Инсталација на нерѓосувачки мијалник: надземни мијалник, гнездо во countertop, потоне во едно ниво со countertop, потоне со двоен сифон. Инсталација на вентилот за перење.

 • admin
 • 14 јули 2016 година
Инсталација на нерѓосувачки мијалник: надземни мијалник, гнездо во countertop, потоне во едно ниво со countertop, потоне со двоен сифон. Инсталација на вентилот за перење.

Не'рѓосувачки кујнски мијалник од категоријата цврсти и скапи дизајни одамна е преместен во прифатлива опрема. Инсталирањето на мијалник сега не е тешко, особено затоа што производителите на санитарна опрема се грижеа за ова. Инсталацијата на вентилот со вентил или вентил за коша е достапна за рачно изработена изведба. Останува само да се купи нов мијалник.

Мијалник од не'рѓосувачки челик

За неколку децении, светски лидер во опремата за кујна е мијалник од нерѓосувачки челик.

Итноста и побарувачката за потрошувачите овој вид кујнски опрема победи и продолжува да победува:

 • добри технички карактеристики
 • мултивариантност на моделот
 • стилски дизајн.

Ukinox02

Модерните видови на мијалници од нерѓосувачки челик модел 2016 на најдобрите производители во Германија, Швајцарија, Италија и Финска, брендови Бланко, Франке, Kohler, Reginox, Plados. Несомнено, производителите користат висок квалитет на нерѓосувачки челик од хром-никел од Премиум класата за производство на кујнски мијалници од не'рѓосувачки челик.

8426_5590_5199

Благодарение на квалитетот на метално Оркестарот (Leinen) и челик Microdecor (Microleinen), печат или заварени мијалник предвидени атрактивен изглед, заштита од корозија и механички оштетувања. Покрај тоа, дизајнот на моделите успешно го ажурира ентериерот со мијалник за кујната од нерѓосувачки челик или модел за аголна глетка.

2

Ние нема да бидеме погрешно ако кажеме дека предноста на полиран или мат нерѓосувачки челик тоне во нивната практичност и разновидност. Оваа опрема на кујнскиот простор изгледа органски во било кој стилски раствор. Значи, нека има секогаш нерѓосувачки мијалник!

Видови на инсталација на мијалници

Во зависност од типот на перење, се разликуваат следните видови на инсталација:

 • товарен лист
 • монтирање монтирање во countertop
 • во општото ниво со маса.

uslugy santehnika

Инсталирањето на мијалникот е поделено во неколку фази: подготовка на местото за инсталација и поврзување со мозоци. Комплексноста на инсталација е правилен избор на длабочина од сад мијалник, неговото врзување, со избирање на висината на миксер и поставување на инсталирање на сифон под мијалникот.

shema-montaga-nakladnoi-moiki

Инсталирајте нерѓосувачки мијалник

мијалник на пратката

Најпристапни се инсталацијата на антички мијалник, испорачан и произведен со подлога. Потсетиме дека замена е кабинет во форма на специјална кутија без горната партиција. Дизајнот е старомоден, но, сепак, поради нашиот менталитет, се уште е на побарувачката.

1podstole

Процесот на инсталација за перење се состои од чекори:

 • монтажа или создавање на podstolya (curbstone)
 • фиксирање на монтажата на садот за перење
 • монтажа на излезот и сифонот под мијалникот
 • инсталација на чинија за миење.

Тежок дел од инсталирањето на миењето на површината е поставување на заптивката под дренажната полица и бравата.

0-600x600i

кршна машина за мијалник во countertop

Монтажната инсталација во принцип не се разликува од типот на глава. Ќе мора да podsuetitsya при создавање на слетување дупка и да се обезбеди запечатување на мијалник мијалник. Технологијата на инсталирање на мијалник во countertop кога инсталацијата е идентична со надземната структура.

shema-i-posledovatelnost-montazha-nakladnoy-rakoviny

Чекор-по-чекор инструкција   инсталација на мијалник

 • подготовка на масата според шемата за перење
 • дупчење дупки за цевки за миксер
 • инсталирање на мијалник во подготвената дупка
 • запечатување на зглобовите на маси и мијалници
 • инсталација на кујна славина и сифон.

Слика 2 ексцентричен

Ковчестите тонели за countertops се сметаат за модерен тип на опрема опремена со вентил за допирање - вентил за кошара (3.5 "вентил) и претекување.

00000000444444444000000075

Како да инсталирате гнездо и да го поврзете миксерот, прикажан на видеото.

мијалник со countertop во општото ниво

Особено внимание се посветува на мијалниците инсталирани во општо ниво со вграден столб, вклучително и тонер од нерѓосувачки челик за кујната. Таквите интегрирани модели на мијалници може да се уверено наречени независна алатка за дизајнирање на кујната.

700003

Пакетот вклучува тоне освен елегантен модел сад дополнителни мал сад опремен со сито, diverter вентил со вентил-gun, ситен отпад korzinchatym стандард вентил и сифон, со автографиски врска со машина за миење садови и машината за перење.

700003 (1)

Неопходен услов е да се земе во предвид ширината на ѕидот работ за инсталирање на мијалник во близина на ѕидот или кујнски мебел.

Тоа е местото каде што треба да работите со инсталацијата!

1078668

инсталација на вентил на капакот

Вентил на кошницата е метален фитинзи инсталирани на дното од мијалникот за да го држат отпадот. Вентилот се состои од дел за одвод и подвижна кошница. Дијаметарот на горниот дел на вентилот и висината се избираат во согласност со длабочината на дупката во дното на мијалникот.

REGINOX_R_DLYA_MOEK_N000130540_1-700x700

На вентилот е едноставно инсталиран во дното дупка. Вентилот е запечатен со гумени заптивки. Горниот дел - кошот за собирање отпад лесно се отстранува за чистење.

fedb351fc0f3c303305252cfe27497de

ние ги собираме филијалните вентили

Чекор-по-чекор инструкција:

Од слива го отстрануваме декоративниот капак. Пластичниот дел од вентилот се поставува под садовите за миење. Челичниот дел од арматурата е изопачен. Запечатете го гумениот дел во жлебот на цевката.

Слика 1

Навојната челична плоча е вградена во мијалникот во внатрешниот дел. Пластичниот дел е инсталиран однадвор. Потоа ги затегнуваме двата дела на засилување.

Потоа закачете го фитинг на сифонот. На мијалник се стави на орев пластика и гумени заптивка и цврсто поврзете цевката. Поправаме со орев. На втората страна од цевката на арматурата на филијалата го закачуваме коленото.

Image 2

За да избегнете грешки при поставување на елементите на мијалникот, проверете го предложеното видео.

инсталација на мијалник со двоен сифон

Почетната фаза на инсталацијата за перење е инсталирање на миксер.

Инсталирањето на мијалник со двоен сифон не се разликува од традиционалната инсталација, меѓутоа има некои карактеристики.

umdk_012

 

Посебна карактеристика на инсталацијата е монтажа на дополнителни структурни елементи.

9149.970

Ова е врска на две цевки кои доаѓаат од еден и од други тоне. За поврзување се потребни иглички и специјални завртки за прицврстување. Стандардните млазници се поврзани на традиционален начин. Покрај тоа, е инсталирана структура за претекување и цревото за допир е поврзано со отвори на преливен уред.

сифон-дла-двойной-мойки

Потоа поврзете го гранката цевка од еден мозочен удар до филијалата цевка од друга.

На заедничката цевка се поставува досег. Завршната фаза на поставување на мијалник со двоен сифон е поврзувањето на излезната цевка со канализациониот систем за испуштање на отпадните води.

Слика 1 +++

Кога ја организирате сливата, користете специјални стеги.

Откако ќе ги поврзете сите елементи на системот, се активира контролна вода за откривање на можните протекувања.

Можеби сте заинтересирани за: