неколку слоеви на прајмер или доказ за влага. Таквите мерки на претпазливост се задолжителни, бидејќи прозорците и падините под одредени околности можат да послужат како површина за кондензатот да се смири.

otkosy_na_plastykovye_okna18

Постапката е како што следува:

 1. По подготовката на падините на гипс-картон, се започнува мешање за специјално лепило соединение дизајнирано да работи со гипс-мавјак.
 2. На долната страна на работното парче се нанесува лепак, чија висина треба да биде со големина од 100 mm и дијаметар од 100 до 150 mm. Lapuhi треба да се наоѓа на растојание од околу 250 mm едни од други.
 3. Започнете со работа со лепење на горниот дел, тој е инсталиран во отворот, притиснат на основата додека линијата на наклонот на листот не се совпаѓа со линиските ознаки.
 4. Ако вишокот лепак излегува - тие веднаш се исправи на крајот од листот од гипс катод. Токму на истиот принцип залепени странични падини. По 20 минути, кога лепилото се губи, сите празнини што се пронајдени треба да се полнат со истиот лепак.

otkosy_na_plastykovye_okna9

Мајсторите препорачуваат:

 • направи работата заедно - лепењето на страничните панели ќе биде полесно ако некој ќе го држи веќе залепениот горен дел,
 • квалитетот на инсталацијата најдобро се следи во секоја фаза на работа, визуелно и со користење на измерен и ниво,
 • треба да се запомни дека палежите за лепење не треба да се вклопуваат премногу цврсто на механизмот на јамката.

Во процесот на завршна обработка, зглобовите на страничните падини со горниот дел треба да бидат малтерисани. Ако постојат нерамнини во местата каде што е поставено лепилото, тие се елиминираат со третман со рендериран за работа со гипс картон, пронајдените канали се полни со филер. По сушењето, китните места се третираат со мал рентер. Кога сите агли и површината на падините заземаат идеален изглед, можете да продолжите со грундирање на сите површини. Откако ќе се исуши на падините, се применува бојата. Најдобра опција - употребата на соединенија базирани на вода. Тие треба да се нанесуваат со специјални ролки, кои овозможуваат да се добие површина на фактура или со двојна четка.

otkosy_na_plastykovye_okna13

По распоредот на падините внатре, неопходно е да се завршат косините на прозорецот однадвор.

Можеби сте заинтересирани за: