Домашен господар. Појас за алатката, која да ја одберете, ремен за алат за себе

  • admin
  • 16 март 2014 година
Домашен господар. Појас за алатката, која да ја одберете, ремен за алат за себе

Проблемот на носење и транспорт на рачна алатка, како и мали делови за изведување на водовод или градежни работи, сега е целосно решен. На услуги на домашниот господар на појас и вреќи за алати, како и елеци и торби-коли. Во очите на таквото богатство, очите се расфрлаат. Како да го изберете вистинскиот уред?

Во извршувањето на водовод и градежните работи на височина или во ограничени услови, како и ограничен работен простор, сигурен помошник е алатка појас.

39594e6ab2257fe07dd84acbcab700a2

Секое домашно занаетчиство го цени овој уред: извршувањето на помали поправки или мерења на висина станува удобно и безбедно. Можно е да го добиете потребниот алат од страничниот џеб на ременот или вреќата лошо и брзо. Во исто време, рацете на работниот господар воопшто не се напнати и се зафатени со главната работа. Зошто ременот или вреќата за алат е привлечен и како треба да ги изберам?

18864

Завртка, ремен или торба за алат

пресврт

Првиот ластович на удобно и ергономско складирање и носење на алатки беше организатор на пресврти. Извртување на организаторот е издржлива ткаенина, опремена со голем број различни џебови за транспорт и складирање. Големината на организаторите за алатки е од 560 x 490 mm и ви овозможува да го поставите потребниот минимален сет на алатки.

img

Несомнено, практичноста за користење на пресврт е оправдана со извршување на било која работа, вклучувајќи и автомеханичар. Сепак извртување е непријатно да се користи кога работите на висина, кога рацете треба да бидат директно во работна положба. Затоа, изгледот на ремените и торбите за ремени за алати беше примена со ентузијазам од домашните мајстори.

ремени

Оружјето за носење на посебен појас е оправдано, во случај на производствена работа, во која несакано привремено повлекување.

појас

Ова може да биде електрична работа или градежни активности, во кои е непожелно да се прекине. Вообичаеното што торбите, наменети за електричар, монтажер или градител, е подобрен дизајн кој рамномерно ја дистрибуира тежината на алатот. Се согласувам дека 3-5 килограми. алатките на тежината треба да се распределат еднакво, да се елиминираат и минимизираат вишокот притисок врз 'рбетот и лумбалниот регион на работникот.

Stayer-38610_enl

Широк ремен за сечење обезбедува цврста поддршка на долниот дел на грбот и грбот. Строгата идеалност на дизајнот ја елиминира непосакуваната можност за повреда на задниот дел.
Замислениот дизајн на ремените се базира на употребата на тешки материјали, како што се тврдиот најлон и вистинската кожа. Изборот на таквите материјали за производство на ремени и вреќи се оправдува со својствата на материјалот. Природната кожа и индустрискиот најлон практично не апсорбираат масло или влага. Затоа, ременот останува сув дури и при дожд.

1233732

Материјалот да не се деформирани и не издржаа за време на операцијата, благодарение на употреба како ткаат мрежа ткаенина со поддршка материјал или еластичен микрофибер. Во повеќето случаи, ремените и торбите за алат имаат прилагодливи големини, кои се избираат поединечно. Прилагодувањето на големината е лесно и сигурно фиксирано со употреба на специјални Velcro, брави и карабини. Секое зацврстување на линии и појаси на ремен или торба се врши со употреба на челични заковки.

dsc09375

На пример, заштитник на ремен  за алатки успешно се користи за различни градежни и монтажни работи за удобни алатки за носење, како и потрошен материјал. Ременот е направен од силен најлон, опремен со цврсти џебови, засилен со двоен слој. Бројот на џебовите на ременот може да достигне 10-12 парчиња. Ова се два големи џебови, два средни џебови и шест мали џебови за потрошен материјал. Прилично практичен модел на појас за електрични алатки!

38512fo_enl

Подобрена изградба на градежни и градежни објекти kraftool појасза алатки може да послужи за нивно пренесување и складирање. Шокантно изобилство на џебови од 18 парчиња е угодно со својот капацитет. Вреди да се забележи дека џебовите и деловите на ремените за алат се поставени симетрично, што овозможува рамномерна распределба на товарот. Внатрешноста на ремените е мека и удобна, така што нема да можете да ја редите "работната пченка". Бидејќи практиката ја покажува употребата на уредот, ременот мора да се намести рамномерно пред и зад. Се препорачува да се стави на инструмент во таков начин што тие предмети и алатки, кои се водечки (молив, лента мерка, нож, штрафцигер) мора да биде поставен во вистинската џеб. И предмети кои се придружени за време на инсталацијата или водовод (нокти, завртки, владетел) на левата страна на ременот.

1-38520_enl_enl

Така, можно е да се креираат приоритетни елементи за нивното функционирање.
  Покрај тоа, ременот е опремен со држачи за чекан. Со правилно избраниот појас, уредот за заклучување се прилагодува со едно движење, а бравата функционира без притискање.
  За да се обезбеди правилен избор на појас или торба за алатки, ви препорачуваме да го гледате видеото.

кеси

Чанти за алатки не се помалку интерес отколку ремени. Во споредба со ремени, чанти повеќе обемист, вкупниот број на филијали може да биде 25. геометриска средна големина кеси се состојат од 610 x 270 x 400 mm. Затоа, таквите кеси се идеални за превоз на алати на долги растојанија.

STA196182

Повеќето модели на кеси се изработени од густ полиестер. За зајакнување и ригидност на конструкцијата се користи двојно дно. За погодност на носење, вреќи за алати се опремени со ленти за ремени, дуплирани гумени прекривки. Ремени со ремени ви дозволуваат да ја вчитате или извадите кесата од вашата рака.
  Внатрешните прегради на торбата имаат значителен број џебови од различни големини. Дизајнот на џебовите на кеси во места на интензивна секојдневна употреба е зајакнат со челични заковки.

Topex_79R440_184914_331435

Во мали џебови, попогодно е да се чува спојката. Долги и тесни џебови се погодни за шрафцигери, како и за клучеви. Сите внатрешни џебови се опремени со Велкро, кои безбедно го фиксираат рабовите на џебот и обезбедуваат интегритет на содржината. Дури и на патот за време на транспортот, малите делови и прицврстувачите не паѓаат.

Topex_79R433_188712_337036

Покрај тоа, торбите се опремени со челични карабини и ремени со прилагодлива должина. Поделбата на гранките на торбата се врши со помош на патенти за патент. Бројот на прицврстувачи може да биде кој било, така што исто така можете да ја прицврстите торбата на ременот на господарот. Вградените прилагодливи карабини ќе обезбедат сигурно сместување на кесата.

Шопинг кеси

Пред да изберете инструмент појас и купување, треба да размислите за својата иднина. Можеби дури и им даде предност на количка-количка со телескопска рачка? Цврсти и мобилни колички се опремени со тркала што апсорбира удари. Затоа, колички-колички се наменети за значителни товари при транспортирање на алатот на домашниот господар.

6024

Можеби сте заинтересирани за: