Како да се направи лажни прозорец со појас прозорец, тапацирот прозорецот, екран со задно осветлување, LED трим прозорци, ширењето на оптика за лажни прозорец.

  • admin
  • 27 јануари, 2016 година
Како да се направи лажни прозорец со појас прозорец, тапацирот прозорецот, екран со задно осветлување, LED трим прозорци, ширењето на оптика за лажни прозорец.

Сакајќи да го реализираат оригиналниот дизајн на просторот за живеење, можете да ја исклучите обновата. Размислете за внатрешноста на собата во корист на имитација на прозорци и врати. Се проверува дека илузијата на таквите предмети создава нови сензации и атмосфера. За да го направите ова, треба да научите како да користите лажни прозорци и обидете се да направите нешто слично.

Како да се научат да се користат во внатрешноста на имитационите прозорци

Најуспешната и решителна техника за создавање на нов ентериер или создавање визуелно зголемување на просторот за живеење може да се нарече варијанта на лажни дизајни. Тоа може да биде вешт имитација на прозорец или врата.

kak-sdelat-falsh-okno_13

Во секој стан или приватна куќа поставеност, лажни прозорци се доволни. Тоа може да биде темно глуви Perestenko и ѕидови, тавани, без природна светлина, тесна простори минијатурни кујната или бањата, како и напуштени агли и cubbyhole. Затоа, да се создаде прозорец за внатрешно лажирање може да се смета за откритие кое ви овозможува да го подобрите и заживите скромна просторија.

showpic (8)

Како може да ја имплементирате идејата за создавање прозорец за симулација? Да речеме дека може да биде:

• рамка врамена од оригиналната рамка

• таванска верзија на прозорецот

• Лажни прозорци со осветлување.

Најживописната верзија на симулацијата на прозорецот е врамувањето на рамката.

RliH7Gs5hA8

И забележав, пореални и попривлечни погледот од подготвениот прозорец, толку подобро се гледа прозорецот во стилот на лажни.

Предност е подобро да се даде готови висококвалитетни фото печатење, користа од подигање постери и отпечатоци може да биде за секој вкус.

Како да направите прозорец за фалсификување со врзување

Оценете ги можностите на просторијата каде што прозорецот треба да се наоѓа, и креирајте скица на рамката со врзување. Да се ​​создаде симулација на кадарот, можете да го користите готови прозорци од оригиналната форма, која ќе треба да се донесе на презентација - да се создаде вештачки обврзувачки.

dizain-plastikovih-okon-zaporojie

Традиционалниот облик на рамката на прозорецот може да биде облагороден со употреба на лажни поврзувања и распоред (shpros).

што е лажен прозорец

Falsh врзувањето е декоративен елемент на рамката на прозорецот, кој е инсталиран на прозорецот. Користејќи врвови за врзување, може да се подели прозорецот во делови или делови од нужно строго симетрична форма. Врзувачката база може да има леплива основа на која елементот е залепен на стаклото.

Слика 4

Лажните поставата и поврзувањата се залепени симетрично на површината на двете страни од прозорецот однадвор.

Ако направите свој рачно врзивно средство и побарајте прозорци, тогаш пред да ги инсталирате ќе треба да песок и боја.

 

163_62fd8

Подготвената фабричка лажна постава или врзувањето за инсталација мора да се намали под одреден агол. Оваа состојба е неопходна за слободен пристап до површината при лепење на профилот.

shpross_fal_sh

Обележете го ѕидот, ѕидот или аголот за да го поставите прозорецот. Изберете шема за врзување. Тоа може да биде слики, направени во 3D формат со визуелизација на просторот. При изборот на фото-столб, подобро е да се даде предност на сочни панорамски слики и слика со перспектива. По избирањето на "Поглед од прозорецот" поставете ја сликата до местото на обележување и прилагодете ја локацијата.

showpic (5)

За да ја примените сликата на ѕидот, можете да го користите лепилото. Потоа правиме инсталација на финишот на завршениот прозорец на врзувањето. Монтирајте ја дрвената рамка со помош на шпорети, а рамката направена од калап залепена со посебен лепак.

Патем, уметничкото разновидност на елементи од лиење овозможува да го искористиме во создавањето и дизајнот на рамки и рамки.

Не е тешко да се направи рамка од лиење.

kak-sdelat-falsh-okno_18

Пред-избирање на потребните елементи. Потоа тие се прицврстени заедно и како подлога се користи преформа од фотографско печатење, на пример, со осветлување на град или улица. Забележано е дека колку повеќе реалистично изгледа сликата, толку поатрактивен е прозорецот.

showpic (3)

Но, посебен интерес е предизвикан од лажен прозорец со осветлување.

Светлина во прозорецот: футуристичка реалност

ЛЕР прозорецот фалси може да биде сигурно се нарекува единствен изум базиран на иновативни ЛЕР технологии. Ваквите прозорци ќе се вклопат во секој ентериер, создавајќи единствен реализам на пејзажи на морските простори, планинските врвови и шумските предели.

showpic

Патем, можете да позајмите слики од фотобанк.

ние користиме оптика на расфрлање на светлина

Реалноста на погледот од прозорецот е поддржана од методот на крајната позиција на ЛЕР од патентираната технологија

Еџ осветлување.

showpic (1)

Веќе сме запознаени со можностите на оваа технологија на тенки панели на телевизори, лаптопи и таблети. Предупреди веднаш, raskovyrivat smartphone за ова нема да мора.

Photo3

Доволно е да се купи оптика со дифузија на светлина - плоча со дебелина до 8 мм. Поради физичките можности на оптичката плоча за рамномерно расејување на светлината која произлегува од LED диоди, станува возможно да се создаде неверојатна лажна прозорец. Технологијата на создавање се состои во поставување на LED диоди долж периметарот на тенка плоча.

8

За да креирате прозорец, ќе ви требаат:

• Рамка од цврсто дрво или МДФ дрво

• светлосна дифузна плоча направена од оптичка пластика Плексиглас

• сет на 12V / 24V LED диоди со напојување

• рамка за прицврстување на рамката

• задниот поклопец на структурата

• контролен панел со можност за затемнување на изворот на светлина.

LED-Dimmer-AC85-265V-200W-IR-Knob-Remote-control-font-b-switch-b-font-for-font

Користете ја оваа технологија може да биде кога креирате ѕид, мансарда и панорамски прозорци. Можностите ќе бидат ограничени само со бројот на светлосни дифузни плочи.

шоупичен (7)

Можете исто така да поставите такви прозорци во ниши. Инсталирањето на вертикалните ѕидови се врши со надземни методи.

showpic (9)

тавански прозорци со светлосна дифузна плоча

При креирањето на прозорецот на таванот, претходно се собраа и ја собраа рамката на суспендираниот таван на традиционален начин. Во рамките на рамката на таванот, можете да залепите слики, да ги декорирате со фрески и обоено стакло или да инсталирате огледала. Особено интересни се прозорските прозорци со протегање на фотопринтери и LED позадинско осветлување.

Слика 1 плочка рамка

За производство на лажни врати на таванот на предната страна на плочата за распрскување на светлина, се применува слика. За да го направите ова, користете УВ-печатење. Тогаш фрагментите на сликата се монтираат во подготвената рамка со вградени LED диоди според скицата на изгледот.

showpic (6)

Користете ја технологијата за оптика за расфрлање на светлина уреди на обоено стакло  било кој тип и форма: вградени, надземни и суспендирани.

1

Ултра-тенок тело на витражи, засилен LED панели, ви овозможува да вметнете форма во просторот на било која висина, избегнување на сложени промени и подобрувања. А навистина фантастична можност за оние кои се користат за поправки со свои раце!

Можеби сте заинтересирани за: