Пресметка на систем за одводнување: пресметување на плоштадот и на аглите на покривот, бројот на олуци, зглобовите, инки и капи, бројот на куки за закачување сливници, пресметка на бројот на risers. Инсталација на настава за дренажен систем: ние формираме падина, инсталација на сврзувачки елементи, инсталација на олуци и канали.

  • admin
  • 22 јануари 2016 година
Пресметка на систем за одводнување: пресметување на плоштадот и на аглите на покривот, бројот на олуци, зглобовите, инки и капи, бројот на куки за закачување сливници, пресметка на бројот на risers. Инсталација на настава за дренажен систем: ние формираме падина, инсталација на сврзувачки елементи, инсталација на олуци и канали.

Естетички и атрактивен вид на дренажни системи се украсени од било која приватна куќа. Правилно се совпаѓаат и лоцирани олуци и бунари за довод на вода сведочат за правилно заштитен покрив од времето. Можете да конструирате составен дел за "Валцер на дождот" со свои раце. Ќе биде доволно да се направат едноставни пресметки, да се подигне систем за одводнување од производителот и да се инсталира. Како да го направите ова? Да, тоа е многу едноставно!

Систем на олуци дома

Важен составен дел од изградбата на приватна куќа е системот за одводнување, кој го штити покривот од влажнење. Познато е дека отсуството или слабо извршената инсталација на дренажен систем може да доведе до оштетување на фасадата на зградата или куќата.

vodostok_grandline_foto1

Исто така, на точноста на инсталација на систем за одводнување ќе се осигури безбедноста на основите и поддршка на структурите од агресивни сили на топи вода и дождовница.

Избор на олук систем, мора да сметаат на локацијата на куќата климата и за сметка на дождовната сезона, геометриските карактеристики на постојните покрив материјал и неговата агол на наклонот.

vodostoki

Алгоритмот за монтажа и инсталација на дренажа е ист за сите материјали на системот. Природно, инсталацијата ќе зависи од низата на монтажа и монтажа на елементите на системот за одводнување на покривот.

maxresdefault

Инсталација на жлебови

дренажни системи, избор на материјал и пресеци

Асортиманот на производителот на дренажни системи е поделен на неколку видови:

• Пластични производи

• метални производи.

олук

Системите за одвод на пластика имаат висока отпорност на дневните механички оштетувања и температурни услови. На пример, профилот за одвод на вода систем (профил) одлично се справат со предизвикот на врнежите, преку употреба на елементи за поврзување и гумени печати.

схема

Профилот на дренажен систем изработен од метал може да биде круг "скандинавски" и правоаголен - "американски". Системот за одводнување со кружен попречен пресек е најпогоден за куќи лоцирани во области со ладна клима и температури.

3

Дизајнот на напречниот пресек на жлебот е способен да го турка мразот нанадвор. Правоаголниот напречен пресек на мозоци може да прими значајна количина на вода без да се прелива преку олукот. Ова е најдобрата опција за топлите области.

Системот на жлебови од метал со слој од пластика со 100 микрони на двете страни е најдобрата понуда на производители на дренажни системи.

vodostok.jpg.pagespeed.ce.FGPAK6a_qO

На пример, техничките параметри олук систем "Метал Профил на корисникот» дебела поцинковани слој - 275 g / m², дијаметар на цевка - 100 mm, а дијаметарот на коритото - 125 мм, со полукружна пресек одговара да се исцеди безбедно сместени сите структури дизајни.

Можете сами да го соберете и инсталирате таков систем за одводнување.

Доволно е да се проучат инструкциите за инсталација на дренажен систем.

7639c0ba61cf80319e37df599d58be37

Потсетиме дека дренажен систем од производителот се состои од елементи:

• олуци и канали на сливот

• поврзување на столбови и колена

• Прицврстувачи

• сливи.

Слика 8

Генералното собрание и инсталација технологија систем се состои од фазите на "монтажа елементи" - "инсталација на жирито и Улеи" - "Организација на мозоци" - ". Колена инсталација и risers"

Препорачливо е да се направи едноставна пресметка на системот за одводнување.

Пресметка на системот за одводнување

пресметка на површина на покривот и број на агли

Пресметката на системот за одводнување започнува со одредување на стандардна големина на дијаметарот на дренажата и бројот на агли. За ова, ја пресметуваме површината на покривот на покривот. За подрачјето на падина 60-100 метри, се препорачува да се избере мала олук систем за површина од над 100 метри - голем систем (системот нуди мал дијаметар цевки со дијаметар од 90 mm и 125 mm во коритото).

Слика 1

Пресметката на бројот на агли на системот зависи од конфигурацијата на покривот. На пример, фронтон покрив значи поставување на олуци од сите страни на рампата. Така, според конфигурацијата на покривот ќе има 4 надворешни и 2 внатрешни агли.

пресметајте го бројот на олуци

Дожд олуците имаат стандарден должина од 3 m. Одреди должината на стреата е повлечен должини од сите страни на покрив. Добиената количина е поделена со должината на еден олук и, заокружувајќи го резултатот, го добиваме потребниот број на олуци.

Image 2

пресметка на бројот на приклучоци, кабли и приклучоци

Приклучоците на жлебовите се користат на секој зглоб, како и на раскрсницата на сливници и агли.

Приклучоци за ровови се инсталираат на краевите на коритото користејќи гумен печат.

За поставување на една инка, препорачаната должина на жлебот треба да биде 10 m, а помеѓу две инки не помалку од 20 m.

Слика 3

пресметка на бројот на куки за надворешно зацврстување на олуците

Растојанието помеѓу соседните куки за фиксирање на системот за одводнување зависи од материјалот од производството на елементите на системот. Значи, за челични системи ова растојание е 500-900 mm, за систем на бакар - 300-600 mm. Покрај тоа, за зајакнување на дизајнот на дренажен систем, во спој на олуци и агли, инсталирајте дополнителни куки. За завесата навнатре и скафти се долги куки, а за предната табла и крајот на сплавот - кратко.

Слика 4

пресметка на бројот на столбови

Пресметката на бројот на столбови треба да се базира на пресметка на бројот на цевките. Затоа, како резултат на проценетиот број на канали ќе биде почеток на инсталацијата на risers. Секој олук работи околу подвижниот покрив. За да се исцеди канализацијата, потребна е колена, која се пресметува од количината од 2 парчиња. за секој столб.

Слика 7

Во долниот дел од столбот треба да се обезбеди цевки.

За подетална пресметка на параметрите на дренажен систем, се препорачува да се користат интернет-пресметки преку Интернет.

Инсталација на систем за одводнување

ние го формираме градиент

Правилната инсталација на дренажен систем се изведува земајќи ја предвид организацијата на наклонот на олукот. Формирање и креирање на наклон се прави со помош на сврзувачки елементи, кои се препорачуваат да се инсталираат со пад на нивото за секој течен метар.

uklon-jeloba

Наклонот е формиран во насока на инка од влезот на вода. За пластични корици се прават сврзници со интервал од 60 см, за метални корита ова растојание е 80 см.

ние ги произведуваме сврзувачките елементи

Монтажата на прицврстувачи за олуците е направена на неколку начини, кои зависат од начинот на кој е организиран покривот:

• инсталирајте ги прицврстувачите на покривот

• на табла или на секој штраф.

планина-кр

инсталација на олуци и канали

Инсталирањето и инсталирањето на олуците се изведуваат со користење на поврзувачки сегменти. Бутсерите за водоснабдување се инсталираат во местата на слотот на дупката за примање во олукот. Потсетиме дека дијаметарот на инка и дијаметарот на дупката во жлебот треба да одговара на големината.

7

Инфлекторите се прицврстени на олукот користејќи специјални стеги, со претходно запечатување на заедничкиот спој. Освен тоа, мора да се запомни дека врската со инка од приемот на отпадот се изведува со помош на чешми кои имаат различни форми и агли на свиткување.

index_kreptrubisamorez

Точниот изглед ви овозможува да ја изберете соодветната конфигурација на докинг.

Инсталација на олуци ќе им помогне на видео.

Можеби сте заинтересирани за: