Куќа со колони, колони во внатрешноста, градежна технологија

  • admin
  • 14 март 2016 година
Куќа со колони, колони во внатрешноста, градежна технологија

Интегрален дел од помпезниот и срамота стил е присуството во внатрешноста на колоните. Високопреносните столбови го негираат соседството на сиромашниот ентериер, опкружувајќи се со богати текстил и позлатен декор. Скапи и арогантни колумни погледнат надолу со задоволство. Но, материјалите на модерната градежна индустрија се погрижија за можноста за создавање на колумни во станови и куќи. Да се ​​подигне величествен столб со своја рака, стана достапен, дури и од евтин декоративен материјал.

Колони во внатрешноста, налог за софистицираност

Непроверени и безвременски класици на архитектура се столбовите, преработени во вертикална подлога на дел, кои се елементи на рамката и носечката структура на зградите и наредбите.

culthistory_7

Како и секој придружен елемент, класичната колона се состои од багажникот, главните букви и основата (широк горен и долен елемент - енстиксија). Сфаќајќи ја својата важност и да биде главен популарен архитектонски елемент, колоните во сите возрасти и речиси сите структури им се дава префинет аристократски изглед. Дури и една мала куќа со украсен влез во колумните изгледа како бајка палата.

колумни во внатрешноста - злато

Елементите на системот за нарачки, одржувани во најдобрите традиции на класицизмот и посткласицизмот, изгледаат одлично со еднакво атрактивни скали и избраниот ентериер. Секоја приватна куќа со колони е показател за статусот и вкусот на сопственикот. Несомнено, технологијата за изградба на куќа со столбови е макотрпна и долга, но сопственикот на крајот на изградбата добива еден вид на нарачка за софистицираност и углед. Сега е време да се грижи за создавање на интересен ентериер.

kartinki24_home_0113

Колона сала во куќата или како да се збогати внатрешноста

Изјавата дека колумни во внатрешноста се користат исклучиво за елитни ентериери може да биде сигурно наречена погрешна. Зошто не кревајте "столбна сала" во куќата со свои раце, сè повеќе и повеќе за ова. Во арсеналот на дизајнерите има бројни колумни како столбови: колонади и двојни колони, полу-колони на високи постаменти.

image003

Затоа, функционалната намена на колоните безбедно преминува во нов квалитет кој го одредува и поставува тонот за естетиката на внатрешноста на дневната соба, ходникот и фасадите на куќите.

колонада

Фасцинантен изглед од далеку колонада дава мир и природна леснотија. Колонадите се дизајнирани за време на фазата на изградба, бидејќи товарот е дистрибуиран на нивните раменици. За поставување на колонади, најдобрата опција е пространа просторија на голема површина. Мали простории со ниски тавани не се погодни за поставување колонади.

традиционално скалило

оригинални рамки - двојни колони

Спарени столбови се достојни декорација на прозорци, камини и високи широки скали. Користење спарени колони  постои одлична можност за зонирање простор на дневни простории и ходници. Особено оригинални изглед колони поврзан на спротивниот ѕид од влезот, визуелно укажувајќи на границата на зони и создавање на влез. Колумни во станот, во комбинација со лак, нагласи изолација на просториите и акцент внимание на влезот.

традиционален влез-2

полу-колони од декоративен материјал

Но, посебно внимание се посветува на полу-колони, бидејќи нивната ерекција и инсталација е поедноставна и подостапна од цврстите колони. Инсталирањето и инсталирањето на полу-колони не наметнуваат строги барања, како за единечни самостојни колони. Доволно е доволно сигурно да се зајакнат полу-колоните.

kolonny-podstavki-v-vestibyule-doma

Можете да изберете полу-колони за секој стил, особено бидејќи индустријата има воспоставено производство на архитектонски декор од полиуретан.

Декоративен полиуретан е богатство за дизајнерите, што овозможува неверојатно да го збогати едноставниот и здодевен ентериер на стан или куќа.

традиционална кујна2

Оригиналниот облик на колона од полиуретан во внатрешноста може да го замени дури и скапиот монолитен круг колона. За да се направи разлика на прв поглед, материјалот за производство може да биде само експерт.

Покрај тоа, колона од декоративен полиуретан може да стане еден вид изложбен штанд за огледала, фотографии или слики.

kolonny_iz_poliuretana_v_interere

Неограничените можности за шупливи архитектонски столб изработени од гипс картон со круг или квадратна форма, ви овозможуваат да ги скриете комуникациите, да инсталирате аквариуми или камини. Халогени или LED светла од дневната соба со столбови во вечерните часови изгледаат привлечни и мистериозни. Фалш колоните и полупуните можат да се направат од гипс картон или собрани од готови полиуретански калапи.

еклектична кујна1

Технологијата на монтажа и монтажа на колони од полиуретан, во споредба со трудољубивата и скапа технологија за создавање монолитен, е едноставна.

Технологија на градење колумни

монолитни колумни

Технологијата за изградба на монолитни армирано-бетонски столбови нужно вклучува поставување на кофражни фондации под колумни и сандаци. Се разликуваат кофражни со употреба на аголни елементи и штитови универзални.

0_Kol_alyum_lin

Видови кофражни за ерекција

Кофражот може да биде од следниве типови:

• големи и мали парчиња дрво и метал за правоаголни колумни

• челик и зглоб за правоаголни

• пластика за тркалезни столбови

• од стандардни "Гама" елементи.

ris_5_2_3_a

Технологијата на монтажа на кофражот се состои од поврзување на штитови од два вида: вградени (крај) и надземни (странични). По монтажа, плочките се прицврстени на конструкциската положба одвнатре со користење на изолатори и естриси, однадвор со употреба на колци заклани во земјата.

0_Kol_gamma_lin

На пример, стандарден сет на индустриски кофражни од универзалните штитови "Гама" ви овозможува да ја формирате основата на колона од правоаголни или квадратни пресеци од 200x200 до 600x600 mm во чекори од 50 mm.

0_Kol_rigel

За прицврстување на плочките, се користат крајните прицврстувачи, а за прицврстување и усогласување на цевката на колоната се употребуваат две нивоа. Проценетата висина во склопот може да биде до 3 метри. Овие набори се препорачуваат за поставување на монолитни колумни на голем број на стебла со ист напречен пресек.

Како да се инсталира кофражната колона е прикажана овде.

За производство на колумни кружни пресеци, кои најчесто се сретнуваат при украсување на фасадите на куќи со колони и влезните врати на приватни куќи, користете пластична опашка. Кружниот дел е составен од елементи со дијаметар од 300 - 600 mm. Монтажата се изведува со помош на пластични системи за заклучување, кои овозможуваат поврзување на кружните панели со вртење за 90 °. За понатамошна инсталација и усогласување, употребете ги потпорите.

0_Kol_krugl

По подготовката на кофражот од основата на колоната се означуваат оските на барел. Оските на основата и багажникот, како и внатрешните димензии на оските на арматурата, мора да се совпаднат. Собрани кутии за полирање се фиксираат со крпчиња.

Треба да се запомни дека кога се собираат столбовите потребно е внимателно да се измери позицијата на темелите и багажникот. Инаку, наклонот или деформацијата на колоната ќе биде неизбежна.

Како да направите колона лично

Квадратна колона може да се изработи од гипс картон и кружна колона изработена од санитарна цевка со дијаметар од 50 см. Долготраен материјал и висина на производот до 3000 мм овозможуваат да се направи самостојна колумна или неколку колони. Колона-цевка е инсталирана на неопходното место на просторијата, фиксирање на горните и долните рабови во гипс картонските основи.

18954

Должината на водоводната цевка од потребната големина е завиткана околу висината и залепена со фиберглас. Потоа, исушениот слој е залепен и брусен. Конечната завршница на мермерната колона е направена со венецијански кит. Shpaklevku стави тенок слој и полиран на квалитетот на мермер.

Слика 19 собранието

Можеби сте заинтересирани за: