Контрола на мрежата: која е целта на контролата, изборот на граѓа, материјал за прицврстување, контролно коло, видови на контролната единица.

  • admin
  • 28 јуни 2017 година
Контрола на мрежата: која е целта на контролата, изборот на граѓа, материјал за прицврстување, контролно коло, видови на контролната единица.

Со изградбата на покривите на куќите со користење на нова термо изолациони материјали мора да обезбеди апарати и покриви покрив простор, што е предвидено хелиум и kontrobreshetka. Ерекцијата на кутијата се смета за неопходен елемент, без приложување во некои случаи значењето на контраст.

На рамената на враќањето е главен товар на покривниот систем, кој мора да биде рамномерно распределен, во соработка со гајтанот. Се разбира, правилно дизајнираната и монтирана структура е во состојба да ги обезбеди потребните функции за израмнување и вентилација на покривот.

345a3679d9d0275d059f86ca316a0579

Покрив и контрола на покривот

Значајни елементи на структурата на кровот се кесата и контролната лента, која треба да се разликува по намена и уред.

Потсетете се дека кутијата е решеткана конструкција на дрво, а поретко од метал, која се поставува на покривот преку системот на скелети или поконкретно преку нозете на сплавот.

shag-obreshetki-pod-metallocherepicu2

Таквата основа е подобрување на просторна структура и служи како основа за одредување на покривот. Преувеличен гајба претставува паралелни редови на табли (греди), прикован директно до системот на гребење.

Контролната лента на дрвени греди е поставена на материјалот за покривање на хидраулијата за да се создаде потребниот вентилациски канал помеѓу кесата и водоотпорниот слој за подови.

kontrobreshotka-схема

Затоа, тоа е можно да се разјаснат и да ги реши тривијална прашањето: "Што е разликата помеѓу kontrobreshetkoy и гајба" и дефинирање на функционалноста kontrobreshetki: вентилација и усогласување.

Контролен уред

изберете право гравура и сврзувачки елементи

Уред kontrobreshetki предвидени на користењето на содржини иглолистен дрво влага не поголема од 25%, без експлицитна дефекти дрво третирани со антисептик делот 50x50 mm и 1370 mm должина дрва.

s500504_enl

При формирање ventzazora покрив, греди и барови истовремено фиксна водоотпорност материјалот на дифузна мембрана, формирање на празнината и отстранување на влагата кондензат покрив простор. Експертите препорачуваат дека за повеќеслојни покриви и рампи, чија должина надминува 6 m, изберете греди со височина од 50 mm.

bef2e0fda1a37b40fd74729c0eb9c752

монтажни нокти

Решетките на шалтерот се затнати со галванизирани нокти од 120 и 150 мм. Во пракса, тоа е можно и препорачува користење на навртки и завртки нокти. Несомнено, големината на ноктите за фиксирање на сандаците и хелиум зависи од дебелината на ноктите.

За дебелина на ноктите до 30 mm се користат нокти од 70 mm, за завеси до 50 mm - нокти 100 mm, за дебелина од повеќе од 60 mm нокти 120 mm.

ershyonye_gvozdi

потрошувачка на ноктите по поврзување

За дрвени греди со дел од 50x50 mm, потрошувачката на ноктите за приклучување е една.

За да се поврзете летва ширина 60-120 mm доволно на дрвени скелиња 2 ноктите по лајсни голем број на ноктите се наизменично (2-1-2-1-2).

obshhie-svedeniya-pro-montazh-obreshetki-stropil-2

основно коло

Основната шема на уредот на контролната решетка претпоставува создавање на:

• Главната структура на покривите на покривот

• ја контролира долината на долината, колкот (покривни ребра) и педиментот.

01 општа шема

Процесот на инсталација во основа е најстариот едноставен и се состои во изгледот на филмот ролна материјал, на површината на која ќе бидат полнети претходно подготвени барови.

За да се изолира покривот на контролната кутија, ќе треба да се пресмета зачестениот гајба и нејзината корекција.

Работата треба да биде внимателна, да не се обидува да го оштети водоотпорниот материјал и рамномерно да ја повлече по секој полн ред.

Уредот на контролниот уред започнува со стреата.

02 настрешница

наклон на корниз

Конверзната лента (контра-бар) корнизи се полнети над инсталираната хидроизолација, придвижувајќи го долниот раб на зракот за 10 мм кон рампата во однос на капењето.

ustrojstvo-obreshetki-i-kontrobreshetki

монтажа на рампата

Првично ставете капе и прицврстувајте на гребенот, а потоа нагазнете ред од водонепропустлив материјал. На врвот на инсталираната хидроизолација, монтирајте го и прицврстете го долг блок со ознака на знакот за преклопување.

kontrobreshetka

По инсталацијата на контра-зракот, на корпинскиот пресек е подигната гајба со облик на чекор, што ќе го олесни следното склопување на контролната единица.

Во текот на првиот ред на хидроизолација и почетокот на летва, кој ќе обезбеди погодност на следните инсталација, започнете вториот ред.

повлекува гајба

Потребата за зачекорна летва е диктирана со фиксација на покривниот материјал на нејзината површина. Се разбира, неопходно е да се третира чекорот на лајтките со познавање на предметот. Да речеме, чекорот на гајба може да биде 30-39 см и зависи од ширината на изложениот покривен материјал.

o23

Ослободување на кровниот материјал е 2-4 см. Отпадот по должината на целата должина треба да биде ист и поставен е строго паралелно. Во исклучителни случаи, се препорачува да се направи корекција за зачекори покриви.

Решетките на враќањето се користат за да се создаде гребена врска, олеснување на формирањето на гребенот и проширување на границите на знаење за тоа што е за решетката за решетки на покривот. Горните решетки на зракот се сечат според конфигурацијата на аголот на инсталација.

shema-ustanovki-endovy

Потешко е создавањето на воздржаност на колковите и во долината.

контрола на колкот

За да креирате поврат на рабовите на покривот, одберете ги максималните шипки за должина кои се фиксирани на двете страни на ребрата до растојание од 40 мм. референтната точка е работ на ногата на шетачот, која е носач на колкот. Важно е да се обезбеди прицврстување на стапалата на рафтерот. Покрај тоа, потребно е да се обезбеди клиренс од 15 см помеѓу краевите на ребрата и контра-зракот.

5d872d0fe10585172994118bbcbb3a6e

Endowa

Долината на покривот се смета за сложена, па затоа се наметнуваат одредени правила. Да речеме дека растојанието меѓу решетките во долината треба да биде 200 mm, контра-зраците треба да се приклучат на скафти. Тоа не боли да се запамети дека на места каде што ноктите се прицврстени на rafter, се препорачува водоотпорност со заптивната смеса.

Кровот-на-долини-и-сртови-покриви

Fronton

Организацијата на фронтовата рамка се изведува по завршувањето на општата инсталација на гајба и гредита се спакувани долж должината на фронтот што се пренесува од внатрешната страна на садот. Зглобовите на гредите се произведуваат во центарот на лајсни, а за поднесување на пресекот на фронтот, дополнително се прицврстени 2 екстремно депонирани греди. Прицврстувањето се врши во надворешното дрво.

Повеќе информации за уредот во видео мониторот.

Можеби сте заинтересирани за: