Улична туш кабина за летување: на метален профил, од поликарбонат. Туш кабина во дача со свои раце: проект, основа, проток на вода, рамка, опрема и декорација.

  • admin
  • 17 јуни 2016 година
Улична туш кабина за летување: на метален профил, од поликарбонат. Туш кабина во дача со свои раце: проект, основа, проток на вода, рамка, опрема и декорација.

Шармантна летна сезона! За да не изгубите ниту еден скапоцен ден, не можете да си го дозволите тоа. Што е уште подобро: купи стилски сардери и светли лизгања, оди на риболов или изградиле летен туш на приградска област? Оставете ги настрана вашите сомнежи и живејте ја целата програма за туширање!

Изградуваме туш во селската куќа

Штрајкувајќи по работата на село, единствената желба да се претвори во туш. Присуството на туш во дача или парцела е оправдано со елементарни барања и желби.

letnii_dush_9

Сега летниот туш за летна резиденција од категоријата примитивни прилагодувања со капацитет за вода се сврте кон соодветна туш кабина. За изградба и подигање на туш кабини, ќе биде неопходно да се спроведат голем број активности:

• организација на проток и основа

• производство на трупот на кабината и негово поставување

• надворешен и внатрешен финиш на кабината за туширање

• инсталација на контејнер за вода и едноставна опрема за туширање.

Слика 5 резервоари

Се разбира, првото издание во организацијата на тушката е изборот на материјал од кој се планира да се изгради туш.

За дрвениот туш кабина, можете да ги користите плочи и ребра, пластична обвивка. За тушеви со греење - листови од брановидни картони и мобилен поликарбонат, и за скелет за употреба на профил цевка.

letnii_dush_17

Кога дизајнирате туш кабина со свои раце, подобро е да се даде предност на едноставен правоаголен дизајн, кој може да се соберат со свои раце.

Ние го дизајнираме дизајнот на туш кабини

летен туш на метален профил

Основата на туш кабината изработена од дрвен или метален профил се рамките, чија висина се пресметува земајќи ја предвид длабочината на потопување при бетонирање. Пресметката на материјалот е направена од димензиите на профилот и дебелината на ѕидот на профилот, на пример профилна цевка со дел од 40x20 mm со дебелина на ѕидот од 2 mm. За стекнување на профилот ја земаме предвид зголемената висина на лавиците (2-2.5 m), должината и ширината на кабината (1 m).

Image 2

Корисни совети

Дизајнирање на шема на туш кабина ќе ви овозможи да планирате понатамошни активности и фази на уредот, имено: инсталација на основа и подот, и организација на снабдување и одвод на вода. Покрај тоа, едноставна пресметка и цртежи на туш кабини за давање е гаранција за зголемување на сигурноста и стабилноста на структурата.

shema-dusha-dlja-dachi

создаде фондација под туш

Основата за кабина за летен туш на дача е едноставна, доволно е да се ископа длабочина до 1 m и да се земе предвид видот на очекуваниот прекин на водата. Дното на ископувањето е покриено со слој од кршен камен од 10-20 см и печат. Постојат два начини да се исцеди тушот:

• Организација одводнување

• опрема отпадна јама.

slivnaja-jama-pod-dush-iz-profnastila

Следната фаза ќе биде организацијата на типот на одвод на вода од тушот.

организација на проток на вода

Кога се создава систем за одводнување на летниот туш, дното на јамата е исполнето со наизменични слоеви од 15 см песок и чакал. Последниот горниот слој треба да биде чакал. Потоа плочка или калдрма е поставена на израмнетата површина во близина на тушот.

Слика 4+

Опремата на дренажната јама е по трудоинтензивна, бидејќи ѕидовите на јамата се покриени со камен или тула, а одводот е организиран со гасовод - пластична цевка.

Како да направите рамка за туш кабина

Рамката на туш кабината за дача изработена од поликарбонат или профилирана плоча е направена од профилна цевка или е подготвена.

Рамките на страничниот ѕид се сечат од профилната цевка и се заваруваат преклоните.

letnii_dush_1

Потоа инсталирајте ги страничните рамки на рамката на потпорните плочи (потпори) и го контрирајте подот. Завршената рамка на кабината е составен според препораките на производителот.

Се препорачува страните на металната рамка да се соберат на рамна платформа. За последователното врзување при бетонирање на основата, се изведува монтажа на метални агли.

letnii_dush_2

Потоа, лавиците се заштрафени и заварени на рамката, обезбедуваат место за вградување на вратата. За погодност на собранието-демонтажа, подобро е да се изберат затегнувачки елементи.

Редоследот на склопот на труп:

• Ние ја пресечеме цевката за профилот во натписи и вкрстени шипки според цртежот

• Вградете ги вертикално рамките и заварете ги попречните профили

• фиксирајте ги споеви со заварени споеви

• Ние ја инсталираме рамката во нерамна бетонска кошула и проверувајте ја вертикалноста на инсталацијата

• го исекуваме саќевиот поликарбонат за надворешно завршување на страничните ѕидови и покривот на кабината

• фиксирајте ги листовите на рамката користејќи завртки за самопреслушување

• инсталирајте палета и резервоар за вода.

Слика 3

Собранието на туш кабината од поликарбонат и предностите на материјалот за летниот туш се презентирани овде.

Опрема за туш кабини

туш резервоар: метал или пластика

За да се создаде туш и вода, препорачливо е да се користат волуметриски рамни резервоари од пластика со капацитет до 200 литри, опремени со канта за наводнување. Патем, таков резервоар може да служи истовремено како покривот на кабината.

тишина-на-даче-своми-руками-церце-размери-18

Забележано е дека во пластичниот резервоар од темна боја се загрева побрзо. При инсталирање на резервоарот во внатрешноста, голема сад сад со топката вентил и стандарден конектор дијаметар од 1/2 "е намален.

Опрема туш за тушеви ќе бара организирање на водоснабдување на резервоарот, ако не сакате да се истурат вода кофи. Водата може да се автоматизира со уредување на снабдувањето со пумпа и флексибилно црево.

P6290031

Корисни совети

Проверете го нивото на водата во резервоарот за вода на плови од сад или потопна пумпа. Покрај тоа, можно е да се прилагоди снабдувањето со вода од резервоарот од горниот слој за загревање на водата. За да го направите ова, крајот на влезната црева е фиксиран на плови. Како што тече вода, пловиот ќе падне со крајот на цревото само од загреаниот слој.

pas_dush3

потреба за палета

За инсталација во летниот туш, можете да користите длабока челична или акрилна послужавник, кој се става на подготвено ниво на земја. Веб-страницата е подготвена во таква големина што садот е поставен во длабокиот дел. Неиздржливоста на поставеноста треба да ги гарантира истерувачките рабови на палетата.

схема

Исцедување на водата од тавата се организира според стандардниот метод за испуштање на отпадни води од хигиенскиот туш. Покрај тоа, врвот на палетата е опремен со дрвена решетка.

Ние нудиме видео со детали за изградбата на летниот туш.

Што материјал да се направи на кабината заврши

Несомнено, повеќето буџетски опции за завршување на летниот туш во земјата се поликарбонатни и филмски водоотпорни материјали. Но, храбра дизајн решенија за надворешна декорација и дизајн на летната душа ги турна границите на перцепцијата, а заедно со завеси и делфини. Сега, како декор е околните диви животни.

Слика 1 идеи

Лесно ветре носи свежина по топол ден на дача. Овошниот коктел од собраните зрели малини со мраз од подрумот конечно спасува од топлината. Време е да се истуширам!

современный-душ-от-гранезе-архитектура-и-дизајн-студио-фото-01

Можеби сте заинтересирани за: