Радиус гардероби во модерен ентериер

  • admin
  • 12 август 2015 година
Радиус гардероби во модерен ентериер

Радиус гардероби-coupes не толку одамна се појави на нашиот пазар, и поточно - на почетокот на XXI век. Тоа беше почетокот на дваесет и првиот век, придонесоа до појава на трендовски, необични внатрешни работи, што ќе ви овозможи да влезат во употреба нова форма на мебел.

Од кои материјали се произведени првите радиус гардероби со шибер

Првите завеси не се појавиле како новина на мебелот, туку како наменски мебел. На клиентот едноставно се потребни нестандардни мебел, бидејќи обликот на собата не овозможи инсталација на правоаголни мебел на кабинетот.

Производителот покажа острина, зеде стандарден алуминиумски профил и се наведна, давајќи му ја вистинската форма. Бидејќи кабинетот мораше да се отвори и затвори, неопходно е да се создаде обликувана врата во согласност со заоблен профил.

Па, како да се направи мебел, криви алуминиумски профил, со што радиусот форма врати (врати и самите беа направени од акрилно стакло).


Се покажа убаво и идејата фатени на, но како профил на алуминиум не е добро прилагодени за производство на радиус кабинети форма, тој бил постојано под стрес, а понекогаш и гардероба, операцијата ја менува својата форма. Но, работите се движат напред, дизајн инженери направија специјален алуминиумски профил и криви гардероба за да се добие сигурен и високо во побарувачката.

Завеси (во радијална верзија) на компанијата Нараин

2009 година беше обележана со доаѓањето на мебел пазар Рибар "Нараин" .Umnye луѓе беа пионери во развој на специјални алуминиумски профил, кој е во можност целосно да ги задоволи сите барања за производство на мебел облик.

Новиот алуминиумски профил има висока јачина, може да ги издржи појавените стресови и да не се деформира.

На програмерите беа во можност да се создаде нов мебел Радиус гардероби мебел во форма на различни форми, создавање на мебел со користење на голем број на нови дизајни и нови материјали.

Мебел на оваа компанија беше многу убава, модерна, главната предност на овој мебел е безбедно прицврстени, лесен лизгачки врати на нов мебел.


Особено задоволен што ги патентираните алуминиумски профил измислен нашите руски Bolshiyanov римски Владимирович од Volzhsky, Волгоград регион.

Радиус гардероби, нивните карактеристики и предности

Вграден во форма лесно се вклопуваат во предложените стил за внатрешни работи, и разни пластични украсување алуминиумски профил, создава мебел во вистинската боја и модел.

Способноста на новиот мебел да се вклопи во било кој простор - ви овозможува да заштедите толку неопходно за сите квадратни метри простор за живеење.

Радиус гардероб-купе може да се инсталира во секоја соба, таа често нема странични ѕидови.

Гардеробите може да се направат во било каква форма - конкавни, заоблени, кружни или овални, комбинирани или асиметрични.

Дури и најмалата соба е во можност да се приспособат на аголна радиусна куќиште.

Радиус гардероби не придонесуваат за опструкција на просторот, за разлика од кабинети со директно агли. Радиус гардероба не му наштети на детето додека игра, тоа помага смири движењето на луѓето во внатрешноста на зградата може да се користи во сите видови на простории.

Радиус гардероби - вграден и корпус

Ако сопственикот на просториите не планира постојано да се движи мебел, тој може да инсталира вграден плакар.

Овој кабинет нема назад и страничните ѕидови, тој нема подот и таванот, но вградени во плакарот има голем обем, но зазема малку простор во собата.

Ако собата има нерамните ѕидови или подот и таванот може да се одлеат - сет радиус вграден плакар е во состојба да се скрие сите од горенаведените недостатоци.

И ако ги сакате промените во внатрешноста на вашиот стан или соба, вашиот избор треба да остане на кутијата на радиус-гардероба.

За разлика од вградениот плакар, кабинетот на кабинетот може да се помести од едно до друго место.

Можеби сте заинтересирани за: