Како да се избере вистинската врата во станот: по големина, по цена, по материјал, со звучна изолација, по тежина, по боја.

  • admin
  • 10 март 2016 година
Како да се избере вистинската врата во станот: по големина, по цена, по материјал, со звучна изолација, по тежина, по боја.

Како што е познато, за да се создаде убава и интересен ентериер и пријатна атмосфера во собата е да се спроведе со висок квалитет поправки. Затоа, поголемиот дел од вниманието треба да се концентрира на завршувањето на главните компоненти на собата - ѕидовите, таванот и подот. Но, треба да се забележи дека секој ентериер без внатрешни врати - тоа е како куќа без прозорци. Не секогаш однадвор атрактивната врата е направена од висококвалитетни материјали користејќи висока технологија на производство. Затоа, овие моменти треба да се фокусираат. Можете да изберете навистина висококвалитетна врата ако се држите до голем број едноставни правила.

Значи, за да започнете ваш избор ..

Треба да се разбере каква големина на вратата би сакале да ја купите. Еден лист врати е избран, во основа, ако ширината на отворот е околу 80-90 см, а ако ширината на отворот е поголем од 110 см, е вистинскиот избор - двојна врата.

Често, особено ја намалува вратата.

Неопходно е да се одвои за себе цената за врата

Од ова ќе се формираат приоритетите на избор на материјали. Најскапиот материјал, од кој се направени вратите, е низа. Зошто? Да, бидејќи целата врата е целосно направена од дрво. Квалитет, убавина на изведба и издржливост - ова се главните карактеристики на овие врати.

Поевтина опција е МДФ. Но, и покрај ова, врати од МДФ е многу практичен, а тоа е речиси страшно влага, овозможувајќи и на вратата за да се стави на податоци во секоја соба.


Па, најмалку скап материјал е масоните. Вратите од масоните имаат пријатен изглед, а исто така работат и на овие врати до 10 години. НОВО! За да се преживее овој рок, неопходно е да се третира со внимание. За време на транспортот, вратата што се покрива со боја може лесно да се деформира.

Покрај тоа, добра звучна изолација овие врати не може да се пофали. Лесната тежина гарантира дека вратите се лесни за транспорт. И ако сакате да ја препознаете вратата од Масоните - молам. Да, барем тоа го прикажува на неа. Еве ги главните две предности на овие врати.

Во прилог на самата врата ...

Кутија за врата. Да рамки со праговите нема да биде излишно. Затоа, цената на вратата може да биде доста ниска и интересни, всушност, оваа цена може да биде само еден лист без потребните елементи.

Иронично, цената на овие предмети може да варира до цената на вратата лист. Тоа ќе биде во ред ако ги купите на вратата од истиот материјал, и рамката од вратата - од друга страна.

Проверете го квалитетот на вратата, како ...

Кога купувате одредена врата, треба да го разгледате пасошот на производот. За да се потврди квалитетот на вратите, повеќето производители се подложени на платен сертификат. Ако престој пасош гости таму, тогаш остатокот увери - пред вас, најверојатно, високо-квалитетни производи. Иако постојат исклучоци.


Но, ризикот од купување на врата со лош квалитет е значително намален.

Може да бидат заинтересирани: