Валани водоотпорност основа, начинот на примена, корисни совети

  • admin
  • 26 јули 2015 година
Валани водоотпорност основа, начинот на примена, корисни совети

Почнуваат да работат со нови градежни материјали, сопствениците на приватни куќи прецизно ги разгледаат препораките на производителот при работа. И тоа е во право! Било каков материјал наменет за хидроизолација на Фондацијата, бара проучување на неговите својства и способности. Мастеринг тркалаат слој технологија хидроизолација може дополнително да се генерираат заштити секоја на работната површина.

За важноста на хидроизолација дела

Важен настан, без кој е невозможно да се изгради основа на квалитетот на било кој тип, се пропуштаат вода.

dovolno-chasto-gidroizolyatsiya-mozhet-vypolnyat-funktsii-utepli

За заштита на површината на подлогата, постојат неколку видови на хидроизолација:

• обложување (мастика)

• двослојна обвивка

• ролна или табла

• длабоко продорен.

obmazochnaya-gedroizolyatsiya-tehnonikol-24

Изберете го типот на хидроизолација дела се базира на технологија на примена или врска. Единственото нешто што ги обединува редење технологија или апликација е да се создаде континуирана хидроизолација слој. Најзабавениот и технолошкиот метод е хидроизолација на фонтанот.

рулонные-гидроизоляционные-материали-техноникол

Корисни совети

Модерни применета водоотпорност материјали е комбинација од стаклено влакно, или полиестер база со битуменски врзивно средство полимер, термопластични и полнење. Заштитниот слој на ролна на водоотпорност може да биде груб, ситно-грануларен песок и полимер филм. Лидер на ролни материјали е водоотпорност technonikol.

1

Хидроизолациона валање: какви видови постојат и како да се применуваат

видови

Актуелни и популарен начин да се заштити приватна куќа подрумот водоотпорност е ролна, суштината на кој е да се создаде хидроизолација тепих. Постојат следниве видови на хидроизолација ролна:

• вметнување, користејќи мастики и ролни материјали

• сплотена, користејќи го методот на загревање и топење на полимерниот слој

• со помош на мембрански мембрани од дифузен состав.

Проектирање-гидроизолации

Најпопуларниот метод на примена е самолеплива лентна хидроизолација.

Како да се постават ролна водоотпорност

Во зависност од просторната ориентација на материјал слој на површината разлика вертикална и хоризонтална хидроизолација на Фондацијата. За секоја насока хидроизолација просторни постојат одредени методи и слој технологија, тема на која што основата станува сигурен водоотпорност.

3443653456

Влага на ролна се врши со помош на полимер, битумен и полимери битумен материјали во 2 или повеќе слоеви во редење насока на хоризонтална или вертикална површина.

Shema-gidroizolacii-fundamenta-500x267

Технологија на хидроизолација работи на основа со ролна материјали

Технологијата на хидроизолација работи се состои од фази:

• подготовка на работната површина за примена

• апликација на подлога за навлажнување

• подготовка и сечење ролна за стилизирање

• поставување на првиот слој на хидроизолација од ролна

• поставување на водонепропустливост во аглите

• примена на вториот слој.

Слика 28

вертикална хидроизолација

Пред поставување на ролна водоотпорност материјали на површината на вертикалната оперативна база се подготвува: чисти траги од пена, маснотии и битумен. Поправете пукнатини, дупки и други дефекти на бетонска површина. Во случај на тешка контаминација на бетонските темели, е дозволен слој на геотекстил.

membrannaya_gidroizolyatsiya_fundamenta

Потоа, на внатрешните агли или филети воспостави основа произведена со помош на засилување агли хидроизолација лента или мастика. Следно, на површината на основата поставена roundels специјални ПВЦ - пластични конструкција наменета за лесна монтажа и инсталација на ролна заварување и заварување.

rond-1

Ронделли се поставува хоризонтално со интервал до 1,5 m и вертикално до 2 m. За сечење на веб материјал, произведен со додаток заварени споеви (10 см). Материјал спроведен со изградба на фен, се вари зглобовите ленти на веб материјал двојно рабовите. Јазот меѓу лентите може да достигне 20 см.

rulonnaya-gidroizol-fun5

Валечките материјали со мазен внатрешен слој се лепат на површината користејќи лепак. Површинско со големина самолепливи водоотпорност валани висока тек на тефлон.

На наредени или профилирани водоотпорност материјал не е потребна дополнителна заштита.

1 (1)

На пример, тука тоа ќе изгледа како примена вертикална хидроизолација мембрана со TEFOND со карактеристики:

• Ефикасно одводнување, одводнување или одводнување

• заштита на главниот водонепропустлив слој од механички оштетувања

• дополнителна хидроизолација при создавање воздушен јаз.

Слика 12

хоризонтална хидроизолација со заварување

Во текот на подготовката на ролна водоотпорност хоризонтална база нагласи. Мора да се запамети дека кога хоризонтална запечатување рацете на материјалот се придржува до бетонска база. Секоја сила или нерамномерност на слојот може да го оштети материјалот.

горизонтална-гидроизоляция-фундамента

Затоа, во некои случаи, ќе се применуваат полнење, чија цел е можноста за амортизацијата штета слој. За оваа цел, локацијата е подготвена, израмнета и етикетирана. Потоа тие се наполнети со песок, следени со израмнување и пригушување. По задушувањето на песочната перница, слојот на геотекстил е поставен.

AMS_

Геотекстилите мора да бидат избрани со густина на материјал од 400 g / m2. Редење производи се преклопуваат ленти од 15 cm, проследено со заварување на посебен апарат. На крстосните и спојните ленти, заварите се чистат. Завршната фаза на хоризонтално положување го преврте слојот за водонепропустливост со тефлонски ролери.

maxresdefault

Ние правиме контрола на квалитетот на заварувачкиот спој

На крајот од заварувањето на хидроизолацијата се врши контрола на квалитетот. За следење користете специјален уред и компресор за компримиран воздух. Инјектираниот критичен притисок од компресорот во регионот на заварување мора да се одржува за време на контролното време.

960e4fbee94385a15ca54bbda4ca0a4b

Квалитативниот заварен слој и правилно поставената хидроизолација мора да подлежат на "тест возење". При обид да имаат искрено жалам нарушените материјали и времето поминато за поставување не на технологијата.

Ви препорачуваме да ги видиш на видео, кажува во детали за начинот на примена на себе хидроизолација.

Може да бидат заинтересирани: