Керамички плочки во бањата, како плочка бања во вашата бања, корисни совети

  • admin
  • 27 ноември, 2014 година
Керамички плочки во бањата, како плочка бања во вашата бања, корисни совети

Едноставен и прифатлив, на прв поглед, работата на поставување керамички плочки крие многу специјални техники. Благодарение на корисни совети, кои плочките експерти љубезно ги споделуваат, постои одлична можност самостојно да се направи инсталацијата. Не заборавајте дека кога ќе одберете градежни материјали, на селекцијата на плочки мора да му се даде одредено време. Купи квалитет плочки може да биде само во специјализирани продавници на градежни материјали. Значи, прочитајте и научете корисни совети!

Керамички плочки или Апсолутна керамика

Историски гледано, најпрактичната и достапна опција за соочување со бања, кујна и тоалет е керамички плочки.

златна плочка-aprel-1_enl

Можеби затоа необичниот број на колекции, бои и модели на керамички плочки за бања ја возбудува имагинацијата на бројни купувачи. Како да се избере и што е најважно правилно плочка бања со вашите вешти раце?

1325688986_98757

Во моментов, постојат одредени правила за поставување плочки во бањата, што мора да се запомни. Постигнување зачудувачки успех и драматично ажурирање на ентериерот на тоалетот ќе им помогне на керамичките плочки.

Панел

Зголемениот интерес во керамичката плочка може да се објасни со следните причини:
  • различни големини на ѕидни и подни плочки
  • оригинални колекции
  • Достапност и многу опции за поставување плочки себе.
  При изборот на плочка, треба да ги разјасните димензиите на тоалетот и да направите едноставна пресметка на плочките во бањата. Се разбира, врз основа на геометриските димензии на собата, потребно е да ги изберете плочките во големина.

Ceramic_Collect_very_3

Корисни совети

За мала бања не е препорачливо да се користи голем плочка (600x1200, 300x600). Монументалноста на големите плочки ќе изгледа во големи и пространи бањи.

ukladka_keramicheskoy_plitki_bez_malenkih_kuskov

За минијатурни бањи, најсоодветни се димензиите на плочките (200x300, 250x450). Тоа ќе биде специјална огледална плочка, која визуелно може да го прошири и прошири просторот. Тајните на изгледот на керамичките плочки пред положување се презентирани овде.

Избор на керамички плочки

Несомнено е фактот дека готовите збирки на керамички плочки во бањата решаваат многу прашања поврзани со изборот на материјал и решение за боја. Производителите на плочки се грижеа за проблемите на клиентите и секогаш нудат оригинални решенија при изборот на материјалот со кој се соочувате.

262

Дизајн плочки во бањата од производителите е естетски изглед, разновидност и пристапност, пример може да послужи како керамички плочки за бања керамика marazzi. Колекции Kerama Marazzi содржи декоративни елементи (граници, влошки, декори), со кои можете да ја освежите површината на ѕидовите на тоалетот со шаблони и орнаменти.

Pietra__Pietra_korichnevij_bordjur_230_h_75

 

Елементи на декор се направени врз основа на стилот на керамичката плочка.
  Затоа, прашањето: "Како да се стави плочка во бањата" ќе се реши брзо.

48-15

Корисни совети

Зошто да изберете избор на плочки е подобро да се дадат подготвени збирки? Едноставно е: по правило, не е една колекција, туку неколку се прикажани за вашиот преглед. Колекции се поделени на подвидови, направени во еден условен стил: јапонски, римски, скандинавски.

Слика 17

Се согласувам дека секогаш е можно да се избере од богат асортиман, згора на тоа, професионалниот дизајн е создаден од професионални дизајнери. Доверба нивниот вкус и чувство на боја.

Како да изберете керамичка плочка ќе ви помогне ова поучно видео.

Ние поставуваме плочки

За да ја поставите плочката во бањата со свои раце, треба да ги запомните следните правила.

повлече цртеж на аранжманот за плочки

Пред да ја започнете планираната работа, направете цртеж на парче хартија во кутија. Во цртежот, цртајте, чувајте ги пропорциите, вкупниот број на комплетни плочки, како и локацијата на декоративните елементи.

скенирање плочки-во-бања

Цртејќи го овој цртеж, можете веднаш да ја одредите потрошувачката на плочки, имено бројот на целосни плочки. Купи плочки се препорачува со маргина која остава 10 проценти.

правиме претходна работа

Инсталирањето на керамички плочки започнува со прелиминарни работи на израмнување и грундирање на ѕидови и подни, потоа инсталирање на канализациони цевки и рамки за монтирање за водовод. Во оваа фаза, неопходно е да се произведат електрични кабли за осветлување и домашни потреби, како и да се инсталираат вградени миксери.

ukladka-plitki ++

По извршувањето на подготвителната работа, можно е да се направи обележување на ѕидовите и подот, според цртежот. Ако планирате да поставите плочки на ѕидовите и подот, работите почнуваат да се прават од ѕидовите. Ние ја мериме должината и ширината на работната површина на ѕидот и го пресметуваме бројот на комплетни плочки, земајќи ги во предвид меѓусебните споеви од 3 мм.

ukladka-plitki

подготви работно решение

Сега е време да се грижи за подготовката на лепилото. Од правилно подготвениот лепило состав ќе зависи од брзината и квалитетот на положување.

Корисни совети

Веќе, многу пати се повторува во светот, ... дека сувата лепак микс се истура во сад од варена вода. Но, не обратно! Дел од мешавината што треба да се наполни треба да биде мала, при мешање на растворот користејќи мешалка за бушење со ниска брзина.

vysypaem_sukhuyu_smes

Конзистентноста на решението идеално претставува дебела павлака. Ако лепилото се претвори во течност, плочката може да се лизне од ѕидот. Не боли да ги прочита упатствата од производителот, испечатени на пакетот со завршена сува смеса. Патем, процесот на подготовка на работно решение за плочки на подот во тоалетот не се разликува од подготовката на малтер за ѕидови.

rastvor-keram

поставување на плочка

На дното на работната површина на ѕидот, ја означуваме границата на првата лента од целата плочка. Започнете да ја поставите плочката е неопходна од работ на ѕидот од вториот ред. Потсетиме дека во долниот дел на ѕидот има плочка сече во соодветна големина. Означете го ѕидот со вертикални линии.

1294331458

Вертикалните линии помагаат да се задржи ориентацијата и да се создадат мазни рабови помеѓу поединечните плочки. Растворот на лепилото се нанесува со ножечка мистрија. Висината на забната заби ја прилагодува дебелината на нанесен лепак. Поставувањето на следните редови на плочка е направено со ориентација на поставениот ред. За создавање мазна, униформа во дебелината на рабовите, ние користиме пластични крстови.

ukladka-keramicheskoj-plitki-na-stenu

По поставувањето на последната плочка од последниот ред, крстот се отстранува и се исчистуваат спојните шајки.

фугирање

Малтер за плочки во бањата е направен со гумена шпатула. За да го направите ова, ние прво ги намалуваме празнините меѓу плочките со влажен сунѓер. Пополнуваме со споеви на споеви помеѓу плочките. Откако ќе се излади инјекциската смеса во зглобовите, исплакнете го ѕидот со влажен сунѓер.
  Конечната фаза на поставување плочки во бањата е запечатување на рабовите во аглите, како и спојките помеѓу плочката и бања силиконски фасадни.

Можеби сте заинтересирани за: