Поправка совети внатрешни врати, прилагодување на внатрешни врати: обесена врата лист, несоодветна јазот помеѓу вратата и рамката од вратата, вратата се затвора не е тесна, многу отворена.

  • admin
  • 12 јануари, 2016 година
Поправка совети внатрешни врати, прилагодување на внатрешни врати: обесена врата лист, несоодветна јазот помеѓу вратата и рамката од вратата, вратата се затвора не е тесна, многу отворена.

Вратата беше измислена од луѓе за да го заштитат својот дом од пенетрација од неовластени лица без дозвола. Примитивниот човек куќа, и содржината на влезната врата, но постепено почна да се подели во дневната соба на неколку помали соби. Оваа поделба им овозможи на луѓето да имаат сопствен простор во големо семејство. Со цел да се исклучи надворешниот бучава со цел да се зачува нивниот личен простор, со текот на времето, луѓето почнаа да ги поставуваат внатрешните врати. Во моментов, внатрешните врати не само што ја делат дневната соба во просториите, туку и самите врати понекогаш стануваат уметнички дела, толку убави се тие што можат да го променат изгледот на живеалиштето. И многу разочарувачки кога купените и инсталираните внатрешни врати не се справат со нивната задача, не затворајте или отворете се, итн. Ќе се обидеме да сугерираме како сопственикот може да ги елиминира овие проблеми.

Внатрешната врата не се затвори, зошто

И не може да се затвори поради неколку причини:

- листот на вратата е заглавен;

формирани се непотребни празнини;

- други проблеми со отворање и затворање.

Како што велат, секој проблем мора да се реши како што продолжува. Еден добар сопственик, ќе се обиде брзо да ја отстрани причината.

Во зависност од сложеноста, откриениот проблем може да доведе до уништување на внатрешната врата. Да ги разгледаме начините за смена на проблеми за секој конкретен случај.

Внатрешната врата не се затвора поради доделување на вратата

Отлизнувањето на листот од вратата на внатрешната врата ретко не се појавува за време на не многу долг живот на самата структура.

Ако вратата лист е голем и тежок, овој проблем ќе се речиси секогаш и тоа е поради неусогласеност на одредување на шарки.

Овој недостаток не е толку ужасен и лесно може да се елиминира.

Поправка на доделување на врата лист

Поминете малку време, прилагодете ја положбата на вратата и извртувајте ги приклучоците.

Професионалци се препорачува да се стави гумен заптивка во спој на крошна и долниот дел од шарката на вратата.

Но, не секогаш се поставува прашањето поради искривување во местата на поврзување на јамки, бидејќи понекогаш е потребно да ја прилагодите позицијата на рамката за вратата, т.е. врата рамка.

Во овој случај, ви треба ниво на зграда, вежба и завртки.


Ако ѕидовите се малтер, ќе ви требаат дрвени штици.

Внатрешната врата не се затвора поради неправилно растојание помеѓу листот на вратата и рамката на вратата

Со текот на времето, ако се инсталира влажна дрвена врата, дизајнот може да се изоди поради изсмување од дрво.

Со развојот на ваквите дефекти, потребно е да се работи на следното сценарио:

-Ако имаше непланирана јазот меѓу вратата и кутијата, што доведува до појава на непотребна нацрт-проверка за да се види дали има превиткување на рамката на вратата. Ако најдете коса, користете го нивото за да ја прилагодите положбата на вратата и да ја зајакнете;


- ако вратата не е затворена поради промена на шарките, прилагодете ги шарките на вратите, доколку е потребно, инсталирајте ги гумените заптивки;

-Ако јазот од крајниот дел од вратата не функционира погоре со наведените методи, поправете ја дополнителната лента до крај.

Внатрешни врати затвори лабаво, зошто

Внатрешната врата не може да се затвори цврсто, а понекогаш и на вратата самата врата се движи со потешкотии, од следниве причини:

- лист на вратата е пораснат, оваа ситуација е можна во просториите со висока влажност. Оток, листот на вратата може да го држи самиот под или да ја држи вратата. Во овој случај, дограма ќе дојде до спасување. Со помош на авионот вишокот материјал се отстранува од крајот на листот на вратата или истото се произведува со вратата;

- Се отвора самиот лист на вратите ако вратите се навредени, особено ако вратата има пристојна тежина, можеби само-отворање на вратата. Во овој случај, потребно е да ги затегнете шарките, да го зголемите отпорноста или да ја поставите вратата поблиску до вратата. Можете да ја инсталирате бравата на вратата;

-проблеми при затворање на вратите може да настанат поради дефект на заклучувањето на вратата. Понекогаш постои поместување на таблата за заклучување во однос на плочата. Во овој случај, плочата ќе треба да биде здодевна до саканата големина или да го носи прицврстувањето на оваа плоча.

Вратата се отвора, зошто

Причината за само-откривање може да биде идентична со ситуацијата кога вратата се затвора.

Решението на проблемот е да се инсталира врата поблиску или затворачи - ограничувачи на движењето на платното.

Може да се обидете да ги поправите шарките, дури и да не ги поправите и малку да ја промените конфигурацијата на шарките.

Поддржете ја вратата во отворена положба и отстранете ја шарката.

Со чекан, треба да се произведе многу мал, 1-2 мм, свиткување на шарката на шарка.

Потоа ставете го на свое место во јамката.

Дефекти на врати, како да се избегнат дефекти

За да избегнете оштетување на внатрешните врати, треба да ја следите состојбата на хардверот, рамката на вратата и листот на вратите.

Периодично е неопходно да се направи подмачкување на шарки, врата поблиску, заклучување на вратата. Вратата и кутијата мора да се чуваат во соодветна состојба, со цел да се спроведе третман на дрвени површини, за да се спречи сушење и отекување.

Периодично прилагодете ја положбата на вратата од шарките.

Кога инсталирате внатрешни врати, инсталирајте висококвалитетни додатоци и додатоци.

Можеби сте заинтересирани за: