Суспендиран тоалет со инсталација: димензии, материјал, уред, инсталација

  • admin
  • 22 јуни 2017 година
Суспендиран тоалет со инсталација: димензии, материјал, уред, инсталација

Суспендираната тоалетна чинија е навистина корисен пронајдок. Резервоарот за одвод не е видлив, цревата и врските исто така. Сето ова сигурно се крие во ѕидот. Како резултат на тоа - солидна економија на просторот, за тоа тој и виси туш. Самиот производ е прикачен директно на ѕидот, или подобро, на инсталациониот систем. Копчињата за одвод се уредно поставени на површината на ѕидот. Ајде да го разгледаме прашањето подетално - што е виси туш, од каде потекнува, од што е направено, и, се разбира, како да ја инсталирате оваа молк конструкција.

Каде и кога се појавија суспендирани тоалетни чинии

16626

Суспендираниот тоалет е рационално и модерно решение во внатрешноста на тоалетот. Употребата на овој водовод беше првпат лансиран во САД на крајот од минатиот век - пред повеќе од дваесет години. Прво тие беа монтирани во јавни тоалети поради потребата да се инсталираат голем број тоалети во мала област. А суспендиран тоалет чинија чии димензии се помали од оние на традиционалните модели, значително заштедува простор, чистење на собата станува многу полесно. Наскоро овие очигледни предности беа ценети, и постепено суспендираните тоалетни чинии од јавни места мигрираа во станови и приватни куќи. Не само тоалетот, туку и сите суспендирани водоводски заштеди простор и изгледа многу убаво, подобрување на изгледот на тоалетот. Во овој случај, скриените елементи (црева, резервоарот, итн.) Нема да го нарушат изгледот на најширокиот ентериер.

Дизајн на суспендирана тоалетна чинија

konstruktsiya-unitaza

Главниот дел од конструкцијата е челична рамка, на која се прицврстени резервоарот за одвод и излез за вода со филијала. За монтирање на оваа конструкција се предвидени неколку монтажни црева. Монтирајте го висиот тоалет не само во ѕидот, туку и во други места во тоалетот. Сепак, најлесниот начин да се крене виси сад е тоа да се поправи на ѕидот. Таа користи полесни челични рамки, што е многу полесно да се поправат. Ако има потреба да се инсталира виси туш во друга точка, се користи тешка, цврста и поцврста метална конструкција, што е многу потешко да се монтира. Сепак, може да биде покриена со керамички плочки.

Резервоарите за одводнување за висечки чинии се направени од висококвалитетна трајна пластика, имаат слој на изолација кој го штити производот од кондензација. Производителите произведуваат тенкови со капацитет од 3 до 9 литри. Ова е погодно, особено ако станот е спротивна на потрошувачката на ладна вода.

910 поправка резервоарот-резервоарот-другар-тоалет чинија

Резервоарот е прикачен на ѕидот, поради што просторот се ослободува под самиот резервоар. Ширината на резервоарот за тоалет испирање е суспендиран околу 15 см. Како што веќе рековме, резервоарот е целосно скриени во ѕидот, надворешно само излез на водата копчето одвод.

Материјал за производство и димензии на суспендираната тоалетна чинија

Садови за обесени тоалетни чинии се направени од традиционални материјали - порцелан и керамика. Тоа е време-тестирани, еколошки и силни материјали.

delfi1

Со должно внимание, водоводскиот производ изработен од керамички или порцелан може да трае 50 години или повеќе. Чашата на суспендираната тоалетна чинија не се разликува значително од вообичаените традиционални модели. Разликата е во методот на фиксирање и монтажа на структурата.
  Во овој случај, методот на инсталација зависи само од материјалот од кој е направен ѕидот. Димензиите на садот на суспендираниот тоалетен сад, исто така, не се разликуваат од димензиите на моделите на подот.
  Постои разлика само во висина - од суспендирани тоалет без нозе, неговата висина е само 40 см Покрај тоа, секогаш може да се купи виси тоалет скратена, големината на која се уште е скромна .. Во однос на формите на чинии, тука дизајнери се искачи на повод - можете да ги собереш на производот за секој вкус, секој ентериер и паричник дебелина.

820700

L43100-400x350

shvsb

Доста често, луѓето пред очите на тоалетот што висат директно на ѕидот предизвикуваат сомнеж во неговата сигурност. Сепак, во овој поглед, не треба да се грижите - тоалетот може да издржи товар до 400 килограми.

Одржување на структурата

ustanovka-podvesnogo-unitaza-3

Треба да се напомене дека оригиналниот дизајн на суспендираниот тоалетен сад не предизвикува тешкотии со неговото одржување. Одводната вентила, покрај неговата директна функција, обезбедува пристап до сите витални делови и цевки на производот. Но, се обрне внимание на фактот дека, и покрај сета сила, издржливост и доверливост на модерната производство, поправка тоалет суспендирани во комплексност е не се разликува од поправка на класичните модели.

Инструкции за инсталирање на суспендиран тоалетна чинија

e1c511fb58f54fb193ff0165a9dcd08f-enl

Инсталирањето на висинските тоалети со инсталацијата не е многу покомплицирано од вообичаениот модел, туку само треба да сторите сé на поинаков начин. Ајде да го разбереме овој процес.

Значи, како што веќе видовме погоре, целиот систем е прикачен на челична рамка, таканаречената инсталација. Инсталацијата започнува со нејзината инсталација. Рамката е цврсто прицврстена со спојници на бетонскиот под и главниот ѕид.

dXGCa0ai

На местото на инсталацијата треба да се инсталира канализација со дијаметар од 110 mm. Цевката за вода, исто така, мора да се достави однапред. Челичната инсталација е поставена строго на вертикална и хоризонтална со помош на обична едноставна конструкција.

Подесување на инсталација е многу едноставна - за оваа намена се предвидени повлече прачка, и специјални игли кои се одржи на собранието на ѕидот. Така, можно е да се прилагоди висината на поставувањето на садот над подот, во зависност од растот на луѓето што живеат во куќата.

Одалеченост-до-излез-цевка-прицврстувач-тоалети

Потребната висина на инсталацијата на суспендираната тоалетна чинија може да се избере со искуство. Стандардната висина на тоалетот е 40 см од подот.

По инсталирањето на инсталацијата, водата се снабдува во резервоарот за одвод. За снабдување на вода, искусни водопроводчици препорачуваат користење на не-флексибилно црево и метална цевка. Со цевката, може да има некои тешкотии со инсталацијата, но ќе трае многу подолго. За време на гасоводот, вентилот, кој се наоѓа во резервоарот за одвод, мора да биде затворен. Во следната фаза на работа, излезот на суспендираната тоалетна чинија е поврзан со доводот за отпадна вода. За поврзување се користи брановидно црево со правилен дијаметар. За да ја проверите подготвени врска, треба да се "собере флеш" тоалетот чинија суспендиран на завртки на рамката, и да се направи контрола на сливи. По проверката, без оглед на неговите резултати, чашата ќе треба да се отстрани - нејзината инсталација е завршена последна.

После тоа, се прави кожата на нишата во која е инсталирана инсталацијата. За ова, се користи двоен лист од гипс картон отпорен на влажност. Тој е прикачен на самата инсталација, како и на профилот на ѕидот. Во упатствата што се прицврстени на садот за висина, мора да се прицврсти брзиот образец на материјалот од листот. Овој образец во голема мера го олеснува означувањето и сечењето на сите потребни технолошки дупки во листот на drywall.

потвесно-единицаза-установка

Потоа, површината на гипс картон е поплочена со керамички плочки. Плочките не треба да издвојуваат од општите внатрешни работи на тоалетот. Откако плочка лепило целосно да се сфати, обезбедување на тоалетот чинија, тоа виси на две иглички кои се обвиткани директно метал монтажа рамка, која веќе се скриени под кожата и слузницата.

Која е инсталацијата за виси туш

instrukciya-k-montazhu-installyacii

Вклучени со челична рамка за одредување суспендиран тоалет упатство Селектирај, со оглед на локацијата и големината на дупките за прицврстување за време сам инсталацијата е многу тешко да се пресмета.

Инсталацијата за виси туш и биде претставува челична рамка со сет од сите потребни елементи, прицврстени на подот и ѕидот. За да ја инсталирате инсталацијата на суспендираниот тоалет, се користат специјални сврзувачки елементи, како и копче за ослободување. Сите детали, патем, се прилично скапи, иако, на пример, копчето сам по себе е незабележителен пластичен дел со метален сјај.

Инсталација_ALCAPLAST__Чиста копче Хром M071-800x600

Постојат неколку уреди во комплетот - некои се користат во процесот на инсталација, другите се технолошки приклучоци. Капак, направен од бела пена, го штити резервоарот на суспендираниот тоалетен сад од градежните остатоци. Жолта приклучоци се потребни за отстранување од резервоарот и отпадна вода.

Самата челична рамка, заедно со сите дупки, може да се помести со прилагодување на хоризонтално и вертикално. Резервоарот за испуштање е заштитен со слој од пластика кој спречува кондензација и исто така го намалува бучавоста кога водата се врти. Исто така, постојат нозе кои можат да се подесуваат вертикално.

Неколку зборови за производителите

Меѓу производителите на суспендирани санитарни производи, најпопуларните се следните брендови:

• Видима.
  • Џика.
  • Идеален Снандар.
  • Рока.
  • Сантек.
  • Сезаре.
  • Cersanit.

Суспендиран водовод од производителот Cersanit се карактеризира со демократски цени, што го прави прифатлив за просечниот потрошувач. Значи, висечки тоалет cersanit комплет со инсталација чини околу 12 000 рубли. Сепак, по многу ниски цени, Cersanit производите се со висок квалитет.

cersanit png

Суспендирани тоалети од овој производител најчесто се предвидени со хоризонтална одвод на вода - ова е можно само "негативни", ако може да го наречеме тоа. Во останатите, производите се со висок квалитет и многу издржливи.

Конечно, може да се забележи дека висината на тоалетот не е само убава, туку и многу удобна и практична работа, идеално прилагодена за мали бањи. Кога ќе го инсталирате овој тоалет нема да се на ниво на подот во бањата, или да се свртат кон некои повеќе непушачите промени во изгледот - тие се монтирани прилично лесно. Суспендирани тоалети, меѓу другото, се смета за еден од најпознатите сигурен и издржлив водовод дизајни, како способни да го издржат многу на телесната тежина, удобен и компактен.

подвесной-единиц-отзови

Како што е уште една предност, треба да се забележи присуство на новиот тип на вода прскалки кои произведуваат миење вода рамномерно и под висок притисок, што овозможува повторно миење. Покрај тоа, инсталирањето виси сад со свои раце не е толку тешко. Со оваа задача сосема е можно да се управува независно, имајќи ги сите потребни алатки, малку искуство и трпеливост.

https://www.youtube.com/watch?v=jQeakz6lS7M

Можеби сте заинтересирани за: