Тротоарите: типови на рефус, подот за самонивелирање (чекор по чекор инструкција).

 • admin
 • 21 април 2017 година
Тротоарите: типови на рефус, подот за самонивелирање (чекор по чекор инструкција).

Намерата да се создаде подот за полнење треба да се базира на успехот на користење на суви мешавини од производителот. Составот на секоја мешавина за полнење внимателно се пресметува и тестира од страна на производителот поради олеснување на подготовката и примената на растворот. Корисноста на активностите ќе биде оправдана ако имате јасна претстава за карактеристиките на мешавината на најголемиот дел.

Пополнување на подот

Потребата да се создаде најголемиот дел во станбени или административни простории го определува изборот на видот на покриеност. Акумулираното искуство на специјалистите помага да се систематизираат знаењата и вештините за полнење на сексот. Изборот на подниот тип - гипс или цементни подови - ја диктира технологијата на истурање и употребата на израмни смеси за подот. Извор  информациите можат да се најдат на ekopol.kz.

nalivnie_poli_v_kvartire

Проширената технологија на самонивелирачки подови вклучува подготовка на работната база и вистински процес на истурање на подготвениот раствор на мешавината за самонивелирање.

Nalivnie-sxema

Се разбира, неопходно е да се проучат карактеристиките на секаков вид на пол и неговите карактеристики. За ваша информација, процесот на креирање на рамна подлога е процес долг од неколку дена.

515d78011ed9a

Видови рефус кат

Постојат следниве видови на тротоарите, чија технологија ги одредува карактеристиките на пополнување:

 • мешавина базирана на гипс и цемент
 • мешавината се заснова на полимерно врзувачко средство.

057ed49f-0ddb-4d2c-9c19-2986331da85a

Изборот на видот на смесата за подот ја одредува влажноста на просторијата и дебелината на нивелирачкиот слој. Технолошките прописи за создавање на голем кат претпоставуваат минимална дебелина на слој од 3,5 mm. Сувите мешавини од производителот, како што се брзото стврднување на подот, ќе го формираат конечниот израмнување, имаат значителна потрошувачка на материјал кога се фрлаат.

рефус кат

За да се намалат трошоците за мерки при создавање слој за израмнување, се практикува употреба на цементни песочни естриси.

Слика 26

Сепак, употребата на самоизрамниот под како самоизрамна под ќе биде оправдана ако не е можно да се исполнат барањата на завршниот слој на бетонска естриса. Составот на полимерните рефусни подови зависи од типот на полимери што се користат: полиуретан, епоксиден или цемент-акрилик.

nalivnoi-pol-epoxidnyi-2

карактеристики на подот од гипс

Гипсниот под е дизајниран да ја израмни бетонската површина и обезбедува основа за завршна обработка.

Гипс мешавина од тенок слој се препорачува за употреба со уред со под 30 мм дебелина.

Е-пошта

Сепак, евтина цена на технолошки мерки и брзината на примена и сушење потопување свој слој на презентацијата не значи целосна победа над пукнатини и дупки.

Како слој за нивелирање или среден слој, може да се користи фабрички препарат со компримиран калциум сулфат.

banya095714

Подот на гипс-филер е доста кревок и целосно неспоив со лепила за плочки базирани на цемент. Ова значи дека создавање на финиш во форма на плочка ќе биде проблематично.

Како да се наполни садот за израмнување на подлогата за полнење е прикажан во ова видео.

По разгледувањето на видео, може да се заклучи дека основните алатки и потрошен материјал за да се создаде слој се: игли ролери и, генерално, не сметајќи на кофи со мешавина на готовиот кастинг.

Корисни совети

Создавањето на подот за полнење се заснова на условите на неговата последователна операција и, се разбира, цената на смесата. На пример, гипс самонивелирачка ферманја Кнауф и Кнауф ситно поделена филер за израмнување на нерамномерноста на подот може безбедно да се користи во суви простории. За да се создаде слој со дебелина од 10 -15 мм, потрошувачката на смесата е 19-21 кг / м2. За станбени простории со ниска влажност, се препорачува уред за подот на гипс, во спротивно е подобро да се даде предност на цементниот под.

knauf_boden_30

карактеристики на самоизрамнето под по цементна основа

Подот за полнење на цемент е тенок слој (до 40 мм) израмнувачка мешавина.

Карактеристики на цементниот под се:

 • цврстината на свиткување е 5-7 N / mm2 и компресијата е 25-30 N / mm2
 • цврстина на адхезија на бетонска површина (до 7 дена)
 • дебелината на слојот е 10-35 mm и потрошувачката на материјалот е 18 kg / cm2
 • абразија и отпорност на влага.

rep82_1

налевање техника вклучува подготвителна фаза (чистење и грундирање на површината), подготовка на работен раствор, налевање на мешавина, која е произведен од страна на светилници.

Животниот циклус на готовиот раствор е 40 минути, така што сувата мешавина е поделена на делови и пополнувањето постепено се произведува.

nalyvnye_poly888

Самонивелирачки под, чекор по чекор инструкции

Главните фази на создавање на најголемиот дел се:

 • подготвителна фаза, вклучувајќи чистење и отстранување на видливи дефекти на работната база
 • мелење на површината на машината проследено со прајмер
 • подготовка на работен раствор на рефус
 • примена на основниот слој од работниот раствор на смесата
 • завршна апликација на капут.

99336732

чекор по чекор инструкции за бетонска површина

На површината на основата, ја отстрануваме грубоста и отокот, пукнеме било каков степен на отворање и дупки со малтер. За површинска мелење користиме машини за мелење.

Потоа се одвратат хоризонтална линија означување на нивото на подот и место на лента околу периметарот на ширината на амортизерите што одговара на дебелината на слојот за полнење.

teplopol_26

Ние правиме грундирање за 2 -3 пати буквар на длабока пенетрација.

Се нанесуваме буквар слој од готовиот материјал за да ги затворите порите во бетонските површини користејќи ролери. Прагмерот треба да се исуши 8-12 часа според препораките на производителот.

banya110851 за ламинат +

По завршувањето и подготвеноста на грундираниот слој за понатамошна работа, го примениме базниот слој од подготвената мешавина. Основниот слој се смета за континуиран слој без присуство на видливи дефекти.

Подготовката на работниот раствор се изведува според упатствата за составот на смесата. Растворот се меша двапати и е дозволено да созрее за 5 минути.

Полнењето на цементот се подготвува пред директната инсталација на светилници.

Причини-изглед-пукнатини-на-на-пополнете кат

Проверка правилна инсталација светилници со користење на ласер или troitelnogo ниво со строго почитување на хоризонталното.

Следниот чекор е истурање на готовиот раствор.

Основната смеса (раствор за израмнување) идеално треба да има еластичност, флуидност и адхезија на подлогата.

banya110851 под ламинат

Гипс, цемент или полимер состав се истура од контејнерот на површината на подот со методот на полнење, со симултана дистрибуција на целата површина на облогата. Кога се применува, масата треба да се шири преку површината на подот со тенок слој. Распределбата на масата и отстранувањето на воздушните меури се врши со помош на иглески ролери со ширина од 30-40 см.

nalyvnye_poly000-616x320 цемент

Сите корисни совети за тоа како да се пополни мешавина со полимер-врзувачка компонента се презентирани овде.

Можеби сте заинтересирани за: