Облека во куќата на поликарбонат: дизајн пресметка, избор на поликарбонати. Ние правиме крошна на поликарбонат (чекор по чекор инструкција).

  • admin
  • 15 јуни 2017 година
Облека во куќата на поликарбонат: дизајн пресметка, избор на поликарбонати. Ние правиме крошна на поликарбонат (чекор по чекор инструкција).

Човештвото се стреми кон евтино прифатливи градежни материјали. Веројатно, според тоа, поликарбонатот безбедно се вкоренил во приградските области на земјата. И растат, како печурки по топол дожд, пластеници и поликарбонатни арбури. Не може да се специфицира времето на првиот изглед на крошна од овој материјал. Се шпекулира дека ова е направено со рака.

Најуспешните дел заштита понуда од горење зраци на сонцето, ветерот и дождот е поликарбонат крошна, оптимална спецификации на материјали и инсталација. Но, ако мислите дека не е тешко да се изгради барака до куќата, тогаш сте длабоко погрешни. Ќе треба да развиете мал проект или да користите подготвени цртежи на крошна и, што е најважно, да научите како да инсталирате поликарбонатни плочи.

naves_policarbonat12

Како да изберете поликарбонат за крошна

Забележано е дека практично решение за создавање заштитна структура е крошна. Под заштита на економските или декоративни крошна во куќата на поликарбонат може да се чуваат материјали и работи, организира одмор и организираме за привремен паркинг.

Дизајн и поставување на крошна може да биде во форма на посебна структура, облагородување на соседните територија, или во форма на соседната зграда.

naves_glav

Затворените структури доаѓаат во различни форми и типови. Единственото нешто што ги обединува е поставувањето на метален скелет за крошна и економичното користење на поликарбонатни плочи од производителот.

Ако имате намера да создадете засолниште во куќата, тоа нема да наштети за да дознаете повеќе, поликарбонат, каков вид материјал и неговата употреба во креирањето структури.

сини

Поликарбонат лист од мобилен производителот е цврста или транспарентен материјал nakryvnoy димензии од 6 до 12 метри, ширина 2,1 метри. Мала тежина на еден лист од поликарбонат и стандардни димензии дозволуваат да се користи материјал за монтажа canopies со минимални отпад. Природно, ќе биде неопходно да се направи прелиминарна пресметка на поликарбонатната крошна.

navesy-iz-polikarbonata-svoimi-rukami

Корисни совети

Ние ќе сугерираме дека се препорачува да се користат листови со соодветна дебелина за да се создадат различни шарки со структури, при што се одредува кој поликарбонат за крошна е пожелно да се избере. За заоблени надвиснат над предност тремот се дава на поликарбонат лист со дебелина 60 mm за мали заоблени настрешница во непосредна близина на куќата, лист со дебелина од 80 mm, за голем простор наведнат настрешница облик, со користење на фармите рамката подобро да се користи листови од 100 милиметри во дебелина.

1471852691_monolitniy-polikarbonat

Во пракса, за дизајнот на крошна, се користат и применуваат пресметки за обликот на рамката врз основа на греди и фурни.

Пресметување на шаркираната рамка до куќата

изберете дијаграм на скелетот

За да се пресмета дизајнот на крошна, претходно е избрано зрак или фарма. Шемите за пресметка се фундаментално различни во обликот на прегледот на крошната, димензиите, тежината и функциите на елементите.

naves

Потсетиме дека главните параметри на рамката структура на крошна се:

• бројот на столбови (столбови)

• број на греди и фази

• број на траки

• Поврзани елементи

• јазли на прицврстувачи за поддршка и интерфејси.

схема raschet_navesa_02

Наједноставниот шема шарки рамка е правоаголна една патека минува од коса рамнина врз основа на фарми, се разликуваат по видот на конфигурацијата на ремени и палети. Како крошна во непосредна близина на домот како продолжување, на горниот дел на коса рамнина прицврстени на ѕидот, на дното и се депонира на зајакнување на поддршката за алишта.

Структурите на правоаголната завеса најмногу се препорачуваат кога се создаваат поликарбонатни бараки за машини.

raschet_navesa_04

Корисни совети

Кога се гради крошна со едната страна до куќата, се препорачува да се земе предвид наклонот на објектот, што е основа за избор на обликот на фармата. За крошна со агол на наклон од 6 до 15 °, треба да се избере обликот на трапезната фарма. Креирај фрези од профилната цевка под шарнирната конструкција може да биде независна. Но, подобро е да се користат готови заварени кровови и врзани фарми од производителот и да се продолжи со создавање на рамка за фрлање врз основа на фурни.

цртање

рамка врз основа на фармите

За пресметување на правоаголна крошна, потребни се следниве информации:

• SNiP 2.01.07-85 (удари и оптоварувања), SNiP P-23-81 (податоци за челични конструкции)

• Цртеж со вкупни димензии и број на лавици

• Табеларни вредности на параметрите за лепење

• Висина на фарми и број на појаси

• димензии на распон и рок

• тип на прицврстување.

Видови на фарма за тенди

Традиционално вертикална рамка Struts и носачи во барака се користат профилот на цевки челик 50x50 mm, 80x80 mm за структури до 6-7 метри. Навеси големи димензии 100x100 mm и 150x150 mm.

Корисни совети

Ние нема да го криеме за да пресметуваме бандаж од профилна цевка (ова е најдобра опција за шарнирната конструкција), ќе биде неопходно да се копа во нормативните документи.

chertezh-fermy-iz-profilnoj-truby-dlja-navesa

Ќе покажеме дека теренот на фармите треба да го земе предвид растојанието помеѓу цевките од 1,7 m, земајќи ја предвид оптималната висина во средината на распонот.

На пример, за една рамка со распон од 4,8 m и земјоделски h фарма 0,4 метри, со бројот на горниот појас панели 7, проценетата отпорноста на челични конструкции е Рај = 2,45 T / cm2.

naves_arochnyy_dvuskatnyy_usilennyy_s_zapolneniem

За едноставни фарма 6x8 m пресметува податоци се :. чекор помеѓу носечките столбови 3 m, бројот на полови - 8, висината под системот за носач носач-носач 0.6 m резултат на тоа, за уредување на летва 12 облик на цевки треба секција 40h40h0,2 cm прицврстување во јазли.

Покрај тоа, потребно е да се изберат консумативи, алатка за крошна, фиксирање на профили за лавици, завршни и приклучни профили за поликарбонат.

заеднички 2

Како да направите крошна на поликарбонат, чекор по чекор инструкција

Технологијата на создавање на крошна е составена од фази:

Подготовка на страницата за поставување на вертикални рамки.

Чекор 1. Ние вежбаме дупки за поставување на лавици до длабочина од 60 см.

Монтирање на вертикални рамки според димензиите на цртежот.

Чекор 2.  Ние поставуваме вертикални лавици од профилната цевка на одреден ø во дупчената дупка и истурајте ја инсталацијата со мешавина на песок и урнатини.

Чекор 3. Бетонирајте ја дупката, проверете ја вертикалноста на столбовите и издржите време на целиот циклус на бетонирање.

1456401196_1derevjannyj-zabor-svoimi-rukami

Монтирање на монтажни греди и јазли на ѕидот на куќата

Чекор 4. Означете го местото на вградување на попречните греди на површината на ѕидот или покривот и дупките за бушење за прицврстувачи.

Чекор 5. Инсталирајте ги пресеците за монтирање на саканата висина.

инсталација-работи

Крзните лакови се поставени на еден потпорник, свиткани до бараниот радиус и фиксирани на спротивната страна.

naves-dlya-mashiny-rukami-10

Инсталација и фиксирање на фабрики или греди во единиците за поддршка.

Чекор 6. Инсталираме завршени покриви со следните прицврстувања во единиците за поддршка со помош на прицврстени врски.

G2KlWtLF

Сечење поликарбонатни плочи со последователна инсталација.

Чекор 7. Подгответе и исечете ги плочите или панелите од поликарбонат во големината на крошна.

Чекор 8. Изолирајте ги краевите на листовите.

naves_iz_polikarbonata_20

Прицврстувачки листови со специјални сврзувачки елементи.

Чекор 9. Ние ги креваме и ставаме поликарбонати со ориентација на листот и последователното прицврстување.

Чекор 10. Ние се приклучуваме на листовите од поликарбонат, користејќи докинг профили.

алуминиум-профил-с-гидроизоляција

Како да инсталирате крошна, прикажана на видеото.

Ние нема да се криеме, технологијата на монтирање на крошна, особено од фармите на кровните лакови е трудоинтензивна. Затоа, здрава алтернатива се смета за склопувачки кантилеверски пролези на каблите и фармите, поврзани со заоблена мрена или фарма.

konsolniy

Можеби сте заинтересирани за: