Избор на кујна столп, видови на countertops

  • admin
  • 01-Aug-2014
Избор на кујна столп, видови на countertops

Вратата во кујната е во суштина иста како површината на масата. Ова е дел од мебелот кој поради својата локација мора да издржи широк спектар на влијанија. Вградена подложени не само на механички влијание на сечење на пример, зеленчук, овошје, месо, итн, но исто така и температурата ефекти, на пример, снимен и доставен до површината на топла тава или тава, како и ефектите на хемиските елементи - .. Случајно превртел со оцетна шише суштина или не намерно падна капки топла сосови. Затоа, потпирајќи се на погоре опишаните примери на влијанија, горната маса не треба да биде избрана само со надворешна привлечност. Добра опција е производство на countertops да нарачате. Таквиот намерно избор ќе ве заштити од губење на пари.

Познавањето на материјалите што се користат за да ги направат столтовите ќе помогнат да се направи вистинскиот избор

stoleshnicy444

Давањето било каков совет за изборот е бесмислено претпријатие. Секоја нормална личност има свое воспоставено мислење. Тоа ќе биде точно да даде информации за најпознатите и најпопуларните најдобрите countertops за кујни, нивните форми, нивните позитивни и негативни особини. И конечниот избор е да се остави за купувачот.

Маси на маса направени од МДФ и иверица, од што се разликуваат

stoleshnicy555

Првично, треба да разберете една важна точка - главно за производство на кујнски површини го користите истиот материјал. Масата за кујната е изработена од иверица или МДФ. И сите останати - различни надворешни декорација. Неопходно е да се знае дека главниот момент на countertop е неговата дебелина. Тоа може да биде најмалку два сантиметри, максимум шест сантиметри. Секако, подебелите, толку е поголема цената. Значи, не можете да го игнорирате фактот дека подебелите маса, толку посилно и посигурно ќе биде. Треба да се напомене дека кога во кујната област се планира да биде инсталиран на површината за готвење - дебелина потребно ќе се движи од три до пет сантиметри.

Следниот чекор е да се разбере и да се разбере она што МДФ се разликува од иверица. Плоча МДФ се однесува на лесонит и плочка од честичка до чип. Во принцип, нема многу разлика меѓу нив, освен една нијанса. Иконата се прави со додавање на смола на таблата. Како резултат на тоа, непотребното испарување ќе биде неизбежно. Лекарите го потврдуваат фактот дека овие испарувања можат негативно да влијаат на телото на детето. Но, со сето ова, плочите на иверица се многу поевтини од МДФ.

stoleshnicy888

Соодветни материјали за кујнски countertops доаѓаат од двата природни материјали и вештачки. И сега повеќе во детали за некои од најпознатите купени видови на countertops.

Ламинатни подови

Постои мислење дека материјалот со ламинат е најстариот во побарувачката. Тоа е повеќе од сето останато е наменето за потребите на потрошувачите. При креирањето на овој вид покриеност, два неважни квалитети на производот успешно се комбинираат - пропорционална врска помеѓу вредноста и квалитетот. Според декларираните карактеристики, материјалот со таков слој е доста силен и не страда од удари. Но, важно е да се знае дека овој вид на површина не ја толерира влагата. Постои начин за излез од оваа ситуација - инсталирање на мијалник, задолжително треба да се користи за запечатување мозок, кој е полн со мијалник. Во прилог на ова, тоа нема да биде излишно и безбоен запечатувач.

stoleshnicy777

Сериозен проблем е фактот дека не е можно да се направат листови од типот на countertops одеднаш од вистинската големина. Производителите нашле начин за излез од оваа ситуација - тие прибегнуваат кон лепење на фрагменти. При изборот на таков слој неопходно е внимателно да се проучи и да се разгледа дали ширицата е забележлива или не. Со професионално и квалитетно изработена завршница, цвест нема да биде видлив.

Ширина на подот за кујна

stoleshnicy111

Има смисла да се купи нешто поголемо покритие од широчината на кујната. Ова ќе помогне да не се допираат рачките на разни фиоки и кабинети. Зголемено внимание треба да се посвети на завршувањето на површините на краевите и рабовите. Кога тие се покриени со пластика - ова не е најдобра опција за купување. Најпрактичниот во овој случај е слој од полипропилен, акрилни или челични рабови.

Бои на кујнските столбови

Оваа тема е достојна за посебен разговор. Искуството покажува дека не многу од посебен материјал се произведува покривање на масата во кујната, на тоа во догледно време, во секој случај, ќе има не-отстранлив дамки. Тоа го прави смисла да се избере материјалот не е солидна, практични, исто така, ќе биде светлина во боја - на таков слој места се помалку забележливи.

Исто така, експертите советуваат избор на слој со мат површина, бидејќи можноста за гребење е речиси неизбежна. Сепак, гребнатини на сјајната површина ќе бидат позабележителни отколку на не-монотони, темни и мат.

Контратропи за вештачки камења за кујна

Табелата на овој тип во последниве години доби огромна популарност. Таквата завршна обработка е направена или со акрилни или со агломерат. При изборот, не заборавајте да се знае она што е направен од материјал на интерес вклучуваат дали е дел од спојници и смоли, и ако тоа вклучува и она што беше. Подвидни масички за кујна направени од камен се доста, сосема е можно да се збунат. Во исто време, секој фирма-производител работи според својата специфична технологија.

stoleshnicy222

Покривот од овој вид е познат по својата посебна сила. Тоа е направено цели, односно без шуплина, а исто така ја одбива влагата. Но има неколку, но - површината покриена со акрилик не толерира високи температури, на пример, топлина од топла тава или тави. Исто така, може да се оштети со контакт со абразивни детергенти, односно, треба да користите нешто повеќе нежно за перење и чистење. Инаку, постојаните гребнатини се неизбежни.

Со агломератно обложување, ситуацијата е сосема поинаква. Сите горенаведени проблеми и недостатоци не се и не се плаши, но има свои. Овој материјал е ладен на допир, во случај на оштетување на некој дел од материјалот не може да се обнови. Ако веќе таков слој е оштетен, тогаш тоа ќе треба да биде целосно заменето, ако се каже поинаку - тоа е еднократна употреба.

stoleshnicy333

Кујната површина направена од вештачки камења ќе чини неколку пати поскапа од оние опишани погоре. Но, кога изборот падна токму на таков слој и одлуката за купување веќе е направена, ќе биде посоодветно да се избере тонски тонски материјал со просечна или голема шема - гребките формирани на него ќе бидат помалку забележливи.

Плоча направена од агломерат ќе биде попроблематична во транспортот поради тежината, а исто така ќе има проблеми при монтажа. Методите на неговото производство не се едноставни, па затоа е поскапо во трошоците. Помеѓу акрилик и агломерат, постојат и други одлики: акрилниот материјал овозможува да се отелотвори речиси секоја имагинација на оваа тема. Од тоа излегува да се направи маса на речиси секоја форма, вклучувајќи агол countertops за кујната. И од агломератот се добива само правоаголник. Покрај тоа, агломерат има помалку богата спектар на бои од акрилик.

stoleshnicy666

Постојат нијанси и со присуство или отсуство на шевовите. Ако работната површина на акрилот ќе биде лесна без потребна должина, тогаш на подот на агломерат, без спој ќе има само првите три метри, сè што ќе се произведува потоа без спој ќе биде нереално. Без оглед на односот кон присуството на цвест, мора да се разбере дека по одредено време, во секој случај, се создава одлично засолниште за микроорганизми.

stoleshnicy999

Најверојатно, главниот критериум за вистинскиот избор ќе биде обврската за гаранција на производителот и на продавницата, а поконкретно, треба да се земе во предвид што точно е вклучено во условите на гаранцијата и колку време е важечко.

Можеби сте заинтересирани за: