Декоративни екрани за греење радијатори. Видови декоративни екрани за радијатори: екран кутија, чинија екран во процепот, монтиран екрани, основни екрани.

  • admin
  • 30 ноември 2015 година
Декоративни екрани за греење радијатори. Видови декоративни екрани за радијатори: екран кутија, чинија екран во процепот, монтиран екрани, основни екрани.

Внатрешноста на радијаторите не е помалку значајна од внатрешноста на плакарот во ходникот. Декоративниот екран во рачно изработен дизајн не е само успешен маскир, туку и дополнителна загреана површина. Ако правилно го поправите декоративниот екран и ставете го во ниша, можете да го декорирате просторот за живеење. И ако инсталирате стилски екран со нетранспарентно стакло, тогаш замислете како ќе се смени здодевен радијатор.

Како да се рафинира античка батерија

Изработката на сопствената поправка во стан или приватна куќа секогаш сака да биде топла и убава. Но оставите старомодни и несмасни радијатори од леано железо, благо речено, не секогаш се вклопуваат во ажурираниот интересен ентериер.

тука-е-на-советски-радијатор-пред-пакување-тоа-во-а-декоративни-штит

Што може да се направи за да се подобри изгледот на грејачот? Тоа може да бидат декоративни екрани кои служат како декоративен елемент и го поминуваат топлинскиот тек од ладилникот.

5f8546ed148e40c18a177c294c43102e

Се разбира, неопходните услови за избор на материјал за радијаторска решетка или екран треба да бидат нејзини вредни топлинска спроводливост и атрактивен изглед.

cc16df1d212e5a17144e75cd2616dcd5

Инаку, зошто тогаш направете маскарада. Потсетете се дека материјали кои обезбедуваат подобра топлинска спроводливост од радијаторите се: метал, дрво, пластика и стакло.

Кои се екраните за радијатори

Денес за декоративен дизајн на радијатори за греење можно е да се подигнат такви верзии на екрани:

• заштитна екран-кутија

• Рамен панел со ниша

• завеса ѕид.

d

екран-кутија

Едноставно и оптимално решение за радијатори за заштита од засолниште е заштитна екранска кутија. Заштитната кутија се користи ако е неопходно да се затвори директен пристап до грејачот. Екран за радијатори од овој тип може да се спореди со убаво дизајниран кабинет, инсталирани по должината на ѕидот.

dekorativnye-ekrany-dlya-radiatorov_1b-500x400

Не е тешко да се изгради таков уред. Заштитната заштитна кутија може да има фиксна структура, цврсто прицврстена на ѕидот, или подвижна варијанта. Предуслов за инсталирање на екранот на кутијата е способноста за директен пристап до клинпирачките вентили на радијаторите.

ekran-na-batareyu

За екрани со кутии, најдобро е дадена фабриката на столар, која најдобро може да ги сокрие радијаторите.

Пожелно е страната на фасадата на грејачот да има континуирана површина. Решетките направени од дрвени решетки или ратански мрежи кои обезбедуваат пристап и конвекција на греените протоци на воздухот се најприфатливото решение.

Слика 3 собранието кутија

Покрај тоа, оригиналноста на дизајнот овозможува користење на такви кутии во форма на дополнителни полици или countertops.

прицврстување на екранот

Кутијата е фиксирана на традиционален начин: кутијата е првично монтирана, а потоа е поставена на место и прицврстена на ѕидот со помош на агли и завртки.

m732841d1

Сепак, екран-кутии од панели "под дрво" со ажурни решетки веќе не се модерни. Сепак, ефтини екрани со метална мрежа исто така не се оригинална опција. Како резултат на тоа, ќе се добие глуво правоаголна метална кутија за да се акумулира прашина, која ќе штрака од случајното влијание на секој објект. Застарен и podnadoevshy начин за подобрување на батеријата безбедно ги замени панели и виси екрани.

4

екран панел во ниша

Декоративните екрани за радијатори за греење на рамниот облик се преувеличени претставуваат рамка со пополнет внатрешен простор. Решетката за екранот е направена од различни материјали: метал и пластика. Рамни панели на батеријата за апарати за греење лоцирани во ниши. Најкоректно решение ќе биде извршување на комбинација на лажен ѕид и отворена ниша.

екрани-на-радијатори-отопления-16

Овој тип на екранот може да доведе до неизбежна загуба на топлина, но ако собата има површина помала од 20 квадратни метри, тогаш дозволено е да се инсталира лажен ѕид со радијатор. Природно, надворешниот дел од екранот треба да има максимален број перфорации за проток на воздух.

Оптималното решение за екранот на панелот е ниша по ширината на прозорецот. Екранот во овој случај треба да достигне речиси до нивото на прозорецот.

dlya_bukleta-500x274

Ова ќе создаде заедничко вертикално решение и распоред. Треба да се запомни дека празнините за минување на топол воздух мора да бидат поставени на прозорецот и подот.

Постојат неколку видови на монтажни екрани за радијатори: фиксирање на завртките на водичите, составување на дизајнот со запирања и горниот панел. Во овој случај, во горниот панел направете специјален влез за слетување, преку кој екранот се поставува кога е монтиран на радијаторот.

e4cc8c8afe8e3d9658d340c362c40387

монтажа на рамниот екран

Монтажата на екранот мора да биде координирана со општата конструкција на лажат и лажен ѕид. Овој метод е тежок и бара точна пресметка. Во исто време, мора да се запамети дека радијаторите не треба да се прошируваат надвор од границите и границите на извлечениот одбор на гипс-картон.

Помогне да се изгради ниша од гипс картон за да ја прикријат батеријата ќе ви даде видео.

екрани за завеси

Мобилна и едноставна варијанта на украсување на батеријата се шарки на екрани. Екраните со шарки може да се извршуваат со или без капак. Преклопните екрани со прекривка се препорачуваат за радијатори што излегуваат од под прозорецот или од рамнината на ѕидовите.

096a07ae5c879b8bf8458976deafa59e

Екраните без покритие се наменети за апарати лоцирани под прозорецот во плитка ниша.

Одличен материјал за украсување на радијаторот за греење може да биде сигурно наречен непроѕирно калено стакло.

ekrany-dlja-radiatorov-1

Инсталација на декоративни екрани од стакло

За екрани подобро е да се користи калено стакло со дебелина до 8 mm, димензии 2300x1000 mm. Монтирањето на екраните на ѕидот се врши на далечински држачи со отстранување.

photo7036

Должината на далечинските држачи (од 20 до 30 см) ви овозможува да го инсталирате екранот на леано железо и алуминиумски радијатори.

Доколку е потребно, одвојувањето од ѕидот се регулира со помош на специјални шарки со далечински управувач. На предниот дел на држачот, ставете го приклучокот, кој е на иста рамнина како стаклото или малку испакнати.

Слика 7

Далечинските држачи може да се користат за бетонска површина, природен камен и целосни тули.

Типот на прицврстување на екраните од стакло може да биде отворен и затворен, со максимално оптоварување до 20 кг.

Сликата 2 носители

Во исто време, монтажата на спојката може да биде позиционирана во однос на елементите на постоечкиот ентериер. Покрај тоа, декоративни стаклен екран е одличен изглед, предности од кои може само да сонуваат.

30138964_w640_h640_dsc03786

Отстранувањето на загреаниот воздух се врши од сите страни на природен начин, заобиколувајќи ги сите бариери.

Па можеби е логично да се оствари сонот?

Можеби сте заинтересирани за: