Машина за плетење за дома како да се избере: еднокатна, двострујна, перфорирана, класа на машина, прием на машини за плетење.

  • admin
  • 10 ноември 2015 година
Машина за плетење за дома како да се избере: еднокатна, двострујна, перфорирана, класа на машина, прием на машини за плетење.

Женските игломени, кои сакаат да плетат, на крајот сакаат да ја научат техниката на плетење на машината за плетење. Овие апарати ќе им помогне на квалификуван работник во домот за мал временски да се врзуваат на вистинската работа, во согласност со нивните желби. Искуство доаѓа со текот на времето, на почетокот љубовница може да се доживее сите тешкотии, како на работа се врши на иглата кревет фиксна по кој се движи на превозот. Голема помош е обезбедена од механизмот на пресметка на движењата на превозот, повеќе - контра cx 106, механизмот е достапен на потрошувачот (консултации може да се добијат преку телефон (499) 677-19-88).

Предности на машина за плетење

како резултат на појавата на производот е квалитет плетиво, трикотажа во никој случај не инфериорни, создадена од страна на професионалци.

Машината за плетење ви овозможува да се ослободите од замор на очите и рацете на оние кои се присутни при рачно плетење.

Машина за плетење, способна брзо и ефикасно да извршува сложени операции.

Се разбира, сето тоа зависи од типот на машината за плетење и искуството на мајсторот.

Ако семејството има мали деца, занаетчијата во рок од два часа ќе може да се поврзе со производ со средна сложеност, мала големина и детето ќе добие убава нова работа.

Машини за плетење и нивната класификација

Машини за плетење се поделени во електронски, кои имаат сопствен компјутер и специјален софтвер.

Електронските машини за дадена програма ќе го поврзат секој модел без ограничување на бројот на петелки по дадената контура.

Но, за таква машина ви треба постојано напојување.

Ако во текот на работата ќе се исклучите од електричната мрежа, електронски неуспехот на дел-програмата ќе може да не успее во електронска машина.

Заклучуваме дека непрекинато напојување е од витално значење за електронските машини.

Потоа, размислете за машина за плетење со една машина.

Наједноставната машина, чија работа се изведува на истиот кревет.


Оваа машина за плетење ви овозможува да се врзуваат трикотажа од било која дебелина, плете сите основни обрасци.

Ако плетењето се изведува со нишки од различни бои, слободните навои се видливи од долната страна од низата.

Се разбира, од внатре кон надвор, производот изгледа естетски неважен.

На пример, ако тие се плетени гаќи за бебе, прстите на нозете можат да се заплеткаат во овие теми.

Но, дури и господар без искуство со работа на машина за плетење, лесно може да научи како да работи на машина со една машина и може да добие висококвалитетна маичка.

И сега, да размислиме за двослојна машина за плетење.

Оваа машина за плетење има два кревети и дополнителен префикс. Горенаведената опрема може да ги прошири можностите на машината за плетење.

Dvuhfontornaya машина е во можност да се создаде три-димензионални обврзувачки поврзани Џерси dvuhlitsevoe платно.

Дури и плетење со многу боја теми создава дрес со убава мазен, на интернет е повеќе густа и без обработува.

Машината за плетење може да изврши двојно ткаење, плетење на експлозија, полуправа и еластична лента.

Игла бар може да се раселени во однос на друг и тоа им овозможува да се добие цик-цак ткаат, Жакард ткаат, и во комбинација.

Следната машина за плетење е машина за перфорирана картичка.


Панче картичка машина за плетење, плетени квалитетно и со голема брзина.

Работат повеќе комплексни кодот на удрен модел картичка спакувани, модел се врши во форма на дупки во удирани со тупаници картички.

По обработката картичка, машина за плетење е во можност да пренесува информации игли, игли се во употреба во согласност со избраниот модел.

Машини за плетење и нивна класа

Класата на машината зависи од опсегот на дебелината на конецот.

Ако машина за плетење е во состојба да плете фино предиво - ова е машина за плетење од висока класа.

Ако машината е вметната со густа нишка, ова е машина со ниска класа.

Во собата на машини за плетење се подразбира различен број игли, а бројот на нив може да биде од 100 до 250 парчиња.

Во зависност од бројот на игли, растојанието помеѓу иглата е различно - зависи од производителот.

На пример, плетење машина користи предиво од 3-то одделение, дебелината на кој зависи од должината на низата е 100 грама, должината на оваа тема треба да биде помеѓу 100 до 200 метри, предиво е прилично дебела и погодна за одгледување спортски капи, топли џемпери и чорапи.

Универзалните машини се машини на 5 класа.

Универзална машина за плетење, може да плете тенки и дебели предиво.

Машини за плетење од 7 одделение плетет само фино предиво.

Машини за плетење, машини за плетење

Дополнителните уреди ги прошируваат можностите на машините за плетење и ја олеснуваат работата на волшебникот.

Дополнителни уреди вклучуваат:

  • уред за автоматско менување на нишки од различни бои;
  • уред во облик на интрарзија;

  • локалниот уред;
  • палуба превоз;

  • уред на линкерот на превозот;
  • уредот на транспортерот за превоз;
  • автоматско вчитување на уредот.

Во заклучок, сакам да кажам пред да купи машина за плетење одлучи на тип на машина, ако мислите дека за да бидат способни да се справат со оваа машина, ако е можно, обидете се да работат на таква машина од познати луѓе.

И обрнете внимание на производителот на машините за плетење.

Добрите осврти ги даваат искусни мајстори за Сребрената црвена ударна картичка.

Можеби сте заинтересирани за: