Кои стакленички да се изберат: заоблена рамка, фронтон покрив, ѕидна рамка или рамка на Митлајдер. Филм или поликарбонат лист?

  • admin
  • 28 јануари 2017 година
Кои стакленички да се изберат: заоблена рамка, фронтон покрив, ѕидна рамка или рамка на Митлајдер. Филм или поликарбонат лист?

Оранжериите за селските градини денес не се љубопитност. Напротив, ако варијантите на стакленички конструкции претходно беа наменети за земјоделство или индустриско одгледување на зеленчук, денес е можно да се подигне мал стакленички објект за секое сместување на локацијата. Како да се избере стаклена градина во форма на завршена конструкција или да се изгради тоа?

Рамката структура на оранжериите и посебните точки на прицврстување го поедноставува создавањето на обвивката од материјалот за покривање, давајќи им на светлината голема површина на дисперзија.

teplitsa_izgotovlenie

Критериуми за избор на оранжерии

Критериумите за избор на оранжерии се видовите на структурни скелети и школка материјал, како и достапноста на оперативни способности за расклопување на структурата за зимата.

формат и видови на стакленички структури

Оранжериите во формат се поделени на земја, фарма и индустриски згради. Критериумите за оценување на формат се: големината на стаклена градина и површината на школка, како и материјалот на премазот.

168_2

За дачи и стакленици, димензиите се:

• должина од 4,0 до 5,5 м

• ширина од 2,8 до 3,2 м

• висина од 2,2 до 2,4 м

• школка површина од 33 до 47 кв.м.

Слика 4 скелети +

Покрај димензиите, неопходно е да се земе во предвид и видот на рамковната конструкција на прицврстувачки врски изработени од обоена или галванизирана цевка.

карактеристики на стакленички рамки

Постојат следниве типови на стакленички рамки: земја  - заоблени, еден (Vegetarius) или фронтон, mitlajdera, pristennaya и   добрите- Фармер и индустриски.

системот за прикачување на покривен материјал филм во поедноставно дизајни имаат скелети поликарбонат елементи врши со употреба на пајаци и заклучување, обезбедување на автоматски revealers монтажа да се пропустливи.

Слика 3

Покрај тоа, корисни совети за тоа како да се избере стаклена градина никој досега не повреди.

2013-06-18-14-43-59-copy

заоблени рамки

Заоблени рамка е составен од М-форма профилот на квадрат или круг цевка делот 20x20 mm, дебелина од 1,4 mm, се типичен лак генератори со растојание помеѓу нив од 0,6-1,0 m.

Како слој, се користи повеќесезонски филм или поликарбонат со дебелина од 4-10 mm.

Бројот на врати може да биде 1-2 со вкупно 2-6 вентилации на краевите на рамката.

Image 2

Корисни совети

За заоблени оранжерии се карактеристични покриви во вид на лак, благодарение на што седиментите не остануваат на површината. Дифузија на светлина се јавува во текот на целата површина, дозволувајќи им на пенетрација во потребната количина. На лак поликарбонат постои зависност на висина и ширина димензии предизвикани стандардна должина на состојба (2100 mm). Поправедно е да се изберат димензиите на рамката, множители на ширината на листот, да се елиминира отпадот при инсталацијата.

Image 38

скелети

Рамките на стаклена градина може да бидат опремени со една падина (Vegetarius) или да бидат фронтони. Кога рамка за изградба на оранжерии филм со топло-натопи поцинковани плоштадот делот цевка 30x30 mm, формирајќи правоаголни лак во чекори на зголемување од 0,5 до 2 метри. За стан скелети карактеризира широка врата (1 или 2) и 2-4 отвори поставени на краевите на рампи и .

polikarbonatnaya-dvuskatnaya-konstruktsiya

Корисни совети

Структурата на станбени оранжерии се одликува со добра корисна површина за растечки растенија. Дури и растенијата засадени во близина на страничните ѕидови растат непречено. Сепак, не е болно да се запамети дека стаклената градина со еден старт има најмал степен на осветлување. УНИ стакленички поликарбонат се препорачува да не се изгради, бидејќи на високо страна на значителен товар луфт ветер се случува, што резултира со деформација на структурата.

Слика 5

жица

Стакленички опремена Mitlaydera рамка на поцинкована цевка 30x30 mm За квадратни дел, кој се формира лак на правоаголна форма со растојание од 1-2 m. Облогата се претпочита поликарбонат лист со дебелина од 4-10 мм, што се користи и за врати и пропустливи мрежи. Бројот на прозорци на рамката може да биде до 8 парчиња.

mitlaider_nb5

Корисни совети

Традиционалниот дизајн на кровот на митлајдерата се состои од вертикални ѕидови. Сепак, најпопуларната опција е базирана на заоблена рамка покриена со филм. Таков филм стаклена градина може да се изгради свој, обезбедување на широк премин за едно лице и создавање на два кревети со растојание помеѓу нив до 700 mm.

56845 mitlajdera

ефект на стаклена градина

Стакленички филм направен од полиетилен со висока густина со користење на ултравиолетови стабилизатори, antifog, инфрацрвена абсорбери и светло-расејување адитив. Затоа, правилно го одбираме филмот, обезбедувајќи мултисезонска работа и индивидуални потреби.

ovoshnaya_korzina

Брза, дека детални информации за параметрите Antifog спречување kondensatobrazovaniyu и fogging и абсорбери, зајакнување на ефектот на стаклена градина се наоѓа во сертификатот за производот.

1328169915_img_2195novaya1

ѕидна рамка

Периметар рамка на стаклена градина се собираат во топла профилот на делот 30x30 mm, кој е наменет за монтажа на стандард поликарбонат на состојба. Оградата на ѕидот е опремена со 1 врата со максимален број прозорци. Областа на осветлување на ѕидните рамки на оранжериите е најниска.

dscn0722-copy

фарма и индустриски рамки

За скелети професионални земјоделство стаклена градина (големи и мали) и индустриска употреба квадратен пресек 30x30 мм цевка или круг дел цевки 52-60 mm емајл обложени корозија.

Ако е потребно, рамките се засилени и направени двојно.

За школка користи многу сезонски филм во 2-3 слоја или поликарбонат лист.

napr

Во пракса, најпопуларните се сметаат за заоблени оранжерии во делот на поликарбонат со големина за стандарден лист.

поликарбонат лист

Поликарбонат за засолниште на оранжерии се покажа добро. Потсетиме дека карактеристиките на изведбата на материјалот се различни:

• пренос на светлина до 85%

• УВ заштита

• отпорност на хербициди и пестициди

• добра носивост и отпорност на удар

• работен температурен опсег од минус 50 до плус 120 °

• работниот век 10-15 години.

osnovnye-detali-dlya-sborki-konstruktsii-foto

Сите овие фактори ви овозможуваат да изберете и да купите поликарбонат.

Како да се избере стаклена градина направена од поликарбонат е прикажана во ова видео.

Ние ќе укажеме дека пред да се избере видот на рамката на стаклена градина, неопходно е да се одреди местото на неговото поставување и инсталација, што ќе ги оправда димензиите на рамката.

Тука се презентираат видео-инструкциите на рачно составената стаклена градина.

Можеби сте заинтересирани за: