Градина патеки во земјата, како да се ослободи од трева на патот градина

  • admin
  • 16 Мај, 2017
Градина патеки во земјата, како да се ослободи од трева на патот градина

"Трње и боцки назад до тебе ...", - изјави во Светото Писмо. Трева - тоа е нашата казна. Парадоксот е во тоа што, со цел да се засади и расте било овошје и зеленчуци, ние треба време, напор, пари и знаење. А трева, со Божји благослов, расте сама по себе каде и да се, па дури и на шините. И што да прави со него - многу во моментов дури и не сфаќаат. Но, ако градината патот не е редовно користи интензивно, тоа не е целосно уништен од страна на плевелите со неа едноставно паѓаат во вода во текот на времето.

Тоа е причината зошто ние избравме оваа витална тема за нашата статија, "Како да се ослободи од трева на патот кон градината." Значи, ајде да дознаете како ...

Како и зошто тревата се појавува на вистинскиот пат

Трева - иста фабрика, како и сите други, само повеќе одржлива. И дистрибуира преку свои зрели семки, која зрее, се расфрлани на земјата, а со повеќе или помалку поволни услови, 'ртат и постигнување плодна возраст (како и во случај на тревата се случува многу брзо), за да се произведе успешно нови плевел. Плевел семиња се многу мали и лесни, тие се специјално приспособени да ги растера за тоа како да се подолги растојанија и на тој начин тие успешно да дојде не само во соседните плевел кревети, но исто така и во градина патеки.


Со цел да се спречи појавата на трева на патеката, потребно е да се намали на вегетација слој на почвата се уште во процесот на ИТ планирање и да ја преместите во било друго место. Во секој случај, градината патот во секој случај не може да се шири низ плодна слој на почвата.

Што се однесува до прашањето за тоа како да се отстрани трева на местото, а потоа на легла однесува само Методот на рачно плевење, слама и лисје и понекогаш. На песни, постои можност за користење на современите средства на хемиски плевел контрола. Во секој случај, уникатно, да се бори со трева треба да започне дури и кога таа само што дојде надвор од земјата. Инаку, продолжи да биде доцна и да се ослободи од тоа, можеби, никогаш нема да биде.

Како да се отстрани трева песна традиционалните методи на

Со цел да не се сретне со таков проблем, како трева на патот кон градината, се разбира, тоа е најдобро да се изврши негово спречување, без тоа да доведе до плевел постигна целосно целата песна. Најдобриот метод е популарен метод за рано плевене. Тоа е, без почнување на проблемот, и без тоа да доведе до плевел ќе биде моќен разгранета корените од кои можете да се ослободи од тоа ќе биде речиси невозможно. Како и нова трева, периодични плевене. А каколот се мали, тие се полесно и побрзо да се повлече од корените.


Ако растенија се одгледуваат во градината патека и успеа да се исуши, тие може да изгори надвор, со користење на сите методи на заштита околу патеката зеленчук кревети и овошни дрвја. исто така се користи метод на повтори наводнување плевел со врела вода.

Во тој случај, кога градината патот на dacha практично не се користи за некое време, тоа е доволно за да го стави на дебел слој на весникот, хартија за завиткување или подобро темно или дури и кров чувствува. Сето тоа некако се поправи, на пример, со притискање на врвот на повеќе места со тули. Тоа ќе бидат потребни три или четири дена, а тревата под засолниште ќе умре. Тогаш тоа е неопходно за да се ослободи трева од под покривката материјал, како и за преглед на процесот на најдобар ефект (методи на хемиска контрола на тревата на градината патот ќе се дискутира во следниот дел од овој напис).

Вие исто така може да се пополни плевел бор струготини, podsypaya на од време на време нивните врвот на стариот слој, како што е чистење.

Како да се отстрани хемикалии тревата песна

Низ цела Европа за многу години се користи хемиски методи за контрола на плевелите. На пример, една хемикалија користи како Raudap, што придонесува за фактот дека листовите и стеблата на плевелите cauterizing и да умре (постои само коренот на хемиски истури во земјата).

Во секој случај тоа е невозможно да го уништи тревата, или го остава по третманот преглед се додека тоа не е сосема сува, во спротивно нема да даде посакуваниот резултат. Во секој случај, употребата на преглед треба да се запомни дека повеќе листовите на плевелите, поефикасно ќе влијае врз нив. И ако првиот плевене, а потоа да се процес, резултатот е на минимум.

Но вода плевел и преглед за околу три или четири дена, ги посипете на врвот на земјата не е само можна, туку е потребно. Меѓутоа, ако само сакате да обележите градината патот, а потоа чекаат најмалку дваесет дена конечно да ги убил сите корените на плевелите.

Преглед навистина дава одличен резултат - тоа е потврдена од страна на многу градинари на сопствените искуства. Ако тоа е точно да се раствори и намалување на концентрацијата, таа брзо умира апсолутно сите растенија на патеката. Особено ефективна формулација Raudap турбо чие дејство е три пати побрзо од стандардниот преглед.

Користете хемиски средства за решавање на чувствителните прашања од интерес за сите градинари, "како да се ослободи од трева засекогаш" да се отстрани плевел на песни, и тоа може да биде уникатно безбеден, бидејќи тие не растат растенија култура. Ние само треба да се набљудуваат едноставни мерки на претпазливост при работа со хемикалии: Не шмркаат или да ги проголта, користете гумени ракавици и заштитна облека со долги ракави, носете маска за лице. Исто така, со користење на спреј пиштол за примена на преглед треба да го следи правецот на ветрот и да останат така што ветрот дуваше од спреј отров човек, а не во него. Најдоброто нешто што за такви манипулации се избере мирен ден без можни врнежи од дожд. Ако за време на ветрот зедов, а потоа се обрне внимание на фактот дека лекот не е копија на растенија култура.

Како да се ослободите од трева засекогаш

Значи, ние може да се сумира оваа статија:

1) Неопходно е да се елиминира тревата толку често колку што е можно порано.

2) ќе останат по плевене плевел nevypolotye треба да се фрли Преглед Турбо.

3) Ако е можно, ја запечати порозна области на градината патот и лежеше повремени нејзиниот слој на весници или материјал за покривање за неколку дена.

Постојат различни методи и начини за тоа како да се отстрани трева на местото, некои од нив (од најефикасните), ние во овој член се ревидираат и тогаш, кој ќе се користи (или повеќе одеднаш), одлучува во секој поединечен случај, секој човек за себе. некој ќе одлучи да го користите "хемија", некој - само за механички методи плевел контрола (на пример, со користење на алатки за плевене, итн), кој одлучува да се комбинираат сите можни начини за да се ослободиме од плевел да се подобри ефикасноста.

Сепак, апсолутно без никаков напор да се ослободи од тревата никогаш нема да работи. Толку трпеливост кон вас, драги градинари, во оваа тешка борба со плевел!

Можеби сте заинтересирани за: