Лист од проширен метал (PVL), примена во приградски градби, корисни совети

  • admin
  • 29 ноември 2016 година
Лист од проширен метал (PVL), примена во приградски градби, корисни совети

Жално е да се напомене, но повеќето градежни материјали кои се користат во приградската градба, лошо толерираат влага и корозија. Со текот на времето, структури направени од дрво, камен или метал може да изгубат облик и привлечен изглед. Перфорирањето на челични лимови не е предмет на негативни влијанија. Па зошто да не започне интензивно во корист на програмерите.

Прошири-лист, што е тоа?

производство на производи

Употребата на различни лимови производи за приградски изградба е на побарувачката. Побарувачката се објаснува со едноставноста на инсталацијата со употреба на производи и јачината на подигната или префабрикуваната структура. Меѓу различните тешки метални производи, проширен проширен лим   се одликува со мала тежина и добри фрикциони својства.

zs_02

Проширениот лист за издувни гасови е изработен на индустриски начин според ТУ 36.26.11-5-8 според технологијата на отворите за сечење на лист топло валани челик со последователна екстракција со одреден чекор и валање.

листа-просечно-вытяжной-зизненный-пут-металлопроката-2

За производство на PVL употреба:

• галванизиран челик δ од 4 до 6 мм

• ладновалан челик. 1,5-2 мм

• топло валани челични δ = 4-6 мм.

Ширината на добиените дупки и дебелината на листот по цртежот се регулира со стандардот според кој се означени вредностите на дијаметарот на засекот, висината на ќелијата и дебелината.

листа-просечно-вытяжной-зизненный-пут-металопроката-1

технички спецификации

Техничките карактеристики на ПВЛ се параметрите: екстракт, храна и клеточна висина.

Голема важност е прицврстена на ширината на челичната лента која ја формира текстурата на производот. Силата и специфичната тежина на листот зависи од ширината на лентата.

Тежината на производот и максималното оптоварување по еден м. се специфицирани од производителот и одговараат на табеларните податоци.

Слика 1

клеточна конфигурација

Производот има специфичен обраснат лушпински модел со еднаква примена на клетки со иста форма и големина. Профилот на сечењето зависи од обликот и димензиите на клетките и одговара на дебелината на производот.

Слика 1 ќелија

Пресечната ќелија се состои од дупки и мостови (храна), големината на една ќелија одговара на нејзината должина и ширина.

Конфигурацијата на лист клетки може да биде:

• Тркалезна

• Плоштад

• дијамантски облик

• Хексагонални.

full_full_list_PVL

Природно, изборот на конфигурацијата на клетките и нивната големина треба да се оправда со спецификите на изведување на декоративни и конструктивни градежни работи.

Корисни совети

Конфигурацијата и големината на лизгачките клетки овозможуваат употреба на ПВЛ со фини решетки за сечење на рефус и течни материјали. Таквото метално сито го олеснува и го поедноставува процесот на подготовка на работни решенија и сечење на смачкана карпа.

26d0276c-8da8-473f-a0b3-517d645a5c4d

Лист со средни клетки може да се користи за да се направат контејнери и системи за складирање.

Како засилување слој при нанесување на слој од гипс, предност треба да се даде на големи мрежи листови.

номенклатура на производи

Номенклатурата на проширени метални производи е претставена со следните брендови: PVL 406, 408, 410, 506, 508, 510, 606, 608 и 610.

Во зависност од палетата на производи, должината на PVL е од 1600 до 12200 mm.

list-prosechno-vityajnoy-pvl__406_1000_2000

Целосни димензии на производи:

Ширина на лист: 500; 600; 700; 800; 900; 1000 и 1250 мм;

Дебелина: 0,7; 1.0; 1.5; 2.0; 3.0; 4.0; 5,0 и 6,0 мм;

Недимензионална должина од 2-3,5 м

Преферираната големина на листот за армирање во поправка и градежни работи е 500x1600 mm.

Слика 1 малтер

предности на PVL

Во споредба со постоењето на постоечки лимови, проширен метален лист ги има следните квалитети:

• Лесна инсталација на лесни конструкции со навртки, жица за плетење и завртки ја зголемува работната површина или се преклопуваат

• висока преносливост на светлина и пропустливост на воздухот, поради различен формат на клетки

• анти-лизгачки својства на производот.

kadr306

Горенаведените предности на PVL го проширија обемот на производот. Во прилог на машинската зграда, рударството и рударската индустрија, удирањето на плочи успешно се користи во приградската градба.

file_1451276670_918365508

Примена на ПВЛ во приградска градба

Поправка градежни работи, зајакнување на површината кои произведуваат со користење на лист-удирање, помалку време и скапи. Инсталација ѕидарски ткаени PVL ја заменува двослојната апликација на гипс.

zabor-iz-pvs1

Во приградската градба производот се користи за организирање на различни платформи, чекори на скали и мечување на територијата на приватна куќа.

чекори на скали, скали, мостови и платформи

Мостовите на локацијата и надворешните скали од перфорацијата создаваат максимална безбедност дури и во мраз или снег. Чекорите на лесните скали не се лизгаат и не замрзнуваат, поедноставувајќи го чистењето на површината.

p_0036

Во споредба со брановидни и брановидни листови, засекот не е запушен со нечистотија. Летовите за скали, кои можат да се направат со рака, не се единствената опција за успешна употреба на PVL.

производство на огради, огради

Супериорноста на техничките карактеристики на штрафовирањето на листовите овозможува да се изгради пресечна ограда, за да се истегне решетката.

zabor004

Листот овозможува производство на огради и огради без зглобови исклучиво заради ригидноста на проширениот производ, со елиминација на пресеци и рамки за зајакнување при монтирање. Перфорирањето на листовите е поставено на столбовите со користење на традиционални елементи за прицврстување (забравена, заоблена и заварена).

pvl-fasad

архитектонски и декоративен елемент

Ние додаваме дека исечениот лист е одличен декоративен материјал.

13ss +

Леснотијата и деликатноста на цртежот на листот може да се користат при создавањето и завршувањето:

• вентилирани фасади, балкон и скали

• системи за надворешна вентилација, климатизација и осветлување

• заштитни екрани за прозорци, радијатори, врати и порти

• суспендирани тавани и виси панели

• Антибукс за конгреси и рампи.

2

анти-лизга тротоарите

За да се создаде анти-бубачка на излез од селска куќа, се користи топло валани експандиран метален лист St0, St3, 09G2S со дебелина од 4-6 mm, со нагон од 6-10 mm. Создадената ширина на тракт на анти-лизгање може да достигне 300-600 mm за тешки возила и 250-300 mm за патнички автомобили.

8258cb19697447881b530cf15007ec92

Покрај тоа, лист за удирање се користи за да се создаде пејзаж дизајн - топијарни и зелени форми.

Која е грешката на грешка на листот тука е прикажана.

Можеби сте заинтересирани за: