Заштита од истекување на вода: видови на заштита од протекување, уред и принцип на работа, корисни совети

 • admin
 • 27 ноември 2017 година
Заштита од истекување на вода: видови на заштита од протекување, уред и принцип на работа, корисни совети

Интелигентните системи за безбедност на домот и стан долго време се вклучени и работат одлично во европските земји. Покрај тоа, заштитните системи се комплетен сет на опрема - поврзување и употреба. Системот ќе открие, заштити и спаси. Што го спречува нашите сонародници да се инсталира автоматски систем за заштита, активно да влезат во секојдневниот живот во станови и вили.

Потенцијални заштитни безбедносни уреди во станот

Современите безбедносни уреди - Автоматски прекинувачи, аларм убиени и систем за предупредување во случај на пожар, стана дел од секојдневниот живот. Познато е дека причина за финансиските проблеми и се јавила потреба да поправка на протекување или да стане истекување на водата во вашиот стан или сосед.

розова-убава-траума-видео-2017

Сепак, уредот за заштита од истекување на вода сè уште не ужива масовна популарност. Залудно! систем за заштита од протекување вода во станот се во можност брзо да се оцени како резултат на поплавите и веднаш да се спречи. Разбирање на економската изводливост на користење на заштитни системи од протекување ќе помогне во проучувањето на уредот.

8434.970x0 хидролак

Организација на заштитни системи

истекување заштита уред базиран на микропроцесор што напредува технологијата и компонента составот на ACS (автоматски системи за контрола).

компоненти на системот

Постојните систем за заштита против истекување и HVS depressurization и системи за греење се комплексни опрема, компоненти од кои се:

 • сигнални пасивни сензори за истекување со фиксирање на подот
 • автономни контролори со непрекинато напојување и присуство на високи влезови тековната линија за сензори и актуатори со наведување вентили брзо радио предупредување
 • електричните топчести вентили Ѕ и ¾ автоматски го исклучуваат снабдувањето со вода во цевките.

c8ebf1afa6eea844b9d9911297a879c3 elektrosharovoy

Компонентите на системот за заштита се предмет на строг алгоритам развиен од страна на производителите на уреди. Лидерската позиција му припаѓа на системот Gidrolock.

алгоритам за заштита од истекување

алгоритам спој заштита врз основа на пасивни сензори за контрола на работите од областа на можната истекување (мијалник, тоалет, бања и машина за перење) и патувањето elektrokranov топката.

Кога поплави сензорот автоматски пренесува краток сигнал до контролорот пренесување на итни сигнал за изолирање на вентил.

neptun_2

Мониторинг и активирање на компонентите кои системот постојано ги спроведува во реално време, обезбедувајќи подобра заштита од истекување на вода. режим на заштита алгоритам може да се прошири на анализа на тековната употреба на вода - времетраењето на државата на отворањето на копчињата со кран или тоалет, како и случај на истекување водовод.

схема-подключения-назоза-и-шаровско-крана-к-одному-контролеру

Корисни совети

Производителите на заштитни механизми и опрема се уште се малку. Ние ќе го покажеме тоа ТМ "Гидрооклус", "Нептун", "Аквастрож"   и "AQUASTOP". Важноста и ефективноста на домашните системи за истекување на водата, кои може да се најдат на Интернет, зборуваат елоквентно во корист на автоматизација. Се разбира, цената на заштитните системи е разумно висока.

06

Но, ние купуваме скапи кинески iPhone телефони, потпирајќи се на квалитетот на производителот. Па зошто да не се купи заштита од истекување на вода, што ќе помогне да се избере компаративна проценка. За аналитичко оценување е подобро од параметрите на постојните системи.

Како да изберете заштита од истекување на вода, споредба на системите

При изборот на системите за заштита, се препорачува да се однесуваат на параметрите:

 • Можност за поврзување на надворешни уреди и снабдување со вода за итни случаи
 • Автономија на непрекинато напојување.
 • Вид на механизам за заклучување.

07ff2d9571bcc6858621a1411b373c66

 • Параметри на безжични сензори.
 • Поврзете се со GSM-сигнализација и SMS известувања.
 • Рачно и автоматско управување на работната положба на затворачките вентили.
 • Структурата на топката електричен кран (моторна моќ и мин преклопување време).

image01

Нептун, Аквапатрол, Аквапарк и Аквастоп

Изберете систем за заштита се препорачува за целите на комплексот.

Користете подготвен комплет, како на пример Neptun AquaControl   220V ¾ со 2 безжични сензори за истекување, две топчести вентили од производителот Bugatti Valvosanitaria и основен контролен модул (Neptun Base).

Сепак, конфигурацијата на буџетската варијанта на системот за заштита, исто така, изгледа добро.

f4d19a410ad3e2b01426f5ac08c4053a

На пример, во системот " Aqua Control Wi-Fi Стан ½"Со редовно собирање и пренос на податоци во форма на отчитување на проток и заштита од протекување се:

 • пасивни сензори за истекување со фиксирање на подот
 • saures R1 контролер
 • електро-топчест вентил GIDROLOCK WINNER ½
 • стандардни водомери тип Dy 15.

Минималната конфигурација на компоненти на системот, освен основните функции, кога поставување индикации во форма на SMS пораки за поддршка и информации известување PUSH мерач на проток читања преку интернет пребарувач или мобилна апликација.

iphone-6-concept-34

Корисни совети

Компаративните табели на сензори, кранови и модули помагаат да се анализираат системите за заштита од протекување.

Табелите на системите даваат идеја за компонентите (можности, конфигурација и управување со модул) со опис.

Табличките сензори обезбедуваат информации за појавата на жични и безжични уреди, обликот и вкупните димензии, должината на жицата за инсталација и максималното растојание од контролорот.

15148332_images_1890402209

Компаративна табела на дигалки ќе обезбеди информации за кран материјал за производство, шипки печат и тапа се запре приливот на потрошувачката на класа моќ и дијаметар врска.

YtjyNQDa6uxgeXI1LUvqvX7s1LmqWApV

Како да го поврзете безбедносниот систем себе, презентиран во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: