Кров со раце од трска: достоинството на покривот, изградбата на покривот, англиската инсталација технологија, холандски, американски, дански.

 • admin
 • 4 ноември 2015 година
Кров со раце од трска: достоинството на покривот, изградбата на покривот, англиската инсталација технологија, холандски, американски, дански.

Невообичаено и во исто време, луксузен дом на своја - сон што стана опсесивен за секој втор жител на Сомалиите. Статистичките податоци покажуваат дека околу половина од граѓаните имаат желба да живеат во максимално единство со природата, а сакаат да изградат сопствено домување од еколошки и чисти градежни материјали. Во врска со овој феномен почна да се врати модата на старите верзии на покривот се преклопуваат, направени од природни материјали. Во минатото, подови од овој вид беа на секоја куќа, но денес тие се сметаат за ексклузивни и престижни.

Покрив од трска

krysha_iz_kamysha6

Првото искуство на примитивниот градители покажа дека најдобар избор на кровна конструкција материјали се различни гранки, стебла и листови од растенија, тие се сосема соодветни за домашна заштита од разни временски непогоди. Поаѓајќи од ова, воопшто не изненадува тоа што трскиот покрив останува моден, иако се смета за еден од најстарите.

Размислете за трска покрив или направен од трска, или подобро од тротоарот куќата на еко панели. Невообичаени карактеристики и исклучителни естетски квалитети во последниве години често привлекуваат внимание на таквите материјали, тие се широко користени на запад, особено во САД. Се разбира, подготовката на таквите градежни материјали денес е поврзана со современи технологии, а процесот на нивна инсталација е донекаде модернизиран.

krysha_iz_kamysha4

Сепак, дури и покривот направен од трска, покрај уникатните потрошувачки квалитети, ќе додаде посебна природна боја на структурата и ќе им даде можност да се чувствуваат горди на извршената работа. Сега подетаљни за инсталационите работи, својствата и квалитетот на користените градежни материјали и директно за технолошкиот процес на конструкцијата.

Можете да дознаете повеќе за изградбата на тротоарен покрив кога гледате видео:

Трки во изградба - една од опциите за изградба на еколошки дом

krysha_iz_kamysha3

Човештвото неодамна започна да сфаќа како можат да бидат штетни состојки за здравјето и животната средина кои се дел од модерните градежни материјали. Поради оваа причина, многумина прават максимални напори да ги опкружуваат себеси и своите роднини со материјали што се природни и безбедни. Во врска со појавата на такви желби и се вратија во мода преклопување на сламки.

krysha_iz_kamysha2

Тротоарите природно не се најчесто користениот вид материјал за покривање на покривот. Овој материјал сигурно може да се припише на видовите покриви на елитната класа. Спроведувањето на своите функции за заштита од природни катастрофи, трскиот покрив е исто така начин на самоизразување на сопственикот на куќата. За да направите покрив од природен материјал, ќе ви требаат обични трска.

Рид покрие покриви на едноставни форми, агол на наклон на кој не е повеќе од 45 степени. Обично, заедно со трска, се користат дополнителни материјали: плочки, а понекогаш и дрво. Дрвени фрагменти и плочки се користат за заштита на дел од покривот каде што е коњот.

krysha_iz_kamysha16

Многу луѓе имаат тенденција да мислат дека трска материјал е доволно лесен, но во реалноста тоа не е. Квадратниот метар на таков материјал има тежина од околу 40 кг во случај да е сув. Ако материјалот се навлажни, тогаш неговата тежина се зголемува за околу 10 килограми за истиот квадратен метар. Се разбира, под трскиот покрив ќе биде потребно изградба на прилично цврста основа.

Покрив од трска од сопствени раце

krysha_iz_kamysha17

Пред сè, неопходно е да се забележат неоспорните предности на трските:

 • надворешна привлечност, оригиналност и апсолутна софистицираност,
 • природноста и еколошката чистота,
 • одлична способност на овој материјал да ја задржи температурата во куќата постојана,
 • нема потреба од тростлив покрив за да се изгради туш вентилација,
 • усогласеност со стандардните стандарди за топлинска изолација, единствениот услов за усогласување со оваа ставка - покритие на тротоарите на покривот треба да биде најмалку 30 cm во дебелина.

Покривот изработен од трска не обезбедува формирање слој на топлинска изолација и хидроизолација, бидејќи обично се состои од два дела: снопови од трска и дел од кожата.

Само во оние случаи каде покрив планината трска е направен во согласност со сите правила и прописи, заштита на структурата од надворешните временски услови (силни ветришта, обилни врнежи од дожд, и така натаму) ќе биде сто проценти.

За време на оперативниот период, постојат две мислења:

 • експертите тврдат дека ова преклопување може да се користи без проблеми неколку децении;
 • луѓе, водени само од логично размислување, да речеме, на покривот од овој вид ќе биде многу помалку време, бидејќи материјалот е прилично кревка како трска, и затоа не е издржлив.

krysha_iz_kamysha00

Во секој случај, додека покривот на куќата нема да бидат блокирани од страна на трска и не помине одреден временски период, што е, додека сопственикот лично убедени за кредибилитетот на било која друга опција, конечните заклучоци за ова прашање да се направи на почетокот.

Сувата трска е лесно запалив материјал. Зголемете ја отпорот на пожар со помош на специјална противпожарна смеса. Овој состав се нанесува на материјалот пред да биде поставен на покривот.

Експертите советуваат на покривот на овој материјал, цевката за излез од чад, го прават тоа повисоко.

krysha_iz_kamysha7

Само оваа опција ќе помогне да се елиминира опасноста од пожар - случајно летање од цевката искра ќе излезе побрзо отколку што ќе лета до покривот.

Сорти и технологија на инсталација на трска кров

Модерни градежен пазар нуди различни видови на богат трска наменети за дизајн на покривот. Донесување на одлука за да се вклучат аранжманот покривот на нивната сопствена земја, треба внимателно да се испита тестирани и докажани од страна на нашите предци одамна технологии.

krysha_iz_kamysha11

Главните се:

 • англиски,
 • холандски,
 • американски,
 • дански.

Ги комбинира сите видови на процесирање на трска на кои се преклопуваат материјалните снопови. Често, за да се создаде најтрајното прицврстување, користете жица направена од нерѓосувачки челик. Со ова, при украсувањето на секој од пакетите, не треба да заборавите да го монтирате јаремот во средината.

Главната разлика помеѓу технологиите е должината на користениот материјал. Во секоја од наведените земји се користат стебла со различна должина.

krysha_iz_kamysha14

Холандскиот метод е да се користат греди од 1 до 2 метри, додека дебелината на користени стебла може да варира од 0,2 см до 6 см.

Данците покриваат покриви со стебла со должина од најмалку 1 метар, со дебелина од 0,4 см.

Најатрактивната варијанта на покривот е направена од хомогени и максимално густо спакувани материјали. Вреди да се забележи значително зголемување на практичната вредност на стоката.

Исто така, во технологиите на различни земји постојат разлики помеѓу залевањето на материјалот за покривот. Разликата помеѓу подлогата може или да го зголеми или намали процентот на доверливост на материјалот, а исто така влијае и на нејзината лабавост.

krysha_iz_kamysha1

Во принцип, идеите за различни технологии на редење се слични едни на други. Главната разлика помеѓу нив е дебелината и должината на користениот материјал, како и преклопувањето на покривниот гребен.

Опциите што се преклопуваат наречени отворени и затворени не се помалку успешни. Отворениот метод вклучува поставување на снопчиња на материјалот на летва на начин што ќе создаде впечаток на таванот во собата.

krysha_iz_kamysha15

Овој метод главно се користи во дизајнот на скапи ресторани, како фрагменти на декор. Овој метод претпоставува одредени непријатности: тешкотии во инсталацијата, хит на трска пената во внатрешноста на собата и слично.

krysha_iz_kamysha13

Затворен метод е уникатно полесен и поудобен. Тука гроздовите на трските се поставени на дрвото поставен на континуиран начин. Преклопувањето на цврсто дрво делува како слој на хидроизолација. Инсталирањето е многу полесно и за помалку време, во споредба со претходниот метод.

Карактеристики за монтирање

Квалитетот на употребениот материјал треба да биде што е можно поголем, во зависност од состојбата на трските, времетраењето на оперативниот период зависи од состојбата на трската.

krysha_iz_kamysha8

За работи на преклопување потребно е да се користат стебла на слатководни трски со одделени лисја. Стеблата не треба да имаат видливи лезии на мувла, изгорени стебла или мешани со други видови на водни растенија нема да сторат.

Со цел покривот да биде колку што е можно сигурен, пакетите мора да бидат добро прицврстени. На аголната греда, експертите велат дека вршат прицврстување со употреба на тенка жица.

krysha_iz_kamysha12

Главниот критериум за исправноста на трската поставена на покривот се смета за еднаква. Бојата на користениот материјал не е од фундаментално значење. Трски - природен материјал, па неговите различни нијанси се целосно прифатливи. По одредено време, бојата на целото преклопување ќе биде речиси иста.

Завршната фаза на покривот на трскиот покрив е работата на градинарството и давање конечна форма. Оваа фаза се врши исклучиво на барање на клиентите, или се одржа кастри да се даде попрецизна тип, или напушти сето она што е, со други зборови, оваа опција е погодна за љубителите на креативен хаос.

Коси куќа на кров во Чипинг-Кемпден, Глостер, Англија

Покривот направен од трска е одличен начин да му дадете на куќата необичен и индивидуален изглед. Но, ние одлучивме да се во оригинал на таков начин треба да се запамети дека слична работа е многу тежок и бара одредени вештини, па затоа е најдобро да се остави искусни професионалци кои имаат доволно искуство во изведба на кров работа, со користење на слични материјали.

Можеби сте заинтересирани за: