Што класа на ламинат да се избере за стан, како да го направи тоа правилно. Совети за избор на ламинат

  • admin
  • 22 октомври 2016 година
Што класа на ламинат да се избере за стан, како да го направи тоа правилно. Совети за избор на ламинат

Мода на ламинат и ламинат денес е во зенитот на популарноста. Програмерите ја ценат ламинатната површина за атрактивен изглед и достапен начин на инсталација. Но, не за повторно отворање на Америка, велат дека искрено дека за кујна и спална соба ламинат е избран според различни параметри. Се разбира, изборот ќе бидат заинтересирани во трајност и оригиналниот дизајн, како и практичност и покривање на животната средина.

Ламинатни подови

Совршенството и практичноста на градежните материјали на подот е импресивна денес. Оние кои им е дозволено пари, избираат скапа паркет одбор или паркет.

kolir-laminata-4

Но, повеќето програмери сакаат уште прифатлива ламинат подови, особено ламинат дека потрошувачите карактеристики овозможуваат на материјалот што треба да ги собереш за сите соби на станот.

ламинат-кроно-оригинал_4

Практична алтернатива паркет измислен во патентирање средината на 90-тите години и безбедно информирање на корисникот дизајн "бранител површина» (ПСЖ и ПСЖ +). Изградба на слој на смола слој во која се ставени на минерални честички, е дозволено да се создаде силна и лесен материјал.

белј-ламинат-в-interere1

Кажи ми, каков вид стан за време на поправките на буџетот може да направи без ламинат? Да, не! Навремено се поставува прашањето: "Кој ламинат е најдобар за секоја соба?"

3_min16

Критериуми за избор на ламинат

Се разбира, главните критериуми за избор на слој од ламинат се параметрите:

  • издржливост поради долг работен век
  • светлост и отпорност на дамки и контаминација
  • отпорност на удар на механички стрес
  • лесна инсталација и инсталација
  • разновиден дизајн
  • цена и испорака.

Untitled-381

Овие критериуми целосно ги задоволуваат желбите на потрошувачите. Изборот на ламинат не е само во појавата на слој. Сите релевантни информации за својствата на материјалот е содржан во одбележувањето и филм сила на ламинат смола карактеризира класа.

Совети за избор на ламинат

ознака и класа на отпорност на абење

Не постои сомнеж за важноста на техничкиот параметар - класата на отпорност на абење, која е вградена во етикетирањето на ламинат. Потсетиме дека вредноста на отпорноста на отпорност на абење е одредена и инсталирана со користење на специјален уред "Taber test".

44efpb4c

Според истражување и тестирање такви ламинат класа 21, 22, 23, 31, 32 и 33. Првата цифра кореспондира со просториите одбележувањето тип (2 простории, 3 - комерцијални). Втората цифра одговара на дозволеното оптоварување на HDF плочата. Познато е дека колку повеќе цврста класата на подови, толку е поотпорна на оптоварувањата.

uo24

Според класификацијата за подрачја со тежок товар е подобро да се избере од висока класа, како што се ламинат ходникот или кујна означени 32, 33. Сепак, трајноста на класа не е дури и на граница, затоа што имало ламинат класа 43.

2606162705

отпорност на влага

Според технологијата на производство, ламинатот е класифициран според карактеристиките на отпорност на влага:

  • отпорен на вода и вода
  • не отпорен на вода.

ламинат-43-klass-vodostojkij-5

За да се разбере каков вид на ламинат пред вас, се обрне внимание на отсуството или присуството на зборот "Аква" - Аква-Protect (Witex) или Аква Пружи отпор (alloc), и сликата на пакувањето на капата со пад или допрете со капка што ќе го сигнализира присуството на отпорен на вода квалитети.

Идеална опција за обложување на бања е водоотпорен ламинат, во кујнскиот ламинат се користи по можност со влакно отпорен слој.

01-02

Сепак, мора да се има предвид дека несигурноста на зглобовите меѓу ламинатните панели може да доведе до влез на влага. За да се спречи влага да навлезе во повеќеслојната "сендвич" Притиснати хартија импрегнирана, неопходни за обработка на зглобовите мастика и восок ламинат панели. Не боли за да дознаете дали импрегнацијата на бравите и страничните делови на ламелата е направена со соединенија базирани на восок.

laminat-vintage_8

Покрај тоа, се препорачува да се избере потрајни ламинат со горниот слој и импрегнации на микроскопски честички на цврсти минерали (алуминиум диоксид и алуминиум оксид) премази за кујната.

kak-vybrat-laminat-dlya-spalni

дебелина и густина на одборот

Дебелината на ламинатот се смета за важен критериум, врз основа на кој зависи коефициентот на апсорпција на звукот и јачината на влијанието. Дебелината на ламинатните панели може да биде 7, 8, 9, 10 и 12 мм. При пресметувањето и изборот на соодносот на дебелината на материјалот и површината на просторијата за складирање се зема предвид. На пример, дебелината на ламинатот за деца е подобро да се избере 10-12 мм, а ламинатот за салата или кабинетот може да се избере потенки.

laminat5

еколошка компатибилност на ламинатот

Важен критериум за избор на премаз е неговата еколошка стил. Количината на формалдехид во ламинатот исто така е индицирана во означувањето. Допуштената вредност на содржината на формалдехид, според европските стандарди EN 13329, е Е1.

При изборот на ламинат за спална соба или расадник, обрнете внимание на овој параметар.

laminat-artens_9

Важен критериум за избор може да биде сигурно наречен соодветна испорака и растовар на подот за покривање на местото за инсталација.

Која ламинатна компанија е најдобро да се избере за стан

Но, она што не би била атрактивна избор опции ламинат се базира на доверба од најголемите производители на ламинат, спектар на производи кои се ажурираат со нови колекции секоја година. Имињата на познати производители ги слушаат програмерите.

Слика 1

На повеќето од висок квалитет ламинат веруваат дека европските производители: Белгија, Германија, Норвешка и Шведска: alloc, Classen, Kronospan, Tarkett, Pergo и Witex. Оваа класа на повисок квалитет на производите 33 од европскиот стандард EN 438 со мазни или врежана "craquelure" површина "крокодилска кожа", со MasterLock за заклучување конекција.

51749-laminat-Ritter-nefertiti-makhagon_ognennyjj-32111_big

Патем, ламинат премази на домашните производители веќе долго време се произведуваат слични производи, прифатлива. За појаснување, обрнете внимание на адресата на производителот, ставен на фабричкото пакување.

Иновативни glueless инсталација технологија го смени процесот на склопување покритие, и заедно со нашиот поглед на кат покривање.

7м

Сега ние не само да заштедат време за инсталација, но, исто така, ја намалува цената на инсталација. Откријте го светот на ламинирани подови!

Како да се избере ламинат за стан, со оглед на бојата на врати и baseboards, што е прикажано во видеото.

Можеби сте заинтересирани за: