Суспендиран тоалет чинија со свои раце

 • admin
 • 10 август 2016 година
Суспендиран тоалет чинија со свои раце

Неодамна, суспендираниот водовод брзо се зголемува. Строго кажано, привезоци, тоалети и мијалници отсекогаш биле ценети поради нивниот атрактивен изглед, удобност и сигурност. Сепак, не секој може да си дозволи таков водовод, и немаше толку многу специјалисти во неговата инсталација. Денес, цените за овие производи значително се намалија, што ги направи суспендираните производи за водовод достапни за просечниот потрошувач. Се разбира, прашањето за инсталација останува отворено. Треба да се напомене дека инсталацијата на виси катче од сопствени раце не е толку тешко како што може да изгледа на прв поглед. Подолу, даваме детална инструкција за поставување на суспендиран санитарен сад на неколку начини - на метална инсталација и бетонска база.

Алатки за работа

Значи, за да инсталирате виси туш, ни треба следново:

 • Молив.
 • Рулет.
 • Гајтани на потребните големини.
 • Шрафцигер.
 • Мала датотека.
 • Ударна вежба или перфоратор.
 • Вежба малку 10 мм.
 • Ниво на градење.

Инструкции за инсталирање на суспендиран тоалетна чинија

Прво ќе го разгледаме најпопуларниот и најсигурниот начин за инсталирање на висечка чинија - метална инсталација. Оваа конструкција е челична рамка, која е прикачена на ѕидот и подот. До рамката е поставен резервоар за одвод, и, всушност, тоалет. Имајте на ум дека оваа инструкција за инсталација е дадена на примерот на системот Рока. Димензиите наведени во статијата се само за повикување. Самиот принцип на инсталирање на инсталации од различни производители е речиси ист.

instrukciya-k-montazhu-installyacii

За почеток, треба да направите ознака користејќи ниво на градење и молив. Ние се повлекуваме од подот за растојание од 200 мм и со користење на ниво извлекуваме паралелна линија на ѕидот:

Screenshot_2

Потоа, ние ја закачуваме инсталацијата на ѕидот, а токму над центарот на рамката направиме знак, по што рамката е отстранета, и водиме линија низ нивото до подот:

Screenshot_4

Screenshot_6

Продолжуваме да правиме селектирање: со користење на лента мерка ние мерка од крајна линија еден метар и стави знак. Од него се мери 8 сантиметри, а исто така се означува и на ѕидот:

Screenshot_7

Користејќи го нивото на градење, извлечете од ознаките две паралелни линии на ѕидот, по што се оддалечуваме од центарот за 225 mm во двете насоки и поставете ги ознаките како на сликата:

Screenshot_8

На оваа ознака на ѕидот е завршена, ја земаме инсталацијата, ја ставаме на ѕидот и ја ставаме канализациската цевка за миење на водата:

Screenshot_9

Како што може да се види на сликата подолу, придвижувањето на канализационата цевка кон инсталацијата се движи, така што рамката може да се постави на саканото растојание од ѕидот:

Screenshot_11

По изложување на рамката до посакуваното растојание од ѕидот, во близина на нозете на инсталацијата, правиме знак. Минималната и максималната растојание се прикажани на сликата:

Screenshot_12

Потоа, со молив, ги обележуваме местата за фиксирање на инсталацијата на подот:

Screenshot_13

Ние ја отстраниме монтажната рамка настрана и со помош на електрична вежба вежбаме дупки во подот за прицврстување:

Screenshot_1

Во готовите дупки вметнуваме штипки:

Screenshot_3

По ова, дупките во ѕидот ги вежбаме со електрична вежба во согласност со претходно направените ознаки. Во готовите дупки, исто така, вметнуваме спојници:

Screenshot_4

Ние ја ставивме инсталацијата на ѕидот и цврсто ги затегнавме нозете на подот со завртки:

Screenshot_5

Нозете на инсталацијата се повлекуваат, со нивна помош ја прилагодуваме висината на рамката за дупките за прицврстувањата што претходно биле направени на ѕидот:

Screenshot_6

Следно, треба да ги вметнете завртките во дупката на ѕидот, а потоа да ја прилагодите целата структура хоризонтално:

Screenshot_7

Screenshot_8

Откако рамката е изложена хоризонтално, можете да ги прицврстите нозете:

Screenshot_9

Следниот чекор е да се прикаже целата рамка вертикално и да се зацврсти со двојни ореви, како што е прикажано на сликата. Постапувајќи "со око" во овој случај е неприфатливо, ги извршуваме сите операции, фокусирајќи се на ниво на изградба:

Screenshot_10

Откако инсталацијата е вертикална, ѕидните држачи може да се прицврстат:

Screenshot_12

Сега конечно можете да го поврзете канализационата цевка. Откако ќе се монтира цевката, мора да се провери дали има истекувања и без протекување. За ова вливаме вода во цевката:

Screenshot_13

Ние ја поврзуваме цевката со вода до резервоарот за вода. Тоа е полесно и полесно да го направите ова со флексибилно црево, но професионалните водоводџии препорачуваат користење на квалитетни метални цевки за поврзување. Тоалетната чинија во секој случај ќе трае подолго од флексибилното црево, и малку е веројатно дека некој ќе сака да ја скрши поставата за да го замени само цревото.

Screenshot_1

Ние заврткаме флексибилен адаптер за црева, го заменуваме секој капацитет, го исклучуваме вентилот, проверуваме дали ќе пристигне вода:

Screenshot_3

Ако сето тоа е добро, навртувајте го цревото на резервоарот, како што е прикажано на сликата, по што може да ги наместите сите делови од резервоарот на место:

Screenshot_4

Screenshot_5

Screenshot_6

Screenshot_6 Screenshot_7

Сега можете да ги завртките на столбовите да го инсталирате садот на суспендиран тоалет сад:

Screenshot_8

Цврсто затегнете ги завртките со клуч, ставаме заштитни пластични цевки врз нив, ги затвораме дупките за вода и канализација со приклучоци:

Screenshot_1

Screenshot_2

Значи, инсталацијата на тоалетот е завршена. Сега конструкцијата мора да биде затворена. Направете го тоа со плочка од гипс-отпорна отпорна на влага. Прво, рамката е монтирана од металниот профил:

Screenshot_3

На рамката во два слоја прицврстете ги листовите од водоотпорен малтер:

Screenshot_4

Површината е поставена:

Screenshot_5

Откако поставата е подготвена, отстранување на приклучоци од дупки за вода и канализација, од шноли за отстранување на заштитна цевка е вметната во врски дупка, и се направи знак на ниво на плочка:

Screenshot_6

Земете сад, влечење цевки од ѕидот, вметната во дупка во чаша, со линијар правење на трговската марка е рамна со задниот ѕид од WC:

Screenshot_7

Ние го мериме растојанието помеѓу две марки:

Screenshot_8

Како резултат на растојанието се мери од задниот дел на двата млазници, ние го отсечени вишокот со метална ножовка:

Screenshot_9

Screenshot_10

Ние ги чистиме деловите со мала датотека:

Screenshot_11

Ние ги ставаме млазниците назад во ѕидот, висат на тоалетот сад на пиновите:

Screenshot_12

Поставивме чаша според нивото:

Screenshot_13

Држете unitaza.Tut ореви важна работа е да не претерувајте, за да не се оштети чаша: Висината на ѕид обесени WC можат да бидат избрани емпириски, во зависност од растот на луѓето кои живеат во куќата. Препорачаната висина за инсталација е 40 см од подот за покривање.

Screenshot_14

На оваа работа е завршена, а висинската тоалетна чинија може да се користи за нејзина директна намена:

Screenshot_15

Инсталација на висечки тоалет без инсталација

Значи, погоре размислувавме како да инсталираме суспендирана унитаза со инсталација. Сепак, со сите свои предности, горенаведениот метод е многу скап во однос на парите. Може да се обидете да заштедите пари и да ја инсталирате санитацијата со еден од методите опишани подолу:

тоалетно седиште кое се прицврстува на ѕидот

1as-S-krepl-podvesn-unitaza

Во овој случај, тоалетот е закачен директно на низите на шипките со навој, кои се фиксирани во потпорниот ѕид. Овој метод е добар кога инсталирањето на суспендиран санитарен сад е скратен. Во бетонска основа се фиксира спојка за одвод на вода. Постапката е како што следува:

Прво, се поставува спојка за одвод на вода. Потоа се пресметува висината на тоалетот. Доколку е потребно, висината на спојката е прилагодена: цевката за гранка се отсекува или се зголемува. Прицврстувањето на тоалетот се врши директно преку ѕидот, користејќи ја машината за миење и орев М20. Главен услов е тоа што ѕидот што носи оптоварување мора да биде доволно силен. Резервоарот со овој начин на прицврстување е закачен на ѕидот, веднаш над тоалетот.

истурање на бетонска основа под суспендирана тоалетна чинија

Ако материјалот од кој е направен ѕидот или поделбата, не дозволува прицврстување на тоалетот, за неа се подготвува посебна бетонска основа. Работата се изведува во следниот редослед:

 • Дупчете дупки во ѕидот до длабочина од 15 см (ако дебелината на ѕидот не дозволува, вежбајте до максимално дозволената длабочина)
 • Дупките се чистат од прашина и лепат со лепак.
 • Три панели за облоги се инсталирани: прво централен штитник со дупки за прачки, потоа два странични панели.
 • Отворот за спојување е затворен со густа полиетиленска кеса.
 • Шилдите се строго ниво.
 • Фиксирачките прачки се вметнуваат во дупките.
 • За стабилноста на кофражни, затегнете ги навртките за прицврстување на тоалетот.

1as_Opalub-dlja-usti-podves-unitaza

Пред да го инсталирате виси тоалет големината на повторно проверка - ознаките ќе се применуваат што е можно попрецизно - прилагодување може да се направи додека беше на полнење. Потоа, треба да наместите парче густа пена, така што во бетонот има празнина за да се поврзеш со мозоци на виси туш.

Бетонирањето се врши на следниов начин:

Рачно или со помош на бетонски миксер се подготвува решение за цемент, песок, чакал и вода во сооднос 1: 2: 3: 0,7. За да се направи бетон повеќе "течен", може да се додаде малку течен сапун во растворот во сооднос од 10 грама на 10 литри вода.

1as_Betonirov-opalubki777

Навртките за прицврстување на тоалетот се затворени со полиетиленски филм за да се избегне добивање на конецот на растворот. Кога кастинг, бетонот мора периодично да се удри, така што нема празнини. Направете го тоа со редовна дрвена лента или со соодветно парче армирање. Особено цврсто е потребно да се компактира малтерот на аглите на кофражот. При изведување на оваа операција, малку цементно млеко треба да излезе од пукнатините меѓу панелите за кофражни. Кофражни работи може да се отстранат не порано од една недела.

Откако бетонот целосно се зацврсти, кофражот се отстранува и тоалетот е поврзан.
  Прво, прикачете го резервоарот за одвод. ПВЦ corrugation дијаметар од 4 см. Надворешен вметнува во процепот од WC, водата се исцеди целосно, по што простор е исполнет со силиконски заптивната смеса. За целосно да ја поправите брановитата, треба да почекате околу 3 дена.

1as_monolit_d_podvesnogo-unitaza-521x700

Совет: Пред да го инсталирате условна тоалет на бетонска база за да се купи со висок квалитет силиконски фасадни и се примени на зглобовите на тоалетот чинија со гумен прстен жлебови.

Следно, излезот од навојните шипки се става на садот од тоалетот со прицврстени бранови, поставени подлошки и затегнување на оревите. Целата структура треба да стои најмалку 24 часа, по што резервоарот за одвод е поврзан со тоалетот со флексибилна брановидност. Инсталирајте го капакот на тоалетот, и на оваа работа е завршена, можете да го користите тоалетот.

1а_Rezultat-bet_ust

Конечно, може да се забележи уште еднаш дека суспендираната санитарна опрема се продава денес по многу поволни цени. Значи, виси целата кутија cersanit може да се купи за околу 12.000 рубли. Што се однесува до инсталацијата, тогаш, со мали градежни искуства, едноставен сет на алатки и, се разбира, препораките дадени во нашата публикација може да се направат самостојно.

Може да бидат заинтересирани: