Вградени апарати, печка, како правилно да се инсталираат и поврзуваат, корисни совети

  • admin
  • 05 април 2015 година
Вградени апарати, печка, како правилно да се инсталираат и поврзуваат, корисни совети

Стилски печки денес се опремени подобро од компјутер. Во прилог на скара или плука, кабинетот со осветлување во боја има дигитална контрола, која обезбедува одлична подготовка на разни јадења. Вниманието на вградената технологија не прави само профитабилни податоци за понудата, туку и овозможува рачно да се инсталира. Дали си купил печка? Се надеваме дека овие корисни совети ќе ви помогнат успешно да ја инсталирате!

"Пакуван" формат за љубителите на готвењето

Секоја водителка, чекорејќи во чекор со современата мода, сака да има стилска кујна. Се разбира, ако средствата дозволуваат, можете да организирате прекрасна кујна со користење скапи материјали за завршна обработка и апарати за домаќинство за најновите достигнувања. Но, можете да заштедите пари со купување не толку скап мебел за кујната, но мебелот мора да одговара на модерен стил, и наместо скапи гранитни и топли подни винилна подна плочка  (во ова ќе им помогне на компанијата "VinnyPol"). Но, за да ја направите кујната стилска, секогаш користете единствена маса и вградени апарати.

Дизајнирана еднаш вградена технологија брзо и трајно ги нашла своите навивачи. Несомнено, "спакуваната" технологија обезбедува одлична можност да заштеди простор во кујната, која се наоѓа некаде во длабочините на стилски кујнски сет.

vstroyka1

Однадвор, рерната е невидлива, но многу практична, бидејќи основниот услов за правилна инсталација треба да се исполни. Во категоријата "спакуван" формат може да се вклучат шкафове и машини за перење.

Најпопуларните меѓу вградените се електричните печки.

352

Таквата популарност е оправдана со очигледни предности, од кои љубовниците и љубителите на готвењето се едноставно воодушевени:

• способност за програмирање на модови и време за готвење

• Подобро квалитет на печење, благодарение на подеднаквата дистрибуција на внатрешната топлина

• практични функции за чистење на внатрешната камера.

Како да изберете печка ќе му помогне на ова видео.

Се разбира, правилната инсталација и конекцијата зависи од моделот на кабинетот и од неговиот тип.

Каков вид на печки треба да преферирам при изборот

При изборот на кабинети и рингли, се препорачува да се даде предност на модели од иста марка.

Слика 28

Прашање: "Како да одберете печка?" Треба да се реши при инсталацијата на плочата за готвење. Главните критериуми за кои треба да се води кога инсталирате и поврзувате опрема се:

• тип на инсталација

• тип на димензии

• тип на менаџмент

• приклучок за напојување.

img232

Според видот и видот на инсталацијата, тунелите за ветер можат да бидат:

• зависна врска

• Независен тип.

За снабдувањето со енергија и типот на грејниот елемент се прави разлика помеѓу гасните и електричните печки. Во некои случаи, не е можно да се користи електрична рерна поради условите на жици, па затоа е подобро да им се даде на апаратите гасна вградена печка.

img232 (1)

Гасната кабина на рерната ви овозможува брзо да готвите и да го загреете садот.

Гасните печки имаат класичен аранжман на гасни горилници на дното или ѕидовите на кабинетот. Некои модели се опремени со електричен грејач, вентилатор за конвекција, скара и плукање. Инсталирањето на гасна печка е слично со инсталирање на шпорет на гас.

img235 ++

тип на димензии

Типот на димензиите на рерната може да биде полна големина, тесен и зголемен. Стандардната ширина на електричната печка е околу 60 cm. За тесните модели, ширината е 45 cm, за зголемени - 90 cm.

NV6786BNESR-WT-154163-0

Постои и индикатор за длабочината и големината на рерната, која е 50-60 см. Висината на вградените кабинети и печките изнесува 55 до 65 см.

Во тесни модели, височината е 45 см. Така, видот на димензиите е основен фактор за правилна монтажа на рерната.

Image 2

тип на менаџмент

Изборот на видот на контрола е цената на кабинетот, бидејќи кабинети со електронски контролен тип се поскапи. Несомнено, во печките со електронска контрола, функционалноста на техниката е посеопфатна, вклучувајќи кориснички функции (авто програми).

samsung-Neo

Корисни совети

Покрај основните критериуми за избор на вградена опрема, обрнете внимание на постојниот систем за безбедно работење. Ова е присуството на двојни очила, автоматско исклучување и заштита од деца, како и можност за монтирање на кабинетот со свои раце.

oxlazdenie (1)

Како да инсталирате свои раце на гасна печка

Ние ќе посочиме дека инсталацијата и поврзувањето на рерната се врши според истите правила како и електричната. Ова значи дека мора да се одржуваат дозволените вредности на вентилационите јазли помеѓу кабинетот и нишата.

9ed858a4676a5f7

На линијата за гас, ветерницата е поврзана со флексибилно црево, со целосна запечатување на приклучокот на излезниот фитинг и посебен вентил. Затоа, овој вид на работа е подобро обезбеден за вработените во гасната услуга. Освен тоа, без нивно лично вклучување, невозможно е да се поврзете со гасната мрежа.

dielektrik

 

Како да инсталирате електрична печка со свои раце

инсталација на електричен кабинет

Благодарение на независен дизајн и автономија на рерната, може да се инсталира во погодна кујна. За ова е неопходно да се подготви работна ниша. Така, на пример, за кабинет со димензии 59,4х59,4х53,5 см, потребна е ниша со димензии 59,5х56х50 см.

b26747a20d0c63e38822f7de7cc3

Рерната е активен извор на топлина за време на работењето, затоа е неопходно да се остават празнини за вентилација помеѓу нејзините ѕидови и подот, како и дното на структурата на која се става. Препорачани димензии:

• помеѓу страничните ѕидови на кутијата и вдлабнатината - 5 мм

• помеѓу задниот ѕид на кабинетот и вдлабнатината - 40 мм

• помеѓу подот и дното на кабинетот - 90 мм.

Слика 18

Вградените апарати, особено рерната, имаат солидна тежина од 30 до 35 кг. Затоа, за појасна инсталација на кабинетот во нишата, подобро е да работите заедно.

врска

Електричните печки се моќни потрошувачи на електрична енергија, што прави одредени правила кога се поврзува и дава исцрпувачки одговор на прашањето: "Како да ја поврзете рерната".

cbbc25f395fa2b22d610fe84674b2435_6a7c191070639e35b21ebef7fe0fd6c5_136126441452_800px

Првично, потребно е да се постават 3-жилна бакарна жица од разводната табла до ѕидниот штекер на кабинетот. Во повеќето случаи, потрошувачката на енергија на шкафовите за летала се движи од 3 до 3,75 kW со потрошувачка на струја од 16 A до 32 A

img236

Затоа, во разводната табла, потребно е да се обезбеди VVG-3 X 2.5 жица или VVG-3 X 4.0 жица во зависност од потрошувачката на енергија. За 3-жичен кабел, треба да обезбедите три-пински приклучок, кој исто така може да се инсталира со свои раце. По завршувањето на поврзувањето на вграденото инженерство потребно е да се направи контрола на вклучувањето.

berghoff-wokneo

Корисни совети

Како и секоја вградена техника, електричните печки се подложни на "удирање", така што ви треба пресметка на моќност со оглед на осигурувачот и заземјувањето. Покрај тоа, некои модели на кабинети обезбедуваат "авто-чист" режим со автоматско заклучување на вратите.

Подетални информации за инсталацијата и поврзувањето се претставени во ова видео.

Можеби сте заинтересирани за: