Технологија обложување со тули столбната плоча, со кои се соочува тули столбната плоча со свои раце

 • admin
 • Август 08, 2015
Технологија обложување со тули столбната плоча, со кои се соочува тули столбната плоча со свои раце

Плинтусот е дел од ѕидот директно над земјата. Тој е скоро секогаш се наоѓа во непријателска средина: за време на дожд на него од земјата се гледа пад во текот на зимата, во непосредна близина на акумулираните снег наноси, кои во текот на зимата во процес на многу брз процес на замрзнување и одмрзнување, кои имаат јасно негативни ефекти врз површината на капа. Тој е под влијание на постојаното извршување, што се наоѓа на врвот на ѕидовите, покривот, партиции, на кои е изложена сили предизвикани од издувам замрзнати земјата. Овие фактори, се разбира, имаат многу негативен ефект врз состојбата на цоколот.

Два типа на house cocle дизајн

otdelka_cokolya_doma8

Во подрумот, кој се наоѓа на ниво со ѕидот. Тој е составен дел од неа и малку се залага за негово ниво. Излезената база мора нужно да биде опремена со дополнителен слој на топлинска изолација. Со проектираниот столб, мора да се земе предвид фактот дека практично не е заштитен од деформација при примена на механички оштетувања. На појавата на желбата или на потребата, горниот дел од еден вид цоколе може да се израмни со гипс.

Во подрумот се тоне зад нивото на ѕидот. Овој тип на цоколе има максимална заштита од штетните ефекти од природните појави. Таквата база е главно скратена со клинкер плочки. Во поголема мера, подобри видови на плочки се погодни за овој вид на завршна обработка. Оваа опција за завршување претпоставува незначително оптоварување на фондацијата.

Зошто ви е потребна подлога за плинтус

Експертите советуваат сопствениците, Тутор изградба, секогаш најдобар начин да се заштити приклучок од пенетрација и влага, како и да се избере најмногу сигурен градежен материјал за неговата изградба.

otdelka_cokolya_doma4

Кога станува збор за завршувањето на соцлениот дел, прашањето се појавува ненамерно: каков вид на материјал да се скрати цоколот. До денес има многу опции за завршување на циклонот. Сепак, во секој конкретен случај потребно е да се избере оптималниот. под одредени услови, може да се користи не сите од нив, пред се тоа се однесува на квалитетот карактеристики на себе и својот изглед материјали, кои не може многу добро да се комбинира со материјал кој се користи за завршување на предниот ѕид.

Треба да се напомене дека на база трим често започнува со подготвителните работи, е да се дури и на површината на капа.

Соочувајќи се со цикле со тула

Една од најчестите опции е финишот на цоколот со тула. Циглата во подрумот му дава на целата зграда посебна цврстина и добро се вклопува со другите бои на куќата. Една од главните предности на тула со кои се соочува е можноста за создавање вентилиран јаз помеѓу поставата и столбната плоча. Ако сакате, јазот може да се пополни со посебен материјал за изолација. Покрај тоа, тула е таков материјал, кој сам по себе е термички изолациски, главно издолжуван.

otdelka_cokolya_doma1

Планирање на градежните работи треба да се земе во предвид фактот дека тули поставата на socle се користи само за лента основа. Во овој случај, може да се користат различни тули за столбната плоча. Најсоодветен е добро притисната црвена тула. Тој е опремен со висок степен на сила и практично не апсорбира вода. Издаде своите различни фирми, односно, постои разлика и во цената и големината.

На најекономични поставата може да се направи од песок-вар тули. Но, искусни градители не препорачуваат користење на овој вид градежен материјал за покривање на подрумот.

Како да се избере вистинската тула за поставата на основата и основата

otdelka_cokolya_doma9

Во оние случаи каде што фондацијата е дизајнирана да изгради тешки структури на неа - можете да ја користите вообичаената црвена тула за цоколот. За да поставата правилно да ги изврши сите функции што му се доверени, материјалот за завршна обработка треба:

 • имаат коефициент на апсорпција на влага;
 • бидете отпорни на ниски температури што е можно;
 • имаат висок коефициент на сила.

При изборот на тула за завршна обработка, треба да ги земете предвид следните точки:

 • дизајнот изгледа посовршен ако бојата на главниот дел и цоколот се спротивставени;
 • надворешниот дел од облогата треба да одговара на стилот на целата зграда.

Автор е на книгите со кои се соочува вклучува неколку фази, чија имплементација создава заштита со висок квалитет од штетните влијанија на животната средина и го прави изградба на згреши, заврши изглед.

Пресметка на тули на столбната плоча

otdelka_cokolya_doma5

За извршување на пресметка на тули на база (обложување) треба да се дефинира област на една единица на поставата материјал, тоа ќе биде околу 0.016 квадратни метри, односно за соочување на секој плоштад ќе има потреба од околу 62 тули или плочки со слична големина. Потоа, со множење на висината на капакот на нејзиниот периметар, потребно е да се одреди површината која треба да биде поставена. Со множење на површината за 62, добиваме количина на материјал потребен за обложување.

Крај на користење материјал може да биде малку пониска - всушност не смета на пресметка mezhkirpichnye рабовите, од кои секоја има ширина од околу 10 mm. Но, експертите препорачуваат земање материјал од резерва - во процесот може да биде борба, купи-завршувањето материјал на другата страна може да предизвика проблеми како што се боја Несогласување.

Редоследот на изведба на свртени дела

otdelka_cokolya_doma3

За вршење на свртете го, по подигањето на ѕидовите и распоредувањето на системот за топлинска изолација. За контрола на вертикалните и хоризонталните површини користете обични водоводи и нивоа на градење.

За да се добие доволно ниво на вентилација монтажа декоративни капа дел се врши на растојание од два до три сантиметри од надворешниот слој на изолација: ова ви помага да се избегне акумулација на влага помеѓу ѕидот и слојот на поставата материјал. При поставувањето на првиот ред оставете неколку штрафови без малтер. Тие ќе обезбедат дополнителна вентилација.

otdelka_cokolya_doma7

Постојат неколку начини за поврзување на соочувањето со потпорниот ѕид:

 • Употреба на сидра од галванизиран челик. Едниот раб е поставен на потпорниот ѕид, а другиот е помеѓу ѕидарството на завршниот материјал.
 • Вториот метод вклучува употреба на шпорети. Прикачи го ѕидот на поддршка, а потоа завиткани со жица, на рабовите кои се фиксни меѓу редовите на ѕидарски. Фиксирањето на жицата не смее да се гледа од надворешната страна на облогата.

Секој квадратен метар на облогата треба да се фиксира со минимум пет снопови на главниот ѕид. Во хоризонтална насока лигаменти да бидат поставени на растојание од 50 - 70 см и вертикално - на секои 3 - 4 реда. На места каде што се обезбедени прозорец или врата, лигаментите треба да бидат малку погусти.

Подготовката на смесата за фиксирање на лагер се подготвува на два начина:

 • 1 дел од цемент одделение 500, чист речен песок 7 - 8 делови, 2 делови вар;
 • 1 дел од цемент одделение 500, чист речен песок 4 дела.

За да се разбере дека решението на конзистентноста беше таков како што треба да се: да се земе мал дел од решението и се тркалаат на неговата топката, ако смесата не се држи во раце - решение подготвени.

Сфаќањето на растворот се случува доволно брзо, па затоа треба да се подготви во мали делови.

Најважните барања за соочување со кои се соочува:

 • исправноста и темелноста на поставувањето на материјалот со кој се соочува;
 • точност и уредност на формирање и спојување.

Варијанти на поставата на столбната плоча

otdelka_cokolya_doma6

Опција 1.   Лигатура на синџир на ѕидарија. На внатрешниот ѕид е формирана како и обично - два реда тули, висината е остатоци на декоративни тули (тие се фиксни до крајот на редовите на ѕид). Пакети украсуваат на секои три реда на ѕидарски. Поефикасно е да се користи повеќекратен систем на пакети. Кога обликот на тулиот подрум е планиран со декоративен материјал, ѕидарот започнува со соочува вера. Првиот ред е поевтин, следните две - лажица.

Опција 2.   Прво се стави серија на надворешниот поставата. Следниот се изведува со обична тула, а истовремено се прави внатрешен верст. Група во овој дизајн е направена со печат. Во оваа верзија, врската со синџирот, цврсто поврзете ги надворешните и внатрешните ѕидови.

Предности на облицовка на тула плинтус

Употребата на подрумот тула за финиш финиш овозможува површината да се добие:
  повеќе издржливи, отпорни на влага и температурни промени,
  без потреба од посебна грижа и способност да служат многу децении,
  еколошки и безопасен за луѓето и животната средина.

otdelka_cokolya_doma2

Таквата завршница може да се поправи, ако е потребно. сосема е изводливо да се заменат дефектните фрагменти со нови. Сосема е можно да се инсталира цигла со рака.

otdelka_cokolya_doma10

Опсегот на завршувањето на материјали за тули столбната плоча денес споредува неговата пристапна цена, и прилично висок квалитет карактеристики.

Можеби сте заинтересирани за: