Студијата е спална соба во станот. Комбинирајте го студијата и спалната соба: функционални области, зонирање со боја, партиции, повеќе нивоа на подот, добро осветлување.

  • admin
  • 2 ноември 2015 година
Студијата е спална соба во станот. Комбинирајте го студијата и спалната соба: функционални области, зонирање со боја, партиции, повеќе нивоа на подот, добро осветлување.

Оние што работат во домашната средина честопати мора да се справат со проблеми - домаќинството создава бучава, го одвлекува вниманието, не дозволува да се концентрира на работа. Употребата на работното место во дневната соба исчезнува многу брзо, потрагата по тишина и удобност обично се доведува во спалната соба. Опремен со спална соба-студија во нормален град стан нема да се трошат многу време и пари, особено ако се пристапи на проблемот правилно и со советите на експертите - дизајнери.

Како да се подели спалната соба во функционални области

spalnya_kabynet222

Зони спални кабинет може да се користи на многу начини и се користи за оваа намена: осветлување дизајн, боја, мулти-ниво на подот уред, комбинација на регенерација на внатрешноста на неколку стилови, создавање на декоративни партиции.

Изборот на варијанта од погоре треба да се земе предвид пред сè од димензиите на собата, избраниот мебел не треба да го претвори во складиште. Напротив, зонирањето треба да биде насочено кон создавање на атмосфера и обезбедување на можност за непречено движење.

ние ги користиме партициите

spalnya_kabynet444

Многу практични опција ќе биде да се користи на ѕидовите, особено во случај дека нивниот квалитет ќе се користи парчиња на мебел, обезбедувајќи можност да се здобијат со дополнителен простор за книги, облека или други работи складирање, ние зборуваме за-оддел кабинети или рамки.

Ако областа дозволува, може да се подели на простор со инсталирање на кабинет за книги од канцеларија и од спалната соба да се постави со грб кон гардероба библиотека. Главната задача е да се избере мебел од иста големина не само во висина, туку и по линијата на должина.

И ако областа е мала, потребно е да изберете од две опции.

Првата опција е да се подели просторијата со библиотека, а задната страна на кабинетот може да биде украсена со фото позадини. Ако не можете да изберете заговор за позадина за дизајнот на спалната соба, фото позадини за овој случај може да се нарача индивидуално https://klv-oboi.ru/wallpapers-arhitektura.

Втората опција - да се подели собата со гардероба, претворајќи го "лицето" во спалната соба. На задната површина на гардероба исто така, како и во првата верзија, може да се фотографираат со позадина. Во овој случај, позадината мора да одговара на стилот и дизајнот на кабинетот. Фото позадини може да биде во форма на мирен пејзаж, но во целина можете да изберете било која опција, вкусот на сопственикот.

Со цел да се зголемат заштедите на простор, може да се прибегне кон користење мобилни прегради од ткаенини, стакло или пластика. Се разбира, тие не можат да го заштитат работното место од бучава и нема да обезбедат целосна заштита од светлина, ограничувањето ќе биде чисто визуелно.

spalnya_kabynet001

Посериозен простор на приватност за работа може да се создаде со уредување на поделбата на гипс картон. На овој ѕид, можете да поставите дополнителни полици за книги, дискови, огледала, итн.

Со многу мал простор спална соба, или во случај кога компјутерот е апсолутно не се вклопуваат во нејзината внатрешност, дизајнери препорачуваме да се обиде на сместување опција за компјутер маса во гардероба.

боја решение зонски кабинет и спална соба

spalnya_kabynet333

Подеднакво атрактивно решение може да биде и сепарација на бои во спалната соба. На пример, можете да се впуштат во распределбата на чамец потемна, заситени боја: тепих на ѕид или на бојата на ѕидовите, подот МАТ, убави, шарени постелнина.

spalnya_kabynet003

Но, шема на бои во собата треба да се одржува во исто време. Нијанси треба да бидат избрани различни од спектарот на подлогата за максимум 2-3 тони. Преферираните бои за спалната соба во комбинација со кабинетот се: светлина, меки нијанси на кафеава, сина, зелена боја.

изберете висококвалитетно осветлување

spalnya_kabynet999

Бидејќи спалната соба во случај на комбинирање со канцеларијата ќе претставува мултифункционална просторија, се препорачува да се размислува за неговото висококвалитетно локално осветлување. Покрај тоа, тоа е локално осветлување кое ќе помогне да се направи јасна поделба во зони.

За регистрација на чамец, можете да го користите подна лампа или теме, различни мека светлина, на работното место е најдобро да се запали светилка. Исто така е прифатливо да се организира рефлектор, прилагодлив со затемнување. Користете тавански лустер со таква светлина декорација спална соба кабинет не е потребно.

повеќеслоен под

spalnya_kabynet111

Изградбата на подот на повеќе нивоа ќе создаде многу оригинален и атрактивен дизајн на спалната соба. Ако има доволно за преточување на идеите во пракса просторот, може да се добие прилично убав верзија на кабинет спални во иста просторија, и визуелно зголемување на просторот, бидејќи присуството на подиумот создава ефект на присуство во иста просторија со две соби.

Дизајнирање на дизајн на спални кабинет

spalnya_kabynet666

ѕидови

Површината на ѕидовите во кабинетот за спална соба може да биде дизајнирана во согласност со нивните преференци, со користење на оваа боја, декоративен малтер, позадина. Пожелно е да се избере сенка на смиреност, не е сосема соодветно да се има наметлив печатење или голема слика. Бојата на ѕидовите треба да придонесе за максималниот работен капацитет на една личност и да не се меша во неговиот целосен одмор.

подови

Подови може да се изгради паркет, но соодветна опција е квалитетен ламинат. Таквата подна покривка е одлична позадина за прекрасен тепих или неколку килими што го нагласуваат внатрешното решение на површината. Како алтернатива, тепихот може да се користи.

тавани

Тавани украсени спална соба, канцеларија, можете да користите било кој, но во случај на употреба на точка-просториите верзија е подобро да се спречи на уредување опција или затегнување таванот - Организирање рефлектори во овој случај ќе биде многу полесно.

текстил

Тој ќе треба да даде максимално внимание - неговото присуство во собата треба да биде малку ограничено, а акцентот не се препорачува. Инаку, работната површина во спалната ќе изгледа малку смешно. Тоа ќе биде доволно да дадете строги прозорец завеси, покривки за кревети треба да биде само боја, без цртежи, треба да се воздржат од изобилство на перници со возбудува, со canopies украсени важничене и flounces.

стилови

spalnya_kabynet002

Креирањето на успешен ентериер во кабинетот за спални ќе биде промовиран од принципите кои се користат за креирање на дизајнот во модернизиран класичен стил, hi-tech стил, воздржан јапонски стил, минималистички стил.

Како да изберете мебел

Пред изборот на мебел, треба да ги утврдите приоритетите на зоните во мултифункционалната просторија. Ако главната улога ја игра работното место, неопходно е да се фокусирате на изборот на голем десктоп и удобен канцелариски стол. Можете исто така да купите погоден кабинет со кутии за поставување канцелариски материјали и документи.

Место за одмор во овој случај не треба да привлече посебно внимание, додека украсувањето не треба да користи препреки декоративни елементи. Најдобро е да се обезбеди опција која ви овозможува да го исчистите местото за спиење во плакарот или да го лизнете под подиумот во собата. Не ставајте во спалната соба во комбинација со канцеларија не функционален мебел, дури и ако просторијата за спална соба е доволно голема и дозволува такви ексцеси.

spalnya_kabynet888

Ако истите кревети се поважни за сопствениците, тогаш акцентот треба да биде ставен на креветот, а бирото на компјутерот треба да биде избрано колку што е можно покомплицирано, но овозможува да се содржи сè што е потребно за работа. Столот треба да биде мал, но удобен. Во прилог на креветот во собата, можете да поставите масички за ноќни садови, плакари, салони или столчиња.

spalnya_kabynet777

Решението на проблемот ќе биде потешко ако функционалноста на спиењето и работните места е иста. Ќе биде неопходно да се стави максимално знаење во областа на дизајнот и креативните способности за визуелна поделба на зони со зачувување на униформа стил во внатрешноста.

Неколку правила за создавање на спална соба во внатрешноста, во комбинација со студија

Дизајнерите препорачуваат мебелот да биде наместен на таков начин што работното лице не може да го види спиењето, ниту работното лице да се одмори. Овој факт негативно ќе влијае на ефикасноста на работата и слободното време.

spalnya_kabynet555

Ако има можност да имате десктоп пред прозорецот, лицето што седи на масата ќе се соочи со грбот кон местото за спиење. Со правилно распоредување на работното место во спалната соба, тоа ќе претставува составен и привлечен дел од внатрешноста на собата и ќе ви овозможи да работите во секое време од денот.

Можеби сте заинтересирани за: