А тераса одбор во внатрешноста на модерна куќа, опции и начини да се користи тераса одбор при изградба на куќа

  • admin
  • 10 јули 2014 година
А тераса одбор во внатрешноста на модерна куќа, опции и начини да се користи тераса одбор при изградба на куќа

Концептот за создавање тераса или белведер за селска куќа е природна претпоставка дека домашниот господар "ќе го стори тоа" лесно и независно како природниот свет. Доволно е да се избере оригиналната терасовидна табла и да се применат познатите методи за поставување.

Омилена рекреација област

Областа на рекреација на селска куќа на отворено е актуелна и популарна меѓу програмерите и сопствениците на куќи. Обидувајќи се да го прошири животниот простор поради решенија за тераса, главниот асистент да создаде стилски и атрактивен дизајн е тераса одбор.

big_img

Тераса табла, како да, беше создаден за да формира уникатен и незаборавни ентериер на модерна куќа. Мирните и благородни бои од дрво на терасата одбор го освежуваат дизајнот, давајќи суптилност на околните објекти. Забележано е дека е удобно и безгрижно на терасите на куќата, и кои други аргументи се потребни за да се создаде атмосфера на изолација и одмор?

1-2-pic_intbig-14

Одличните квалитети на тераса одбор овозможуваат успешно да ја искористат својата апликација за такви цели:
  • декоративни (завршна обработка на фасади, огради, скали и градинарски мебел)
  • оперативни (тераси, столбови, балкони, лежалки, покрив)
  • декорација на просториите на сауни, бањи, тушеви и платформи во близина на отворен базен
  • за изградба и изградба на детски игралишта.

418037_329c4

Во најблиската студија на збирките на терасовиден одбор на познати брендови, ќе истрчаш од плунка од имиња и бои:
  • Ipe - богата боја со чоколадна нијанса на тропско дрво
  • Орев - длабока темна боја на зрелиот орев
  • LightGrey - тенка вуди сенка, изложена на активно сончево влијание.

0cd89c969948fd629ca2d0cd0c57c2e7

Затоа, да се запознаеме со овој ветувачки градежен материјал, како и можни опции и начини на нејзина примена.

Сечење одбор во делот

Профилот на тераса одбор и материјалот за производство се доста интересни. Предната страна, како што се очекуваше, има атрактивен изглед. Атрактивноста на дрво влакна и одлични перформанси на композитни платформа ќе ви овозможи да се прошири на основната функционалност на тремови, тераси, Пирс и платформи околу базенот. Кој е профилот на тераса одбор?

Слика 19

На предната страна на управниот одбор може да се види јасно изразена жлебот длабочина до 2 милиметри, кои се поставени на растојание од 1,5 см Таквите жлебови се создаде специфичен ефект плакета - ". Нелизгавата", кој ги спречува на површината slipperiness кога мокри. Што ја разликува инсталацијата на тераса од други типови на подни подови? Ова е типична инсталација, која не е направена во типот "во скок".

mounting_clips

На задната страна платформа смена појавиле напон кога температурата и влажноста капки се јаде во текот на целиот ритам должина надоместување, длабочината на која достигнува 5 mm.
  Иновативните технологии за производство на терасовидни полимерни плочи овозможуваат употреба на материјал за внатрешна и надворешна декорација.

decking_3

Патем, за цените за тераса одбор. Искрено: скапо, многу скапо! Платформа платформа материјали larches поврзани со редење за следните премачкување со масло и ќе резултира со кружни скапи.

22090

 

Како да се направи разлика помеѓу панели од природни видови од дрво или композитни дрвени полимери (платформа) ќе ви помогнат ова видео.

Користете опции за таблата

Има многу опции за успешна примена на тераса одбор за време на изградбата на куќата. Поради добро осмисленото склопување на производителот, инсталацијата на тераса одбор може да се направи независно.

komplektaciya

Во комплетот за испорака на сврзувачите на композитната тераса одбор се:
  • профил на одборот
  • профил на виткање
  • прицврстување на клипови, агли и приклучоци
  • декоративни ленти и црева за рабовите и краевите.

Начини на инсталација

Потребно е да се направи разлика помеѓу отворените и скриените начини на монтирање на таблата.
  Отворениот метод на прицврстување ги претпоставува следните технолошки фази:
  • инсталација на дневници
  • инсталација на првиот одбор
  • инсталација на следните одбори
  • масло на првиот слој од трупци и табли од сите страни
  • Завршувањето на вториот слој со маслото на завршената тераса.

88

Скриениот метод на инсталација ја презема употребата на дополнителни плочи за прицврстување.

Како да инсталирате и инсталирате табла за тераса

подготвителна фаза пред поставување на одбори

Пред да ги инсталирате одборите, одборите доставени до местото за инсталација се оставаат за аклиматизација 2 дена. Одборите се проверуваат за дефекти, чипови или оштетувања.

photo_64

За целосно совпаѓање со елементите на дизајнот, користете само оригинални додатоци за бренд. Мора да се запамети дека предуслов за изградба на тераси јаз меѓу основната структура и на земјата. Технолошки клиренс од најмалку 25 mm е неопходен за организирање на вентилација со природни средства.

1319442393

подготовка на подлогата за поставување

Монтажните плочи треба да се изведуваат на ниво и прилично тешко работна површина (бетонски плочи или естрих). Во некои случаи, се препорачува основната површина да биде поставена со материјал кој ќе спречи последователно ртење на плевелот.

поставување и заостанување на монтирање

Логовите се враќаат назад со технолошки јаз од околу 6 мм и компензационен јаз од 20 мм за сите фиксни застанувања.

2а

Фиксни граници се ѕидовите на куќата, границите, оградите. Препорачаното растојание помеѓу заостанувањата за различни типови на поставување е:
  • стандардна амбалажа - 35 см.
  • со зголемен работен оптоварување од 25 см.
  • При поставување на монтажниот профил под агол (45 °) - 20 см.

комплект

инсталација на првиот профил и табла

Првиот профил и првата табла се фиксирани за утврдените заостанувања со помош на почетните клипови. Во централниот дел на заостанувањето, клипот се фиксира со помош на завртка. Навртката се изведува слободно без напор. Сега, на клипот, можете да го прикачите првиот одбор.

инсталација на следните профили, клипови и табли

Следните профили се прикачени на претходните во местата каде што се приклучени профилот и клипот. Ова ќе се обезбеди безбедно поставување со профилот на двата краја на одборот.

4а

 

Кога се поставува и гради тераса со значителна должина, одборот мора да се постави со завршетоци на задницата. Не вреди да се запамети дека фиксирањето на клипот со самозапалување е потребно само по поставувањето на следната табла и прилагодување на нејзината локација.

montagedpk

инсталација на последната тераса одбор и завршна работа

Конечната фаза на поставување на терасата е вклопување на последниот одбор. Затоа, мора да биде подготвена на таков начин што должината на краевите не значи дека ќе излезе надвор од теренот, значително, 5 cm ќе биде доволно.

terr8_big

Профилот е поставен под агол до потпорите за поддршка со употреба на завртки. Крајниот дел од целосната палуба е покриен со агол од палубата или се користат крајните капаци. Можете да инсталирате столб на материјалот од таблата, постојано фиксирајте го со завртки.

Сакате ли да ја инсталирате терасата? Ова видео сигурно ќе ви помогне.

Може да бидат заинтересирани: