Исправна слепа површина околу куќата: пресметка на димензии, кршен камен. Слепи област околу куќата на бетон (чекор по чекор).

  • admin
  • Јули 09, 2017
Исправна слепа површина околу куќата: пресметка на димензии, кршен камен. Слепи област околу куќата на бетон (чекор по чекор).

Ограничените заштитни функции на слепата област претпоставуваат стандарден пристап кон својот уред во согласност со технологијата, која се смета за класична. Асфалтниот бетонски коловоз, кој го има работено својот животен циклус веќе неколку децении, е нешто од минатото.

Денес за слепа површина на тротоарот безбедно се користат тврдо обложени и меки материјали. Избор за градител. Единственото нешто што останува непроменето е потребата да се подигне слепа област.

88659454

Треба да се создаде слепа област

Нема сомнение дека уредот околу слепата област не е само елемент на подобрување. Задачата на слепата област е да ја одложи водата и да ја исцеди во атмосферскиот канализациски систем.

Ако се сомневате дали е потребна слепа област околу куќата, тогаш практичните аргументи на експерти за отстранување на вода од подрумот и неговата изолација се убедливи.

otmostka_3

Поради оваа причина, се смета за задолжителен континуиран ров за плитка основа. Водоотпорен слој треба да се комбинира според општ стил на дизајн и материјали од асфалтирани патишта, тротоари и патеки. На уредот е неопходно да се земат предвид параметрите на слепата област.

otmoska_k_domu_svoimi_rukami_3

ние ги одбираме параметрите на слепата област

Параметрите на правилната слепа област околу куќата се:

• неговата ширина и наклон

• висина на капакот

• тип на материјал за обложување.

Според постојните норми и правила, мин. ширина на слепа површина околу куќата е 0,8 м, макс. зависи од градителот. Сегашната веројатност за оштетување на цоколниот дел се зголемува со опсегот на апсорпција на влага.

Отостки основа

Се разбира, наклонот треба да обезбеди слободен проток на вода во спротивна насока од основата и цоколот. На рамна површина, аголот на наклон од 15 mm е доволен за 1 m, што е 2% од ширината на слепата зона. Препорачаниот агол на наклон е обезбеден со вертикален распоред кога се поставува слој и ја набива почвата во ровот. Покрај тоа, ширината на проектираниот слеп не треба да биде помала од ширината на проекцијата на покривот.

Слика 32

Помеѓу ѕидот на куќата и слепата површина, се задоволува технолошкиот јаз (компензационен слој од 2 см), проследен со полнење со песок.

Во зависност од типот на слепа површина - со тврда површина или "мека", за асфалтирање употребете плочки со груба површина.

2 (1)

Меѓу главните параметри на слепи област не може да боли да се стави во еден збор за слепи област препорачаната ленти околу куќата. Побарувачката за материјали се смета хоризонтална otmostki геотекстили валани и полимерни композиции, водоотпорност изолација плоча.

Шеми на уредот на куќата слепа област

Шеми и уреди слепи областа околу куќата на отворајќи плочи и плочи класика. Проширување коло се состои од основните слоеви слој и, за мал дел кој се користи чакал и песок со создавањето на основниот слој до 20 см.

Сема-ustrojstva-betonnoj-otmostki

слој е составен од голем чакал, бетон и асфалт мешавина решенија ретко се користи.

Технолошки разлика како слепи област:

• едноставна дел и дел со водоотпорност

• од готовиот табли, плочи или плочки

• бетон.

Технолошки уредот околу пусти otmostki идентични плочка поплочување тротоари или патеки.

Otmostka-vokkrug куќата-неговиот-раце

рефус дробење камен

Масовно кршен камен слепи област е најлесниот начин препорачува на високи подземни води. За уреди традиционално се користи чакал дел 8-32 mm, редење на земјата околу периметарот на трамбовка и поставување на геотекстил. Последователните пополнување чакал кревет 10 см работат без песок постелнина.

kak-zalit-otmostku-vokrug-dachi-ili-doma7

бетон

Извршување на слепи област на асфалт не практикуваат, тие не се оправда на крајниот резултат. А повеќе практично решение се смета за слепи област на бетон во домот.

Уредот на бетонска слепа површина околу куќата чекор по чекор

обележување поле

Чекор 1. Означите полето под слепи област.

Чекор 2. корито на длабочина од 25 см.

1332781310_00

Организацијата и создавањето на основниот слој

Чекор 3. Слој дебелина песок слој до 12 см.

Чекор 4. Рака удри песок слоеви бубачки, особено кога формирањето на фондацијата во близина на синусите.

Чекор 5. Наводнување на песок.

Чекор 6. Обложување и дистрибуција на дебелина пригушница слој на 6 cm.

otmostka-trotuarnoj-plitkoj-svoimi-rukami

Поставување систем за одводнување

Чекор 7. Инсталација на систем за одводнување по градиент.

Инсталација и изградба на кофражни

Чекор 8. Поставување кофражни, земајќи ги во предвид континуитетот на испорака на свежо подготвен конкретно решение.

2

Водоотпорност и изолација

чекор 9. Производство на хоризонтална хидроизолација геотекстили ширење, вертикална кит или примена инсталација Penoplex таблички.

gidroizol-otmostki

засилување на површината

чекор 10. Ние произведуваме површински слој meshed засилување челик мрежа.

Редење изолација за да се создаде експанзија зглобовите

Чекор 11. Во аглите на ѕидовите и место на дихтунзи во форма на ленти или винил ленти.

Чекор 12. Од другата страна на кофражни во регионот на 2-3 метри. Rack сет импрегнирани битуменозни мастика за создавање на експанзија заеднички.

1394710253_1352089097

фрлаат бетон

Чекор 13. На местото на подготовка на бетон малтер во конвенционален начин.

Чекор 14. Дистрибуирање на решение во кофражни дел на светилници (поставени дрвени колци).

Слика 22

Чекор 15. Ние произведуваме запечатување цемент и бетон. Вршиме влажни цемент.

zheleznenie-betona-czementom2

чекор 16. Свежата бетонска површина покрие со груба крпа навлажнета со вода.

По созревање на бетон фрлаат (7 дена) производство на декоративни бои.

Ракописна уред слепи област на бетон е прикажано во видеото.

Во прилог на ракописно уред слепи областа околу куќатаКажи ми што практично слој решение е flagstones.

Можеби сте заинтересирани за: