Како да се направи отворање во ѕидот на лежиштето, како да се зајакне отворот со свои раце

  • admin
  • 21 март 2016 година
Како да се направи отворање во ѕидот на лежиштето, како да се зајакне отворот со свои раце

Купување стан, не секогаш го добивате она што го гледате во идеалот. Затоа, многу луѓе кои купуваат готови станови, се обидуваат сами да го донесат до негуваниот сон. Често, за да го добиете куќиштето со соодветен квалитет, треба да го пресечете новиот прозорец во куќата или да направите свод и најтешко - отворот треба да се направи во ѕидот на лежиштето.

Апертура во ѕидот на лежиштето - само со дозвола од државната инспекција

Вреди да се спомене веднаш дека ништо нелегално не може да се направи, што значи дека пред да започнете со работа, потребно е да го одобрите идниот проект во посебни државни инстанции.

И само откако сте добиле дозвола да креирате отвор во ѕидот на лежиштето, можете да започнете со работа.


Работата треба да оди строго на проектот со почитување на сите технолошки процеси, ќе се обидеме да поттикнеме, како правилно да се намали отвор за врата во ѕидот на лежиштето, како да се зајакне и зајакне отвор.

Алати и опрема потребни за пробивање на отворот на ѕидот

Секоја работа за расклопување на ѕид од тули или бетон вклучува огромна количина штетна прашина во градењето.

Самата работа е многу тешка, затоа бара специјална високо-технолошка алатка.

Голем обем на градежна прашина е зголемена опасност за луѓето. Врз основа на горенаведеното, ќе треба да се складирате на следната опрема и алатки:

силен перфоратор, тип перфоратор искра;

- алатка за дијамантско сечење на бетон;

силен бугарски;

- Алати за заварување;

чекан, чекан за чекани;

- респиратор и очила за работа;

-врзан;

- Канал од потребната големина, според проектот.

Подготовка на покровот за поставување на идниот канал

Со перфоратор, по должината на целата широчина на идната врата, неопходно е да се исечат прекривките.

Штроби, прелиминарни, не се направени преку, но во согласност со ширината или длабочината на каналот.


Кога се пресметува дизајнот, големината на каналот зависи од конфигурацијата на самата зграда, нејзините подови, тежината на градежните објекти итн.

Бидејќи на вашите раце имате документ во кој се прикажани димензиите на канал со лого, мора да ги пробиете прекривките во согласност со должината на овој канал.

Штроби удрен на двете страни на ѕидот на лежиштето, додека пак морате да ги направите ознаките на таков начин што штроби ќе се совпаѓаат едни со други од двете страни.

Во овој случај, ударник ќе дојде до спасување.

Панч, подобро во аглите на идната врата, се дупчат дупки.

Потоа, фокусирајќи се на овие преку дупки, соодветната ознака е направена од двете страни на ѕидот.

Инсталирање на каналот - клуч за зајакнување на отворот во ѕидот

Пред нас е задачата за зајакнување на товарот на ѕидот, во кој ќе направиме врата, инсталација на канали.

Работата ќе биде ова: на двете страни на ѕидот мора да се постави да се намали Stroebe канали, тогаш овие канали привлекуваат едни со други со долги столпчиња и странични канали може да се поврзани едни со други со заварување.

Фазно работење:

- подгответе ги парчињата на каналите до саканата големина. Како резултат на тоа, ние се добие пар на лево барови канал (зајакнување на вертикалната левата страна на отворање), еден пар на правото барови канал (зајакнување на вертикалната десната страна на отворање), еден пар на горниот U-делови (за подобрување на отворањето на врвот), еден пар на долниот U-делови (засилување на отворот на дното, ако овој прозорец);

-Со помош на клешти, стискаш неколку (било кој) прагови и да ги направи преку дупки, теренот помеѓу дупки на праг должина 30-40 см дупки се направени низ прагови на одборот .;

- инсталирајте го подготвениот канал во навлезените дупки и направете дупка низ ѕидот и инсталирајте канал за столбовите;

-stavim страна парче по инсталацијата двојките низ дупки се поставени игли, со иглички на двете страни се стави на машината за перење, орев е измамен и резбари. Со помош на рачката, оревите се затегнуваат;

-По инсталацијата на хоризонтални парови на канали, погоре опишаниот метод, правиме поставување на вертикални хоризонтални парови на канали;

- Готовата структура на канали, со користење на заварување, на сите достапни места, се зајакнува со употреба на отпуштање. Значи, создадовме дизајн од деловите на каналите и квалитативно го поправивме.

Проширување на отворот, технологијата на работа зависи од материјалот на ѕидот на лежиштето

Нашата задача е да се отстрани она што е внатре во металниот периметар.

Ако ѕид од тули, отстранет еден ред од тули, и тоа ќе биде многу тешка задача, но потоа постепено ги отстранува сите преостанати тули.

Доколку ѕидниот ѕид се состои од бетон со армирање - потребно е пот.

Тука Бугарите и штрајкот ќе бидат асистенти. Професионалните градители се советуваат да го намалат бетонот во коцки.

Користење на мелница, што е со дупчиња ѕидовите на сите длабочина, а потоа се сече на коцки во интервали од 5-8 см и коцка што се издвојува удар.

Е релативно лесно да се уништат ѕидот на лого во внатрешноста на зградата и демонтирањето на надворешниот лого ѕид, е посложена.

Надворешниот ѕид е отстранет долго време, работата е многу прашина, ќе мора да имате трпение.

Фаза финале - ние ќе продолжиме да го зајакнуваме отворањето

Нашата задача е да ја завршиме работата за зајакнување на металната конструкција.

Работата продолжува во следната фаза:

- со помош на попречни табли се поврзани со заварување на каналот од двете страни на ѕидовите. Плочата треба да ги има следните димензии: дебелина од повеќе од 4 мм, ширина поголема од 50 мм, сето тоа зависи од дизајнот. Плочите, како и столбовите, се фиксираат по целиот периметар на отворот со висина од 30-40 см;

- каналот е дополнително прикачен на места каде се отвора отворот (во оние места што се затворени за време на подготвителната работа);

-На канал во заварени жица решетката, околу периметарот, решетката се потребни за производство на гипс отворање.

Значи, откако потрошивме огромна работа, добивме сигурно отворање, ја создадовме потребната структура без да ги прекршиме прописите за градба.

Можеби сте заинтересирани за: